Injectie artrose

Moderators: Pistasche, Apple, Nicole288, C_arola, Coby, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

elisabeth96
Berichten: 9
Geregistreerd: 23-03-17

Injectie artrose

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-11-18 21:49

Hallo bokkers,

Mijn paard van 20 is net gediagnoseerd met artrose in voorste hoefgewrichten. Het is nog niet erg zichtbaar. Foto’s zijn gemaakt van elke kant. Nu heeft de paardenkliniek mij verteld dat ik dit het beste kon onderhouden met hyaloronzuur(?) en dit voer ik samen met Devil’s Relief van NAF en pure glucosamine bij in haar voer. Ze krijgt 2 theelepels zuur, 20 ml Devil’s Relief en 100 ml glucosamine per dag, verdeeld over 2 porties samen met haar 18+ muesli. Nu sprak ik net een oudere man op mijn stal waarvan zijn paard van 27 ook artrose heeft. Hij zei dat dit met injecties onder controle is. Mijn dierenarts zei dat juist bij oudere paarden zoals die van mij, zo’n injectie het kan verslechteren. Wat is jullie visie hier op? Eventueel heb ik ook nog de röntgen foto’s, indien interesse zal ik deze plaatsen.


elisabeth96
Berichten: 9
Geregistreerd: 23-03-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-11-18 21:57

Charaz schreef:
Ik denk dat hyaluronzuur injecteren een stuk effectiever is dan het voeren, maar zou een goede kliniek raadplegen en advies vragen.

Ja dit is dus lastig. Voor iedereen is een ‘goede’ kliniek anders, iedereen heeft andere ervaring met de kliniek en iedereen zegt natuurlijk iets anders...

elisabeth96
Berichten: 9
Geregistreerd: 23-03-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-11-18 21:59

Rolfje schreef:
Bij hylaronzuur verslechterd het niet snel, maar ik denk dat jouw veearts inspuiten met cortico's bedoeld en dat kun je inderdaad maar een beperkt aantal keer doen.

Ja dat kan, ik kan me niet goed herinneren welke injectie hij bedoelde. Wel is de kreupelheidsspecialist langs geweest en die was erg positief over de resultaten, ze liep zo goed als normaal.

elisabeth96
Berichten: 9
Geregistreerd: 23-03-17

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-11-18 22:00

_Antikana_ schreef:
Mijne was 16 als die diagnose viel. Ze is in allebei haar gewrichten geïnjecteerd geweest. Dit heeft geholpen, voor 2 maanden. Nadien afgekeurd als rijpaard en nu reeds 2 jaar op pensioen.
Mocht ik het opnieuw kunnen doen, had ik die injecties langer uitgesteld.

En je hebt verder niks aan supplementen bijgevoerd? Was de artrose erg aanwezig?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: LiannePuthzy, snorkel1986 en 29 bezoekers