Blaasontsteking bij merrie, ervaringen?

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Romeo15
Berichten: 396
Geregistreerd: 20-08-09
Woonplaats: sliedrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 24-01-18 10:35

Mijn ruin heeft tig keer blaasontsteking gehad, kun je geen plas opvangen en dat laten onderzoeken?
Bij mij is de dierenarts een aantal keer geweest en ik heb op de kliniek een echo laten maken van zijn blaas, hij had toen een iets verdikte blaadwand maar verder was er niks raars te zien. De dierenarts kon verder ook niks raars voelen ofzo.

Op een gegeven moment ving ik zijn plas op zodra ik dacht dat hij weer last had en ging daarmee naar de dierenarts daar deden ze dan zo n staafje in en daar kwam dan uit of er een ontsteking in zat of niet. Ik kreeg dan antibiotica.
Bij mijn paard ging het met veel soorten antibiotica helemaal niet weg, sulfatrim hielp bij hem goed, ook had hij er meestal metacam bij. Hij voelde zich soms ook echt wel beroerd maar er zijn ook tijden geweest waarin ik alleen merkte dat hij moeite had met plassen.

De eerste keer dat mijn pony het kreeg waren we precies met hem op vakantie, ik was aan het rijden en hij ging opeens liggen in het bos.. Ik had toen nog niet gemerkt dat hij moeite had met plassen verder zag hij er gewoon fit uit. Daarna heeft hij het echt gigantisch vaak gehad totdat ik van stal ben verhuisd, raar maar waar hij heeft het nooit meer gehad!
Hij stond al een hele tijd op zijn oude stal zonder last te hebben en vanaf die vakantie is het elke keer raak geweest terwijl er niks veranderd was kwa voer op stal oid. Het enige verschil tussen zijn oude en nieuwe stal wat ik kan bedenken is dat op zijn oude stal de weide bemest werd en op zijn nieuwe stal word dit niet gedaan maar of een paard daar blaasontsteking van krijgt ??

Nu heeft hij al ruim 2.5 jaar geen klachten meer.

Wat voor medicatie heeft je paard gekregen?


Romeo15
Berichten: 396
Geregistreerd: 20-08-09
Woonplaats: sliedrecht

Link naar dit bericht Geplaatst: 31-01-18 11:37

RianneH schreef:
Hier ook sulfatrin gekregen. Nog altijd geen terugval, heel fijn. Alles staat klaar om urine op te vangen wanneer het weer twijfelachtig wordt.

Wel apart dat hij er zo vaak last van heeft gehad. En heel fijn dat het na verhuizen over is!
Geen idee of bemesten het bij hem veroorzaakt kan hebben, geen blaasstenen gevonden?


Ja het is echt heel vreemd,niemand heeft er ook een verklaring voor. Ik ben erg blij dat hij nu geen last meer heeft. Wel let ik altijd als ik hem zie plassen op of het normaal is.
Blaasstenen zijn er nooit gevonden bij hem

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: _E_, Duhelo, Nandos, xJennifx en 13 bezoekers