Bokt.nl • *stresserig paard!
Pagina 1 van de 1

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-08-01 09:03
door Bettine
Mijn paard is op wedstrijden heel erg stresserig, zelfs zo erg dat je gewoon echt voor gek staat als je je proef aan het rijden bent. Hij loopt dan alsof ik hem elk moment helemaal in elkaar kan slaan, zal ik maar zeggen, terwijl ik dat dus echt nooit zal doen.
Een jury zei pas dat het misschien iets aan de optoming kon zijn, maar thuis loopt hij wel goed met de spullen die ik nu heb, dus dan kan het niet zijn.
Is er misschien een (toegestaan!!) middeltje om hem rustiger te krijgen, of bepaalde methoden of weet ik veel wat???

Groetjes, Bettine

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-08-01 12:14
door Fitzroy
Hoi, ik had van Jasmijn de tip gekregen om Bach Rescue Remedie te gebruiken. Dit heb ik idd gekocht bij de drogist en het lijkt te helpen.
Hij is wel gewoon goed te rijden en aan het been, maar de ergste stress is er af.

Dus je zou het kunnen proberen, bij die van mij werkt het wel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-08-01 12:16
door visje
Geef je paard als hij zenuwachtig is iets te knabbelen (een paardenkoekje ofzo), dat kalmeert ook al ietsje en het is niet ongezond of onnatuurlijk. Krijgt ie nog mooie schuimlipjes van ook Knipoog .
Femke

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-08-01 12:37
door orri
He Fitz waar heb je die vandaan dan?
Hoe duur is dat???

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-08-01 12:39
door moekoekoe
Ja Fitz....waar haal je dat???
Je weet hoe mijn Marillie is Extreme duivel Extreme duivel

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-08-01 12:50
door Fitzroy
Het is in principe bij de alternatieve drogist te koop zoals ketens als de Tuinen of de Hoorn.

Maar Suzanne, in de wereldstad Wierden *LOL* *LOL* , was het zelfs te koop bij de DA drogist en t was nog een 10,- voordeliger ook!

Ik denk dat het voor Maril ook wel werkt.

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-08-01 12:55
door orri
Bij onze DA hebben ze het helaas niet...had ik al eens gekeken!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-08-01 13:16
door moekoekoe
Oke...naar Wierden dus!!!!!!! Haha!

Maarre....hoe werkt het...bij Bach Remedies krijg ik altijd visioenen van geurkaarsjes...ik weet niet waarom...

En hoe duur is het normaal dan?

Groetjes Suzanne

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-08-01 16:37
door Fitzroy
Een flesje kostte bij de Hoorn f 27,50 en in Wierden slechts 17,50!!
Hoe bedoel je afzetterij?

Het zijn gewoon druppels die je met een pipetje op een appel doet of zo. Je kunt ze ook rechtstreeks in de onderlip druppelen maar ik ben bang dat Fitz dan het pipetje doorbijt Haha! .
Het klinkt allemaal vaag, maar het helpt wel.

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-08-01 19:04
door Pascha
Ik geef mijn paard op het moment het homeopatische middel Nervelet van VSM. Werkt erg goed, kost 40,-- maar daar doe je wel een maand mee. Ik heb het gekocht bij de dierenarts, maar het is ook verkrijgbaar in de winkel *LOL* *LOL*

Link naar dit berichtGeplaatst: 19-08-01 21:19
door Mirjam
Je kan ook Nervo Horse proberen. Gewoon te koop bij Divoza.

Lamanda moest een weekje op stal, omdat ze een antibioticum-kuur kreeg. Omdat ze dan niet bij de kudde kan zijn, raakt ze volledig van slag. Na 1-2 dagen Nervo Horse was ze weer rustig. Ik heb haar toen niet bereden, dus of ze ook slomer worden met het rijden weet ik niet.

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-08-01 10:00
door Bettine
zijn dat allemaal toegestane middeltjes??
bij ons in de streek willen ze nog wel es op doping controleren..

maargpoed ik zal es op zoek gaan!
bedankt!

