Er zitten "rare" toevoegingen bij jouw boerenkool. Ik hou het bij klassiek; mosterd, jus, gehaktbal.
Jilletje
Berichten: 8172
Geregistreerd: 18-11-06
Woonplaats: Limmen
Geplaatst: 13-09-19 18:55
Zilver uitjes en augurk zijn toch niet zo raar? Mosterd hoort meer bij zuurkool
Anoniem
Geplaatst: 13-09-19 18:57
Zilveruitjes en augurk eet ik bij kapucijners, met speklapjes. Mosterd bij zuurkool? Neeee daarbij hoort spek en Hemaworst.
Wat eet jij bij je (rauwe!?) andijvie?
Jilletje
Berichten: 8172
Geregistreerd: 18-11-06
Woonplaats: Limmen
Geplaatst: 13-09-19 19:07
Rookworst vind ik dan weer echt heel vies Bij over de stampot rauwe andijvie doe ik maggi En als we wild doen doe ik er gebakken chorizo in ipv spekjes
Anoniem
Geplaatst: 13-09-19 19:12
Ahhh wel rauwe andijvie. Met spekjes. En appelmoes. En een gehaktbal.
Maggi druppel ik uit de fles in m'n mond. Chorizo bij de andijvie vind ik lekker klinken!
MizzMontana
Berichten: 5678
Geregistreerd: 05-08-08
Geplaatst: 13-09-19 20:42
Blokjes (oude)kaas door de stamppot rauwe andijvie En zelf gemaakte ballen idd. Met een rookworst maak je mij ook niet heel blij. Mosterd hoort bij boerenkool en bij hutspot.
Maar wat zit er nou bij jou aan de rechterkant, vlak onder je bestek Jilletje?
Oja, en flesje Maggie daar zet je een voor een je hand om de hals heen als de dop er af is, dan komt er zo’n lucht belletje uit, en degene waarbij het belletje knapt die moet de afwas doen. Vroeger, toen er nog geen afwasmachines waren...
Laatst bijgewerkt door MizzMontana op 13-09-19 20:44, in het totaal 1 keer bewerkt
Exitium
Berichten: 7144
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem
Geplaatst: 13-09-19 20:43
Anoniem schreef:
Er zitten "rare" toevoegingen bij jouw boerenkool. Ik hou het bij klassiek; mosterd, jus, gehaktbal.
Spekjes, jus en (rook)worst bedoel je?
Zuurkool hoort wel met rookworst ja. Stamppot rauwe andijvie is het lekkerst met spekjes, een varkenshaasje stroganoff en eventueel gebakken champignons
Wij eten altijd rookworst (liefst van de hema) bij zuurkool en hutspot (en met spekjes erdoorheen uiteraard) Andijvie eten wij niet rauw, kook het altijd een minuutje mee op het laatst. Ook hier weer spekjes erdoorheen, en zelf gedraaide gehaktballen. Soms een slavik
Gebruikt iemand wel eens Andijvie stamppot kruiden? Zag laatst een zakje hangen in de jumbo, ben wel benieuwd maar durfde het nog niet te proberen.
Jilletje
Berichten: 8172
Geregistreerd: 18-11-06
Woonplaats: Limmen
Geplaatst: 13-09-19 21:17
MizzMontana schreef:
Maar wat zit er nou bij jou aan de rechterkant, vlak onder je bestek Jilletje?
Bedoel je de gehaktballetjes?
Exitium
Berichten: 7144
Geregistreerd: 03-04-13
Woonplaats: Zuilichem
Geplaatst: 13-09-19 21:18
Ik niet, doe er ook geen jus over. Andijviestamp heeft van zichzelf al zo'n lekkere smaak vind ik, m'n favoriete stamppot
MizzMontana
Berichten: 5678
Geregistreerd: 05-08-08
Geplaatst: 13-09-19 21:21
Jilletje schreef:
MizzMontana schreef:
Maar wat zit er nou bij jou aan de rechterkant, vlak onder je bestek Jilletje?
Bedoel je de gehaktballetjes?
ja die bedoel ik. Mijn gehaktballen worden altijd heel donker vandaar dat ik het zo snel niet herkende denk ik
Ik had ze iets te slap gemaakt dus ze begonnen uit elkaar te vallen daarom snel jus gemaakt en ze zo verder laten pruttelen, dus ze zijn idd wat aan de lichte kant