Behandeling staartmelanoom anno 2016

Moderators: Nicole288, Coby, Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
kiyarasalaam

Berichten: 1
Geregistreerd: 20-07-12

Behandeling staartmelanoom anno 2016

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 08-10-16 19:06

Hallo, ik heb nu sinds anderhalf jaar een pre merrie van nu 9 jaar en kwam van de week tot de ontdekking dat ze onder de staartwortel onder de melanomen zit. Ze was zo aan het schuren, dus eerst een wormen kuur en toen ik haar staart wilde wassen schrok ik toch van het aantal: de hele staartwortel zit onder onder de bobbels.
Nu heb ik alleen maar oude onderwerpen over dit topic gevonden over de behandeling met 2 soorten middelen [MD] melanoom behandeling met cimetidine en cisplatine. Maar dit topic is gesloten zonder eindresultaat. Kan iemand mij vertellen wat de behandeling met resp. Cimetidine of cisplatine voor resultaten heeft gehad en waarom men voor de 1 of de ander heeft gekozen?
Natuurlijk ga ik maandag de da ook bellen maar ik wil me ook overig laten informeren.


Ibbel

Berichten: 43964
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Re: Behandeling staartmelanoom anno 2016

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-10-16 19:31


Flurkie34
Berichten: 3
Geregistreerd: 18-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-16 10:00

Ik heb ook een witte ruin van 14 jaar met melanomen.
Ik heb de Nederlandse divisie van de producent (Merial) van Oncept aangeschreven en kreeg zonet onderstaand antwoord:

Beste Fleur,

Wat vervelend om te horen dat uw paard melanomen heeft. Oncept Melanoma is in de VS geregistreerd voor gebruik bij honden met melanomen en er zijn inmiddels ook veelbelovende resultaten geboekt bij paarden. De mogelijkheid is aanwezig om Oncept Melanoma te importeren vanuit de VS, alleen is dit in België een erg lastige procedure wat lange tijd met zich meebrengt om het in België te krijgen. De registratie autoriteiten zijn in België namelijk vrij strikt. Eventueel is er een mogelijkheid om het via een Nederlandse dierenarts te regelen, alleen zal die het paard dan ook moeten behandelen en een garantie dat het in Nederland wel lukt kan ik ook niet geven.

Kortom het is een tijdrovende procedure zonder garantie op een positieve uitkomst. De procedure zal aangevraagd moeten worden door de behandelend dierenarts. Zodra de toestemming van de autoriteiten er is, kunnen we als Merial Benelux faciliteren dat het product naar Europa komt.

Mocht u nog verder vragen hebben, dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet/ best regards/cordialement,


Inmiddels heb ik ook uitgezocht dat het product wel al verkrijgbaar is in de UK, en ik heb daar nu ook een veeartsenpraktijk aangeschreven die het product heft en reeds toedient aan paarden.

Ik hou je op de hoogte ;-)

Brainless

Berichten: 27123
Geregistreerd: 19-07-03
Woonplaats: Munnekeburen

Re: Behandeling staartmelanoom anno 2016

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-16 10:08


Sommige mensen worden totaal niet gehinderd door enige vorm van intelligentie.
;)

Flurkie34
Berichten: 3
Geregistreerd: 18-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-16 11:08

Ondertussen ook antwoord gekregen van de veeartsenpraktijk in de UK:

Good morning Fleur,
Thankyou for your email regarding the Oncept melanoma vaccine. We are able to obtain this vaccine here in the UK through the manufacturer Merial. We have to obtain a special treatment certificate (STC) from the UK’s Veterinary Medicine Directorate for individual animals under our care. The vaccine is then imported from the US with this authorisation on a case by case basis, then must be adminsitered to that animal by one of our authorised specialists. I’m afraid that we would therefore be unable to distribute it to other vets, either within the UK or in Europe. I would suggest that your vet contact Merial directly as you would need to obtain it from them.
Kind regards
Rosie

Rosie J Naylor BVetMed MVetMed DipACVIM MRCVS
Consultant in Equine Internal Medicine
Referrals Office
Newmarket Equine Hospital
Cambridge road
Newmarket
CB8 0FG


