Mijten , wat zijn de symptomen en hoe moet je het behandelen

Moderators: Coby, Nicole288, Pistasche, Dyonne, Apple, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

AnneJ1995
Berichten: 1431
Geregistreerd: 27-01-12
Woonplaats: The place to be

Re: Mijten , wat zijn de symptomen en hoe moet je het behandelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-18 18:32

Mijn Fries heeft ook last van mijt, ik behandel met ByeMite/Sebacil. Ik heb 1 keer dr sokken helemaal afgeschoren om goed te kunnen behandelen, maar ik heb niet het idee dat het daardoor beter/sneller weg gaat/blijft.
Ik behandelde in het begin een aantal keer om de 2 weken en nu eens in de 2 maanden ongeveer om het te onderhouden, dan blijft het mooi weg.
Behandelen door een emmer te vullen met oplossing en daar per voet 20 min in te staan, zodat het goed alle kanaaltjes kan vullen (de mijten graven als ‘t ware kanaaltjes).
In theorie komen mijten niet verder dan de benen en oksels, maar ik behandel haar 2 keer per jaar of zo dat ik d’r helemaal was (niet het hoofd).
Als alle benen zijn behandeld, gooi ik de borstels en beenbeschermers in de emmer.
Ook de stal eens per jaar helemaal soppen met ByeMite.

Hoop dat je hier wat aan hebt :D
Heb evt ook nog een artikel over mijten uit ‘t tijdschrift voor diergeneeskunde, PB maar als je er interesse in hebt.


AnneJ1995
Berichten: 1431
Geregistreerd: 27-01-12
Woonplaats: The place to be

Re: Mijten , wat zijn de symptomen en hoe moet je het behandelen

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-06-18 20:50

Ja ik herhaal het dus eens in de zoveel tijd als ik merk dat ze weet wat last krijgt. Ik weet niet precies waar het vandaan komt en waarom het dus niet permanent weg blijft. Wel schijnt het makkelijk te her-besmetten. Wat dat betreft is het veel makkelijker onderhouden nu ze in de wei staat (24/7), dan komt ze niet steeds terug op ‘besmet’ stro.

Bij de stal doe ik alle stro weg, stal schoon maken, oplossing met ByeMite er op, goed schrobben en laat het dan een tijdje zo staan. En daarna t overtollige water weg trekken.
Ik doe niet de muren.
Ik geloof dat je 10ml gebruikt op 1 liter water, nu vul ik voor het wassen van de benen meestal twee grote emmers waar (volgens mij) 10L water in gaat, dus 200ml per wasbeurt. Het is inderdaad geen goedkoop grapje, maar goed, het werkt als een trein. Nu in het zomerseizoen was ik ook veel minder vaak, eens in de 4 maanden of zo, eerder heeft ze er geen last van. In de winter staat ze overdag buiten, maar s nachts op stal dus dan was ik vaker.
Ik zal je ook ‘t artikel sturen.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 2 bezoekers