*mijn pony al bijna 2 jaar kreupel

Moderators: petraaken, Dyonne

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
New-Forest

Berichten: 5463
Geregistreerd: 27-07-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-10-01 08:42

Ik zal het verhaal vertellen over mijn pony die al lang kreupel is.

Toen ik Early langer dan een half jaar had, werd die kreupel. We lieten eerst de dierenarts er bij komen, en die zij dat ik mijn pony Early 2 weken rust moest geven. Dat deed ik, en na die 2 weken was het nog niet over. We gaven hem nog maar een weekje rust, en als het toen nog niet over was, wand het was best ernstig, gingen we naar de dierenkliniek in Emmeloord. Het was nog net over, en gingen dus naar Emmeloord. daar moest ik rennen met Early, longeren, en er werden foto's gemaakt van z'n benen. We kregen te horen dat er niks op de foto's is te zien, en dat het met rust snel moest overgaan. Early moest 6 weken rust, en ik moest 2x per dag aan de hand 10 minuten stappen. Dat deed ik elke 2x, en het ging harstikke goed. Hij mocht niet in de wei komen. Na die 6 weken gingen wij weer terug naar Emmeloord. Hij liep alweer wat beter, maar nog niet helemaal zuiver. De dierenarts rade aan, om heel voorzichtig, en rustig weer te beginnen, en dat het snel moest overgaan.... Ik weer rustig de eerste 3 weken op hem stappen, en dan rustig beginnen met draven. Hij liep al stukken beter, en het was bijna over. Toen op een woensdagmiddag, ongeveer 2 en halve maand na dat we voor de laatse keer naar Emmeloord zijn gegaan. Hij liep weer stinkend kreupel. Wij gelijk stoppen, en had Early op stal gezet. Mijn paardrijinstucteur zij dat ik Early maar een weekje rust weer moest geven. Dat dee ik, en na die week weer niet over. Wij werden er gek van, wand wij wouden gewoon een leuke pony waar ik op kon rijden, en wij haden nu al veel geld uitgeven. Sommige mensen zeiden dat ik Early most verkopen, maar dat ko ik niet, ik was zo gehecht aan hem, en het is mijn eerste pony, en voor mij betekend e eerste pony het meeste voor me dan alle pony's die ik misschien wel daarna krijg. Het was nog niet over, en kwamen geen stap verder. We besloten maar om de hele zomer Early rust te laten geven, dat was bijna een half jaar. Nu na die half jaar, weet ik niet meer wat ik moet doen. Hij loopt nog kreupel, en ik denk dat die dat wel z'n hele leven zal blijven. Veel mensen zeggen dat ik gewoon op hem moet rijden, en veel mensen zeggen dat als een pony kreupel is dat die er altijd pijn aan heeft. ik heb afgelopen week op hem gestapt, maar weeet niet of het wel zo'n goed idee was.....

Hopelijk krijg ik jullie tips, wand weet echt niet meer wat ik moet doen.... Hier nog wat informatie over Early
Naam; Ealy
Ras; New Forest Pony
Leefdtijd; 5 jaar
hoogte; 1.45


Dees

Berichten: 16613
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-01 09:05

Ben toch bang dat je pony een chronisch probleem heeft inmiddels.... De kliniek kon op foto's niets zien, dan moet je dus denken aan een probleem aan de zachte structuren als pezen en ophangbanden. Wellicht dat de zachte structuur wat verhard is geworden in de loop der tijd.
Is je pony echt kruepel, of is hij onregelmatig. Kreupel is nl met pijn, onregelmatig is niet mooi, maar kan pijnloos zijn.
ik zou als ik jou was toch weer eens naar een paardenarts. een andere, voor een frisse nieuwe kijk op de zaak. OOk kan je proberen eens naar Schriel te rijden, in Ruinen zit die. Vaak kunnen dat soort mensen je toch wat meer vertellen over dubieuze zaken, een dierenarts is erg geneigd vast te houden aan het 'boekje', niet elke dierenarts kijkt verder dan zijn neus lang is. Een fysiotherapeut kan je helpen als een zachte structuur verhard is (denk aan geblokkeerde spieren)....
HEt zal je een hoop tijd kosten, en een berg geld. En pas aan het einde van de rit kan je weten of het allemaal heeft geholpen, of niet. Dat is jouw keuze (en misschien ook die van je ouders)....Veel sterkte!

