professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Moderators: NadjaNadja, Essie73, Muiz, Maureen95, Firelight

Toevoegen aan eigen berichten
 
 
love_animals

Berichten: 392
Geregistreerd: 27-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 14-08-19 02:29

Arlette1991 schreef:
Ik gebruik altijd de kaboutermix van Koopmans. Vind ik de lekkerste mix, ik denk door de boekweit.

Doe er zelf ook altijd nog een beetje kaneel door, maar daar moet je van houden.


Ik dacht het ook maar ze waren zo vast als wat geworden heb ik nog nooit gehad met die kant en klare mixen :(

BelgenGek

Berichten: 2230
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-19 08:20

Ik doe altijd minstens 4 extra eieren en een kop koude, hele sterke koffie door het beslag.

thequeensmum
Berichten: 3512
Geregistreerd: 20-08-12

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-19 18:27

En bedankt TS, krijg nu die Duivelsberg niet meer uit mijn hoofd. Heb zulke lekkere pannenkoeken gezien. Ben nu een reden aan het zoeken om die kant eens op te gaan

love_animals

Berichten: 392
Geregistreerd: 27-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-08-19 00:06

truus1957 schreef:
En bedankt TS, krijg nu die Duivelsberg niet meer uit mijn hoofd. Heb zulke lekkere pannenkoeken gezien. Ben nu een reden aan het zoeken om die kant eens op te gaan

Moet je zeker eens doen en dan moet je vooral hun specialiteit nemen de Duivels pannenkoeken die is gewoon goddelijk!!! :p zoals ik al zei heb heel wat pannenkoeken gegeten bij verschillende pannenkoeken huizen maar dit is echt veruit de beste ooit laat maar weten wanneer jij ze hebt geproefd ben benieuwd :)

k_m

Berichten: 5332
Geregistreerd: 03-02-10

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 00:08

Bruiswater doen wij er ook in idd!!

love_animals

Berichten: 392
Geregistreerd: 27-01-15

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter : 16-08-19 00:23

k_m schreef:
Bruiswater doen wij er ook in idd!!

Heb al een flesje gekocht gister hihi

daantjuhhh

Berichten: 26857
Geregistreerd: 23-11-04
Woonplaats: The Netherlands

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 00:50

De pannenkoeken van Oma. Gebakken in reuzel. Die waren echt mega goddelijk.

Zelf halen we altijd mix uit de molen.
2 van die pannenkoeken en je zit echt bomvol.

Bommeltje_
Berichten: 2085
Geregistreerd: 16-03-08

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 01:01

Ik heb in een pannenkoekenhuis gewerkt en daar deden ze wat gustard poeder erdoor. Dat maakt het wat romiger en ze worden iets geler en minder bleek :)

BelgenGek

Berichten: 2230
Geregistreerd: 28-05-06
Woonplaats: @ midden drenthe

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 07:56

Ik deelde de tip al vd koffie maar wat ook vreselijk lekker is zijn Biest pannenkoeken!!

Iemand die wel eens gehad hier?

Lizz

Berichten: 8892
Geregistreerd: 18-10-02
Woonplaats: Hier aan de kust, de Zeeuwse kust...

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 08:34

daantjuhhh schreef:
De pannenkoeken van Oma. Gebakken in reuzel. Die waren echt mega goddelijk.

Zelf halen we altijd mix uit de molen.
2 van die pannenkoeken en je zit echt bomvol.

Nu jij dit zegt, pannenkoeken meel van de molen is vaak wel een stuk lekkerder.
Of die van Soezie bijvoorbeeld, die is ook lekker!

Nicje87

Berichten: 9849
Geregistreerd: 26-06-06

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 08:40

Ik doe er altijd 2 zakjes vanille suiker door.

