Waarom kan ik geen gehaktbal maken?

Moderators: Nadia, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-07-03 09:47

Aan de samenstelling (gehakt, ei, beschuitje en kruiden) kan het niet echt liggen. Dat is wel goed. Het zit 'em volgens mij in de manier van "draaien". Je moet zorgen dat de bal aan de buitenkant helemaal glad is. Dan vallen ze niet uit elkaar. Leg ze ook niet met een vork in de pan, maar neem een pannekoekspatel of iets dergelijks. Schuimspaan werkt ook heel goed.

Eerst flink wat boter (in een vleespan met deksel) bruin laten worden, ballen erin laten zakken en aan alle kanten even aanbraden. Dan vuur zacht zetten en met deksel op de pan in een half uurtje helemaal gaar laten worden. Dan kunnen ze nooit zwart worden!



Elles

Berichten: 22822
Geregistreerd: 14-06-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-07-03 04:32

Goed bezig Koortje! OK dan! Ik geloof dat je echt álle tips van hier gebruikt hebt... Haha!

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: BingBot, Googlebot en 5 bezoekers