Link naar dit berichtGeplaatst: 20-08-01 14:35
door Pascha
Ja, homeopatische middelen zijn nooit doping. Ze sederen niet, zoals bijv. sedalin Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-08-01 16:24
door Bettine
Ik heb Bach remedie gekocht, maar nu nog een vraagje; hoeveel geven jullie je paarden ervan???
mijn paard heeft het alleen op wedstrijden nodig, dus niet constant.

En hoeveel druppeltjes geven jullie de paarden dan op het flesje staat het nlk. alleen voor mensen...

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-08-01 16:29
door Honeybee
Citaat:
Op 2001-08-18 22:51, schreef Honeybee:
resque zalf is inderdaad van Bach en heeft alleen natuurlijke ingredienten. Er zijn ook druppels. Resque zalf werkt erg goed en wonden genezen vaak erg mooi, goed en snel. Tevens heeft het een pijnremmende werking. Resque is een samenstelling van verschillende Bach produkten.

Resque druppels (voor Noodsituaties)
Voor eerste hulp bij gevolgen en of effecten van ongeluk, ongeval, slecht nieuws, examen, bezoek tandarts/arts, beginnende ziekteverschijnselen, enz. Werking: Bemoedigend, kalmerend, geruststellend en het evenwicht herstellend.

Resque Remedie Cream: Te gebruiken bij: Brand, schaaf en snijwonden, inwendige kneuzingen, insektebeten, pukkeltjes en puistjes, inwendige pijn (bijv. oor en hoofdpijn), eczeem en andere huidaandoeningen. Ook te gebruiken bij dieren en planten (bv. afgebroken of afgesneden takken) De zalf altijd dun uitsmeren. Het is verstandig de zalf 'niet' te gebruiken op wonden die nog gehecht moeten worden.

Voor meer informatie kun je kijken op:

http://www.cint.nl/index2.html

http://www.alive.nl/bach.htm

http://leden.tref.nl/~ruthcos/bach.htm

http://www.frankfokke.nl/bach/

http://www.dumuchi.nl/bach/ (speciale site voor dieren)

http://www.arcada.nl/bach3.html

Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

Liefs, Sandra


Dit was naar aanleiding van een vraag over resque zalf van Bach, maar via de bovenstaande links kun je enorm veel te weten komen over Bach Remedies. Ik zweer erbij en gebruik deze middelen ook voor mezelf!

Link naar dit berichtGeplaatst: 28-08-01 21:01
door Anna 16
ben je zelf niet nerveus dat je dat dan op je paard overbrengt???? Haha!

Link naar dit berichtGeplaatst: 29-08-01 09:53
door Bettine
Nee, dat is het GELUKKIG niet Haha! Ik kan altijd rustig om mezelf heen blijven kijken enzo. Ik start ook nog een ander paard en die heeft er totaal geen last van! Party!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-08-01 11:41
door Lot
Zo dat klinkt bekend! Ik heb eens ongevraagd commentaar gekregen van twee mutsen die vonden dat we paardonvriendelijk bezig waren (waren streng maar er viel nog geen klein tikje) en mijn paard bang was voor ons en van die opmerkingen 'moet je die oooogen zien'. Nou had dat stresskippie altijd van die ogen, maar ja. Ik ben Easy Going van de paardendrogist (kruidenmengsel) gaan voeren, het stinkt maar het helpt wel!

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-08-01 18:03
door Bettine
Ja, aan mij vriegen ze pas ''of hij misschien een veulen thuis heeft'' hahaha het is een ruin Extreme duivel
Maar, ik weet nu nog steeds niet hoe je dat Bach-spul moet voeren!!!

Link naar dit berichtGeplaatst: 30-08-01 22:21
door Honeybee
Hieronder wat tekst.. ik zal voor de zekerheid mijn tante (die werkt met bach remedies) vragen voor de hoeveelheid en evt. andere middelen. Stuur me anders maar even een pb over het preziece probleem wat je hebt met je paard. Dan zoekt zij dat helemaal voor je uit en hoor je dat zsm van mij.