Santos_05

Berichten: 3070
Geregistreerd: 23-12-04

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 08:42

Pannenkoekenmix van de molen. Mix met boekweit, de allerlekkerste ;)

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 10:17

Andere tip
Laat het beslag ook eens een tijd rusten voor je gaat bakken

Granoek
Blogger

Berichten: 10470
Geregistreerd: 26-11-13

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 10:54

Goede tips hier, maar in een pannenkoekenhuis spelen ze ook gewoon vals hoor ;)
Gaat veeeel water bij het beslag daar

kwita

Berichten: 6543
Geregistreerd: 14-04-14

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 13:03

cissi schreef:
Ik gebruik rauwe koemelk, vers uit de tank, en gewoon Koopmans mix. Wel een extra eitje.
Karnemelk ipv melk hoor ik ook wel eens, zou ook voor extra luchtigheid zorgen.


okee wel voorzichtig zijn met rauwe melk!

verootjoo
Berichten: 35639
Geregistreerd: 19-10-03

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 13:11

kwita schreef:
cissi schreef:
Ik gebruik rauwe koemelk, vers uit de tank, en gewoon Koopmans mix. Wel een extra eitje.
Karnemelk ipv melk hoor ik ook wel eens, zou ook voor extra luchtigheid zorgen.


okee wel voorzichtig zijn met rauwe melk!


Hoezo dan? Als je het bakt verhit je het toch? Niks mis mee.

Seltje

Berichten: 3306
Geregistreerd: 25-05-10
Woonplaats: Antwerpen

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 13:19

Tips van het pannekoekenhuis waar mijn moeder werkte:
Een scheutje donker (zoet) bier.
Een zakje vanillesuiker bovenop je gewone suiker.
Een eitje extra voor dunne krokante pannenkoeken.
Verse volle melk (zeker geen magere of halfvolle melk).
Echt dikke roomboter.
En je pannen nooit afwassen en nooit gebruiken voor iets anders dan pannenkoeken.

Dat laatste heeft me jaren gekost voor ik die snapte. Hoe kun je nu een pan niet afwassen? Maar dus wel degelijk, het vet er eventjes afhalen met keukenpapier, laten afkoelen en zo weg zetten en de volgende keer verder gebruiken. Mijn pannekoeken hebben nog nooit zoveel smaak gehad.

elnienjo

Berichten: 9541
Geregistreerd: 22-05-19

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 13:24

Het geheim is doe roomboter door het beslag en mix met de staafmixer.
En bak uiteraard ook in roomboter!

Ingredienten:
250 ml melk
125 gr bloem
1 ei
snufje zout
goeie klont roomboter

Mijn beslag hou ik altijd neutraal omdat ik dan zowel hartige als zoete pannenkoeken kan maken.

kally
Berichten: 5244
Geregistreerd: 17-07-04
Woonplaats: Rotterdam

Re: professioneel pannenkoeken recept weet iemand het geheim???

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 14:33

Wat ik gehoord hebt via via een bekende van een pannenkoekenhuis is dat ze het beslag een dag van te voren maken.....geen idee of dat verschil maakt..

cissi

Berichten: 804
Geregistreerd: 16-07-06

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 15:19

okee wel voorzichtig zijn met rauwe melk![/quote]

Hoezo dan? Als je het bakt verhit je het toch? Niks mis mee.[/quote]


Klopt, maar wij drinken het ook zo uit de tank hoor. Komt van mijn eigen koeien dus ik ben daar niet heel moeilijk in.

Anoniem

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 15:23

Mijn moeder doet op gevoel:

Bloem
Zout
Klein ei
Veel melk, totdat het beslag echt heel dun is.



En dan er hele dunne pannenkoeken van bakken. Geen flensjes, wel echt pannenkoeken. Perfect. :j

Afwezig
Berichten: 3725
Geregistreerd: 17-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 15:27

Geen idee of het al benoemd is, maar mijn man is kok. Hij zegt altijd Spa rood.. daar wordt het luchtig van.

Santos_05

Berichten: 3070
Geregistreerd: 23-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 16:06

Annekeee schreef:
Geen idee of het al benoemd is, maar mijn man is kok. Hij zegt altijd Spa rood.. daar wordt het luchtig van.


Spa Rood ipv melk? of 50/50?

Sonja_vR

Berichten: 27462
Geregistreerd: 12-07-02
Woonplaats: Dusschen

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-08-19 16:32

kally schreef:
Wat ik gehoord hebt via via een bekende van een pannenkoekenhuis is dat ze het beslag een dag van te voren maken.....geen idee of dat verschil maakt..

Dat maakt idd verschil

Afwezig
Berichten: 3725
Geregistreerd: 17-01-08

Link naar dit bericht Geplaatst: 17-08-19 08:26

Santos_05 schreef:
Annekeee schreef:
Geen idee of het al benoemd is, maar mijn man is kok. Hij zegt altijd Spa rood.. daar wordt het luchtig van.


Spa Rood ipv melk? of 50/50?

Alleen Spa rood.. zegt hij :Y)