New-Forest

Berichten: 5463
Geregistreerd: 27-07-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-10-01 09:10

dank je wel, maar wij hebben niet geld om mijn Early zomaar te laten opereren. Wij wouden een pony waar ik leuk om kon rijden, maar dat is eigenlijk een nachtmerrie geworden. Wij hebben daar helemaal niet aan gedacht, en kunnen duzz niet zomaar geld uitgeven voor een opeartie, en naar dierenartsen te gaan. Duz dat is ook een probleem vooor ons, en we willen dol graag dat Early beter word. Early loopt de ene keer erger kreupel, en de andere keer bijna niet, Hij loopt duzz onregelmatig. Maar hij rent zelf ok gewoon in de wei hoor, en bokt er bij, duzz of die pijn heeft Verward

Dees

Berichten: 16613
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-01 09:23

Tja, als je er helemaal geen cent aan uit wilt geven zal het absoluut nooit beter worden (mits mirakel...)
Een bezoek aan Schriel kost je ongeveer 50 gulden, een dierenarts-consult zal ongeveer 100 gulden kosten. Ik vind dat persoonlijk nogla meevallen. een fysiotherapeut hier in de buurt vraagt 50 gulden per bezoek.

Een operatie zal waarschijnlijk niet nodig zijn, maar om te weten of dat wel nodig is moet je toch eerst de nodige onderzoeken laten doen. Dan kan je altijd nog beslissen er van af te zien.

Ik vind het bijzonder jammer dat ponies gekocht worden door mensen die er wel op willen rijden, maar het niet in zich hebben om er voor te zorgen in slechte tijden. je hebt ongelooflijk pech met je pony, dat is waar, maar JE MOET ER WEL VOOR ZON DIER ZIJN ALS HET SLECHTER MET HEM GAAT...Heb je dat er niet voor over, dan ben je de pony niet waard.

Een onregelmatig gaande pony is geen sportpony. Je kan er hooguit wat recreatief op rijden, zolang de pony GEEN pijn kent. Is dat niet goed genoeg, dan kan je twee dingen doen: afmaken of wegdoen. Geen enkel persoon zal geld betalen voor een niet regelmatige pony, dus dan rest weggeven. Ik hoop dat je in dat geval dnekt aan het belang van de pony, niet aan het belang van je portemonnee... maar eigenlijk vind ik dat je nu al aan het belang van je pony moet denken, in plaats van aan je portemonnee.....

New-Forest

Berichten: 5463
Geregistreerd: 27-07-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-10-01 09:29

TUURLIJK hebben wij geld over voor mijn lieve pony, TUURLIJK wil ik graag dat die beter word, TUURLIJK is mijn pony belangrijker dan de portemenee, maar soms heb je het niet, en dan kom je niet verder!!! Wat jij zei van die kosten, is helemaal niet veel. Ik had gedacht over de duizende guldens. Maar hoe weet jij zo zeker dat die niet geopereerd moet worden?! En heb jij misschien een adres van wat jij zegt?!?!

Dees

Berichten: 16613
Geregistreerd: 09-08-01
Woonplaats: Friesland

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-10-01 09:37

Ik weet natuurlijk niet zeker of een operatie niet nodig is, maar ik denk het niet. Ik denk dat het gaat om een verharde pees, een verbeende ophangband of een verharde spier....Er zijn bij hele kostbare paarden wel operaties mogelijk, maar in zo'n geval betwijfel ik of het voor jouw pony realistisch is.
Wat ik wel zeker weet is dat je verder moet onderzoeken voor je kunt vaststellen of je pony nog te helpen is. Een operatie kost je duizenden guldens, simpeler onderzoek niet. Die Schriel is een soort helderziende, heeft een vreemd magnetisch apparaatje en bepaald daarmee waar de pijn zit. Tja, je met erin geloven, maar de man verricht af en toe wel kleine wondertjes... Hij zit in Ruinen, ik weet geen adres. Bij mijn vorige paard deed een ruk aan de staart door meneer schriel wonderen.... Verward

Paarden fysios zitten door heel Nederland, je kan een adres opvragen bij klinieken in de buurt....

New-Forest

Berichten: 5463
Geregistreerd: 27-07-01
Woonplaats: Lelystad

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-10-01 09:39

Heel erg bedakt, ik ga opzoek! Zijn er nog andere mensen met tips, opmerkingen, en misschien de dierenarts van hier?!?!

Gast8253
Berichten: 6084
Geregistreerd: 27-08-04

Re: *mijn pony al bijna 2 jaar kreupel

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-09-11 22:37

Moderatoropmerking:
Ik heb zojuist een aantal berichten verwijderd die allen geplaatst zijn nadat er vanmiddag een post 10 jr na de laatste reactie in dit topic is geplaatst. Zoals jullie begrijpen is dit topic niet meer up to date en daarom plaats ik hier een slotje.


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Eefjahh, RockyMerlijn, sabine1979, Sanniie, Tessje_Balou, Tyshely en 21 bezoekers