Liefs, SandraRescue Remedy is samengesteld uit de volgende vijf remedies,
Star of Bethelehem (voor traumaverwerking, troost na shock)
Rock Rose (geeft moed om een noodsituatie onder ogen te zien)
Impatiens (tegen geestelijke opwinding)
Cherry Plum (tegen angst om de zelfbeheersing te verliezen)
Clematis (om te voorkomen dat het dier zich geestelijk afsluit)
Rescue Remedy wordt geleverd in een 10 ml/ 20 ml pipetflesje. Wanneer zich een nood/panieksituatie voordoet geeft u uw dier 2 druppeltjes Rescue Remedy in de bek zodat deze weer rustig wordt en de schok/situatie goed weet te verwerken.
Bij een verwonding kunt u Rescue Remedy verdund of puur op een doekje doen en daarmee de wond deppen (bij een open wond alleen verdund!). Ook wanneer het dier zich in een shocktoestand bevindt kan Rescue heel hulpzaam zijn. Wanneer het niet mogelijk is om Rescue aan het dier in te geven, kunt u ook de lippen van het dier bevochtigen met een paar druppels.Honden kunnen bijzonder veel baat hebben bij Rescue Remedy. Geef het ze voor dat u de showring ingaat, als ze angst hebben voor onweer of vuurwerk, bezoek aan de dierenarts enz. Kortom, geef Rescue Remedy in elke situatie waarin uw hond angstig of gestressd kan raken, of is geraakt. Het voorkomt grote paniek bij uw hond. Rescue Remedy is een natuurlijke rustgever zonder dat het uw hond verdooft.


Ook is Rescue Remedy goed op uw kat toe te passen. Vooral een dierenartsbezoek wil nog wel eens als zeer traumatisch ervaren worden. Ook wanneer uw kat heeft gevochten met een andere kat is het raadzaam het dier wat Rescue Remedy toe te dienen en eventuele verwondingen te deppen met een in water gedrenkt doekje met daarop een paar druppels Rescue. Ook voor uw kat geldt dat u hem in iedere panieksituatie Rescue Remedy kunt geven.

<b>Wanneer uw paard Rescue Remedy nodig heeft geeft u hem 4 druppels in zijn waterbak.</b>

Voor de behandeling van oa. kleine wondjes, schaafwonden en insectenbeten is er een Recue Crème ontwikkeld. Dit is een eerste hulp crème die Rescue Remedy bevat en waar nog eens extra de reinigingsremedie Crab Apple aan is toegevoegd. Wanneer u bij uw dier grote oppervlakten wilt behandelen dan kunt u beter kiezen voor de Rescue Lotion. Dit is een lotion met dezelfde remediesamenstelling als de Rescue Crème. Deze lotion kunt u makkelijk benevelen over de behaarde huid van uw hond. Noch de crème, noch de lotion geven een bijterig of branderig gevoel. Ook wordt de vacht op geen enkele manier aangetast. Wanneer uw dier aan de crème of lotion likt dan is dit volledig onschadelijk.

Sommige dieren die lijden aan epileptische aanvallen kunnen ook zeer gebaat zijn met gebruik van Rescue Remedy. Bij regelmatig toedienen (éénmaal daags) neemt bij sommige dieren het aantal aanvallen of de intensiteit daarvan af. Ook na een aanval zorgt Rescue voor een sneller herstel. Wanneer uw dier epileptie heeft en u gebruikt de Rescue Remedy, breng dan uw dierenarts daarvan op de hoogte.

Ook kunt u als daar een indicatie voor is Rescue Remedy toevoegen aan een gebruikersflesje. Ondanks dat er vijf remedies inzitten telt hij dan als één remedie. Doet u van alle remedies twee druppels uit het stockflesje in het gebruikersflesje, van de Rescue Remedy neemt u vier druppels uit het flesje.

Rescue producten vervangen nooit de dierenarts. Raadpleeg bij ernstige ongelukken of klachten altijd een dierenarts.

Rescue producten zijn verkrijgbaar in onze Online Shops . U heeft al een flesje Rescue Remedy 10 ml voor f.17,25 incl verzendkosten.

_________________
Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Honeybee op 2001-08-30 23:21 ]</font>