Bokt.nl • Hoeveel tijd tussen Equest pramox en Horseminth ( pyrantel )
Pagina 1 van de 1

Hoeveel tijd tussen Equest pramox en Horseminth ( pyrantel )

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-12-18 14:39
door Nancy01
Hoi,

Weet iemand hoeveel weken ( tijd ) er moet zitten tussen het geven van Equest pramox en daaropvolgend Horseminth ( pyrantel ) ?
Ik heb in september ontwormd met Equest Pramox maar vond gisteren 2 spoelwormen terug in de mest en zou nu willen ontwormen tegen spoelworm met horseminth.
Weet niet of dit niet te kort op elkaar zit.
Wie weet raad?

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-12-18 14:46
door Jet
Dat kan makkelijk hoor. In principe stond er altijd die maanden voor het werkzaam zijn van Equest, maar voor zover ik weet is dat het laatste jaar ( misschien al wel langer) teruggebracht tot zo'n 2 maanden. Dus dan kan je nu zeker wel weer ontwormen met Pyrantel.

Re: Hoeveel tijd tussen Equest pramox en Horseminth ( pyrantel )

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-12-18 14:51
door Nancy01
Hoi,

Ik had gelezen dat Equest pramox tot 13 weken actief en werkend was. En het is nog maar ongeveer een dikke 2 maand geleden dat ik ze ontwormd heb. Vandaar de vraag

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-12-18 15:24
door Mizora
Moxidectine doodt meer stadia bloedwormen dan ivermectine, daarom staat er 13 weken voor. Het blijft zeker geen 13 weken werkzaam, maar de tijd tot 5% eieren vergeleken met voor de ontworming wordt gebruikt om deze tijdsduur te bepalen.

Ondertussen zijn de eerste bloedwormeieren echter al weer soms met 5 weken aanwezig. Tegen spoelworm bestrijdt het sowieso niet. Ik houd zelf 2 weken tussen verschillende kuren aan bij meerdere besmettingen.

Ik heb nu een (jong) paard staan met bloedwormbesmetting en die is daarom 3 weken terug met pramox gedaan. Over een week doe ik hem met ivermectine en over 5 weken (preventief) met panacur (Ik doe jonge paarden eens per jaar met panacur).

Link naar dit berichtGeplaatst: 02-12-18 16:23
door Jet
Ha, Mizora vult het precies in wat ik bedoelde te zeggen. Je kan dus echt nu veilig met Pyrantel ontwormen.