Slagroom en room hetzelfde?

Moderators: Muiz, Firelight, Maureen95, NadjaNadja, Essie73

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 14:32

Ik pak eigenlijk wel altijd ongeklopte slagroom als ik room nodig heb, zo niet weten wat anders. Eens kijken wat vanDale zegt:

room (de ~ (m.))
1 het vette gedeelte van de melk => crème

slag·room (de ~ (m.))
1 vette room die stijf geklopt kan worden => crème fraîche

Zou op zich dus best hetzelfde kunnen zijn.

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles



Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 22:15

Gewoon, de ongeslagen slagroom uit het koelvak, Mayo. En als je het dan dik moet hebben ipv vloeibaar, dan moet je het even opkloppen. Een mixer is daar handig bij, alhoewel ik het ook een keer met de hand gedaan heb (wat een werk Knipoog )

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles

Wmijn

Berichten: 3654
Geregistreerd: 11-08-02
Woonplaats: Eindhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-12-03 22:36

Maudy, don't panic! We weten dat we moeten kloppen Haha! En inderdaad is dat pas lekkere slagroom die je precies zo dik kan maken (en zoet) als je zelf wilt.

Sjimmy, alles wat ik had om mee te kloppen waren 2 vorken... we hebben het per toerbeurt gedaan Haha!

Dance your cares away - Worries for another day - Let the music play - De Freggles


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Birgit__, SemrushBot en 10 bezoekers