Strasser getrimd

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Nicole288, Dyonne, SayaJones, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
xyzutu2

Berichten: 8260
Geregistreerd: 18-07-01
Woonplaats: 1 meter boven zeeniveau

Strasser getrimd

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-10-03 13:23

Afgelopen vrijdag zijn Blacky en Sjors onder het mes van een strasser trimmer gegaan.. Knipoog

Ik was erg benieuwd, de afspraak stond al erg lang en ik had me al behoorlijk in de theorieen erachter verdiept. Ik kwam op Strasser doordat Blacky's hoeven in mijn ogen nogal vreemd stonden, erg plat en breed. De hoefsmid wilde er echter niets aan veranderen (het zijn shetten en ze dragen geen ijzers) omdat de hoeven anders te kort zouden worden. De veearts vond ze weliswaar een beetje plat, maar niet schrikbarend vervormd.

Toen Yolande kwam schrok ze wel degelijk. Blacky bleek ondergeschoven voorhoeven te hebben, een scheve hoef aan zijn patella-fixatie been en een achterhoef die te vlak stond, De hoefwand was aan allevier de pootjes verbreed en was losgeraakt waardoor er een redelijk diepe vuile groeve ontstaan was. Het enige positieve punt was dat ze geen last van contractie hadden (waarbij de straal versmalt) omdat ze nooit op ijzers gestaan hebben. Het was voor mij dus wel even slikken. Tijdens het snijden bleek hij er echter minder ernstig aan toe te zijn dan ze op het eerste gezicht gedacht had, aangezien er geen kneuzingen of ontstekingen aan het licht kwamen tijdens het verwijderen van het hoorn. Zelf heb ik ook even het mes mogen hanteren en op dierendag hadden Black & Sjors dus als cadeautje nieuwe hoefstanden. Sjors loopt zonder een centje pijn door de uitloop, maar Black had gisteren toch duidelijk last van zijn lijf, stond erg veel stil voor zich uit te staren terwijl hij normaalgesproken Sjors alle hoeken van de bak laat zien. We hebben ze echter extra wilgetakken gegeven (bevat pijnstillers) en Black is vandaag al weer een stuk actiever. Het is trouwens duidelijk dat zijn gangen al aan het verbeteren zijn. Zijn achterbeen is actiever (werd vroeger pas als laatste verplaatst) en hij sloft, struikelt en slipt niet meer, waar hij vroeger toch wel in uitblonk. Ik heb het idee dat hij hierdoor ook wel eens wat vlotter zou kunnen worden.

Zo, even mijn verhaal kwijt. Wie heeft er nog meer ervaring met Strasser, en welke veranderingen zie je in je paard optreden?


DubbelDun

Berichten: 71046
Geregistreerd: 12-04-01
Woonplaats: 1 km van het midden van Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst: 05-10-03 20:28

Toen mijn oude merrie hoefbevangen geweest bleek (voor ik haar kocht) heb ik me ook verdiept in de Strasser/Jaime Jackson/Barefoot trim. Het resultaat is een paard wat eerst een (on)behoorlijk model strijkijzerhoeven had nu weer redelijk netjes op de voeten staat.
Ze zal nooit meer 100% worden, maar doordat ik de hoeven wekelijks vijl om de vorm erin te houden en samen met de Old Mac's hoefschoenen loopt ze weer als een 3-jarige Lachen

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: 19marjo90, boyca, Niello en 14 bezoekers