Tapas...!

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 16:12

Geweldig! Gemarineerde olijven, gamba's (afgelopen zondag leren pellen Haha! ) en crostino's met zoute ham...
Als je bij de boekhandel kijkt, staan er vaak wel van die kleine boekjes met tapasrecepten. Kosten niet meer dan 2 euro. Ik heb een Spaans kookboek meegenomen, Engelstalig. Alles wat ik daaruit gemaakt heb, lukt prima... Verward
Maar hier in huis maak ik er niemand blij mee. Het is of te pittig, teveel kruiden, het mannetje lust geen olijven, geen gevulde paprika...
Mijn favo recept is champignons, gebakken met.... sherry en pijnboompitten... *kwijl* Afbeelding Ook leuk als bijgerecht. Als je wilt, wil ik het recept wel opzoeken.


Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-11-03 22:00

vikki"]
[quote="Elles schreef:
Mijn favo recept is champignons, gebakken met.... sherry en pijnboompitten... *kwijl* Afbeelding Ook leuk als bijgerecht. Als je wilt, wil ik het recept wel opzoeken.


Ik weet niet of Matti het wil maar je zou iig mij blij maken met het recept! En nog blijer als je me kan vertellen waar je dergelijke kookboekjes in het Engels (dan kan Simon het tenminste ook lezen) kan vinden... in van die witte boekenmarkt boekwinkeltjes ofzo?
[/quote]

Wil je het recept in het Engels? Beter, hoef ik het niet te vertalen, kan ik het zo overtypen... Tong uitsteken Dat boek heb ik gekocht in (ik dacht) Barcelona op het vliegveld. Het isbn nummer van mijn boek is 1-84065-045-1, The book of tapas and Spanish cooking. Ik vind het echt een aanrader. Staan tapas in, maar ook van allerlei gerechten die heel goed te maken zijn.

Afbeelding

Mushrooms with garlic (serves 4)

3 tablespoons olive oil
2 cloves garlic, finely chopped
450 g (1 lb) mushrooms, cut into large pieces
4 tablespoons fino sherry
55 g (2 oz) pine nuts
squeeze lemon juice
salt and freshly ground black pepper
2 tablespoons chopped fresh parsley

---------------------------------------------------

In a large frying pan, heat oil, add garlic and cook over a fairly high heat for about 3 minutes until just beginning to brown.

Stir mushrooms, sherry and pine nuts into pan and continue to cook until mushroom juices have almost evaporated. Add lemon juice and seasonings to taste, then stir in parsley and serve.


En 't is ook zo lekker simpel...

Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-11-03 22:11

Flutterby schreef:
elles en de gamba's. Als ik me het goed herrinner de GEPLETTE gamba Tong uitsteken

Oohhhh... hou óp, schei uit... Bloos!

Haha!

Begin trouwens zin te krijgen een tapasfeestje... Tong uitsteken


Elles

Berichten: 22816
Geregistreerd: 14-06-01
Woonplaats: Flevoland

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-12-03 21:58

Jippie schreef:
Toen we om een 2de glas vroegen keken we meteen op het etiket: 15% en het spul heette FINO.
Thuis gekomen zagen we dat FINO = sherry en VINO = wijn *LOL*

Haha, wat zullen jullie en lol gehad hebben! *hips* Haha! Tapas werden volgens mij oorspronkelijk ook geserveerd met sherry...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 106 bezoekers