professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Moderators: Duhelo, Essie73, Muiz, Ods, NadjaNadja, MirandaT

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

elnienjo

Berichten: 2345
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 12:24

Het geheim is doe roomboter door het beslag en mix met de staafmixer.
En bak uiteraard ook in roomboter!

Ingredienten:
250 ml melk
125 gr bloem
1 ei
snufje zout
goeie klont roomboter

Mijn beslag hou ik altijd neutraal omdat ik dan zowel hartige als zoete pannenkoeken kan maken.


elnienjo

Berichten: 2345
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-19 17:55

love_animals schreef:
Gebruiken jullie toevallig gewoon meel of zelfrijzend bakmeel?

Ik gebruik gewone standaard bloem.

elnienjo

Berichten: 2345
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-08-19 21:08

Pandameisje schreef:
Vanielle suiker toevoegen sinds die dag vinden wij de pannekoeken heerlijk en wat veel restaurants doen is in olijfolie bakken

Olijfolie vind ik goor. Roomboter is lekkerder.
En vanillesuiker is alleen lekker op een zoete pannenkoek, dat doe ik niet al door 't beslag want meestal maak ik er ook eentje met kaas/spek.

elnienjo

Berichten: 2345
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-19 06:33

laraxXxemma schreef:
petitparis schreef:
Grappig dat bijna niemand hier verhoudingen vermeld.

Ik doe met mijn eigen beslag;

250 ml melk
125 g bloem
1 ei
snufje zout en zakje vanille suiker

Dat is de basis, die uiteraard vermeerderen waar nodig (ik ben alleen dus niet nodig), en qua hoe de pannenkoek is is hij prima. De smaak heb ik alleen niet "goed" := Ik bedoel hij smaakt prima hoor maar stiekem is een pak koopmans alsnog beter :')


Ik gebruik diezelfde verhouding maar dan met 'n flinke klont roomboter erdoor, dat doet veel voor de smaak.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot, PlukenKrul en 40 bezoekers