Bokt.nl • *Diarree
Pagina 1 van de 1

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-05-01 14:37
door Zip
Hallo!!

Ik heb een Shetlandpony van 2 jaar oud. Nou is het zo, dat als hij een verandering in het voer krijgt, bijv. biks bijgevoerd, of in nieuw gras, hij diarree krijgt. Meestal is het met een dag of 2 weer over. Nou dacht ik zo, dat het dan gewoon zo is dat ie erg gevoelig darmen ofzo heeft, ook als ie de wormenspuit te laat krijgt krijgt hij diarre. Maar is het eigenlijk ook ernstig? Hij is verder prima gezond.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-05-01 11:42
door visje
Als het van zichzelf terug normaal wordt is er niets aan de hand. Veel paarden hebben dat, ook die van ons. Zeker als ze van wei veranderen. Niets abnormaals, alleen oppassen met te grote veranderingen. als je van voer veranderd,of van hoeveelheid, moet je dat langzaam, gespreid over verschillende dagen doen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-05-01 12:34
door aglaranna
Ben het volledig eens met Visje *LOL*
Niets om je zorgen om te maken.

Link naar dit berichtGeplaatst: 27-05-01 15:40
door Zip
Oke, dankjullie wel,
Beter zorgen maken om niks, dan geen zorgen maken om iets ergs, toch? Knipoog

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-05-01 20:53
door visje
Zeker weten !!!!! *LOL* *LOL* *LOL*

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-06-01 21:14
door Thalysa
Als je merkt dat ie aan de diarree is, kun je beter een beetje hooi bij gaan voeren, hooi neemt namelijk vocht op. Ik hoop dat het lukt. Probeer het eens. Zeker als paarden (veel) vers gras krijgt of (te)veel kuil voer, dan krijgen de meeste paarden diarree. Meestal voer ik dan hooi en dan is het zo over.

Link naar dit berichtGeplaatst: 08-06-01 22:56
door Zip
Hoi, hoi,

Nog bedankt voor je reactie. Omdat Oscar echt heel erg aan de diarree was, heb ik hem op een kale wei met hooi, en nog iets anders (dat raade een Shetlandpony fokker mij aan) gegeven, en het was binnen twee dagen over. Daarna heb ik hem weer rustig laten wennen aan het gras, en nu kan ik hem er steeds een klein stukje erbij geven zonder dat hij diarree krijgt!