Pfff, het wordt niet makkelijk om eraan te geraken. Mijn vader is apotheker, en ik heb hem nu ingeschakeld om te kijken of hij er kan aan geraken. Maar het wordt niet makkelijk vrees ik :-(

Ibbel

Berichten: 43964
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Re: Behandeling staartmelanoom anno 2016

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-16 16:53

'Utrecht' is bezig vergunning te krijgen voor een trial met paarden met Oncept. Dr Ensink (specialist oncologie bij paarden) gaat dat onderzoek leiden. Ze hoopten in september eea rond te hebben, maar dat is niet gelukt, dus wat hun huidige planning is weet ik niet.

Flurkie34
Berichten: 3
Geregistreerd: 18-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-16 13:53

Ik heb ondertussen van de fabricant van Oncept te horen gekregen dat het product niet zal geregistreerd worden in Europa. Dus ik dnek niet dat Utrecht er iets mee zal (kunnen) doen.
Ik heb op alle mogelijke manieren geprobeerd om eraan te komen, maar het is echt onmogelijk.
Vind het echt verschrikkelijk dat er een behandeling is die heel geode resultaten opgeleverd heft, maar die dus niet verkrijgbaar is of zal worden :-(

Mist

Berichten: 9205
Geregistreerd: 17-02-03
Woonplaats: noord brabant

Re: Behandeling staartmelanoom anno 2016

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-16 15:56

niet te snel opgeven Flurkie. Ik ben een paar mnd geleden bezig geweest om Laminil te importeren (DA wilde meewerken) een medicijn voor HB https://laminil.us/ en dit zou op vrij korte termijn ook gelukt zijn. Maar helaas net te laat om het paard te redden. Procedure klinkt ingewikkeld en lang, maar is dat niet.

In the real world as in dreams, nothing is quite what it seems. (the book of counted sorrows)

P0lly
Berichten: 202
Geregistreerd: 19-05-16

Re: Behandeling staartmelanoom anno 2016

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-16 17:08

Melanomen zijn echt rotdingen... Goed om te weten is dat je ze niet operatief weg moet laten halen, omdat ze dan agressiever terugkomen, en dat melanomen in principe goedaardig zijn. Als de melanomen hetzelfde blijven is er weinig om voor te vrezen, stabiel houden kan ook door middel van voeren (van binnenuit dus). Maar het vervelende de is dat het kan lijken alsof ze verdwijnen of dat ze afgeremd zijn terwijl ze aan de binnenkant vrolijk doorgroeien. En als die dingen aan binnenkant gaan rommelen wordt het een rotzooitje is mijn ervaring.

Bij mij shet (toen 15j) vorige zomer ook melanomen geconstateerd op de staartwortel en uiteindelijk op de manenkam. Ik ben niet zo van al die middeltjes, zit allemaal rotzooi in en verhelpen doet het het toch niet. Ik heb gezorgd voor een gebalanceerde voeding: bestaande uit onbeperkt ruwvoer, 24/7 buiten waarvan alleen overdag een aantal uurtjes weidegang (shet blijft shet :P ). Vrij kaal dus. Verder ter aanvulling aan de slag gegaan met kurkuma, honing en brandnetel om het lichaam te reinigen. Ook altijd een goede himalaya liksteen van paardnatuurlijk tot zn beschikking.

Ik ben wel echt een persoon die zelf alles oplost, met een holistische DA en natuurlijk paardenhouden. Hier zijn de meningen natuurlijk over verdeeld. Wel heeft het voor mij resultaat gehad met mijn altijd medisch moeilijk shet. De melanomen ziijn ook zeker afgeremd en hij had er geen last meer van.

Nou is de vervelende mededeling wel dat mijn shetje 4 weken geleden een natuurlijke dood is gestorven, doodsoorzaak nog onbekend. Belangrijk: mijn shet had meerdere problemen, dus wat de melanomen hiermee te maken hebben weet ik niet.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Danique_G, GrapeshotBot, Lotus_1 en 19 bezoekers