Ik ga vanavond kip met rijst en currysaus maken...
Maar vroeg me af hoe jullie de currysaus maakten...
Ik maak ze meestal zo: - béchamelsausje maken - kruiden (peper,zout) - currypoeder erbij - eventueel nog een half bouillonblokje erin
Yustin
Berichten: 2555
Geregistreerd: 02-08-02
Woonplaats: Delft
Geplaatst: 11-11-03 15:48
ik doe het altijd met eenpakje van knorr ofzo.. Ik heb het nog nooit zelf gemaakt
LindaJ
Berichten: 337
Geregistreerd: 22-08-02
Woonplaats: Amersfoort
Geplaatst: 12-11-03 15:04
Ik doe het op z'n indiaas, beetje ingewikkeld, maar wel heel heel lekker.
Eerst fruit ik een uitje met wat komijnzaadjes met een laurierblaadje erbij. De kip snij ik in blokjes en meng ik in een kom met wat yoghurt en de specerijen: een theelepeltje chilipoeder (of minder als je niet van heet houdt), paar theelepels garam masala (indiase kruidenmix, hebben ze bij de toko), theelepeltje ketoembar, theelepeltje korianderpoeder, theelepeltje gemberpoeder, nog wat komijnzaad. Als het uitje gefruit is doe ik de kip in yoghurt er in gedeeltes bij. Als de yoghurt van het vet gaat scheiden zet ik het vuur laag. Dan een kopje water erbij en ongeveer een derde van een blok santen (vaste kokosmelk). Dan een half uur tot een uur laten pruttelen, tot het een redelijk vast sausje is geworden. Basmatirijst erbij en smullen maar!
Lennon
Berichten: 4342
Geregistreerd: 01-09-01
Woonplaats: Belgisch Limburg
Geplaatst door de TopicStarter: 12-11-03 16:10
Klinkt wel lekker LindaJ, ga ik zeker volgende keer eens proberen...