Ja maar hij is helemaal nagekeken….

Moderators: Dyonne, Apple, Pistasche, C_arola, Nicole288, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

IbbelJarig

Berichten: 41793
Geregistreerd: 01-09-04
Woonplaats: West-Veluwe

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-06-17 20:35

Je kunt de menselijke medische molen niet vergelijken met de medische molen die voor paarden beschikbaar is. Een paard kan de MRI of CAT-scan bv niet in, hooguit een onderbeen of hoofd/hals. Dat maakt dat wat je kunt onderzoeken beperkt is. Verder is het voor een mens een stuk makkelijker te vertellen waar het pijn doet, dan wordt bij een dier ook lastiger.

Maar óók voor de mens met een chronische kwaal geldt op een gegeven moment dat je accepteert dat je af en toe bij bepaalde dingen pijn hebt, of iets niet kunt. Ook voor de mens met een chronische ziekte is niet altijd een oplossing.

Je ziet wel een paar tijdsfenomenen:

Vroeger werden paarden sneller doorgepakt, de overgrote meerderheid van de paarden pikte dat, en paarden die wél lastig waren verdwenen heel rap in de worst, en niemand had het er over.

Vroeger hoorde je hier ook niet over, maar dankzij internet nu wel.

De paarden van nu zijn 'zeikeriger', protesteren eerder, maar eigenaren blijven ook proberen, halen een paard helemaal door de molen en nóg blijft het een probleemgeval. Dat kan omdat de paarden van nu 'zeikeriger' zijn, en tegenwoordig niet iedereen van het doorpakken is (en dat is misschien maar goed ook).

Maar het gevolg is dus wel dat er mogelijk best veel paarden toch ergens vage pijntjes hebben, en daar voor het grootste deel gewoon doorheen lopen, zoals wij mensen dat ook doen (tóch naar je werk met hoofdpijn, verkouden, slecht geslapen, noem maar op) terwijl een klein deel van de paarden "denkt": val maar dood baas en een poging doet om dat ook voor elkaar te krijgen door je eraf te bokken.

Tja, is dat dan karakter (ik vertik het om door een beetje spierpijn heen te gaan - in mensentermen: met hoofdpijn te werken) of is dat dan een medisch probleem? Formeel misschien wel, maar waar leg je de grens? Jouw baas wordt er ook niet blij van als je je ziek meldt bij ieder kuchje, hoofdpijntje, ongesteldheid of wat dan ook.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ffikse, Lise85, LoLa_108, Maura_bras, Selbourne, Vagabondo en 20 bezoekers