Ja maar hij is helemaal nagekeken….

Moderators: Coby, Nicole288, Pistasche, Dyonne, Apple, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

BeeMed
Berichten: 3024
Geregistreerd: 29-09-08

Ja maar hij is helemaal nagekeken….

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-06-17 16:18

Al enige tijd heb ik erg last van mijn knie en rug. Mijn werk kan ik daardoor alleen nog maar met pijn uitvoeren. Ik heb dat al meerdere keren bij mijn baas aangegeven, maar dat krijg ik een snauw en wordt er niet naar me geluisterd. Ik heb al meerdere keren te horen gekregen dat ik een attitudeprobleem heb en moet werken en niet zeiken.
Uiteindelijk heeft mijn baas toestemming gegeven dat mijn schoenen nagekeken mochten worden, want de klachten zouden kunnen komen door verkeerd lopen. Zo gezegd zo gedaan. De schoenen zijn nagekeken. Maar ze zitten niet echt lekker en ik had er ook mijn twijfels bij of degene die ze nakeek nu wel echt kundig was. Mijn pijnklachten worden steeds erger. Ik ben nog een keer nagekeken door de bedrijfsarts. Maar ook die kan niks vinden. Ook had de bedrijfsarts nog foto’s van mijn benen van 2 jaar geleden. Daar was ook niks op te zien, dus is de conclusie getrokken dat er niks met me aan de hand is. Nu heb ik te horen gekregen dat het tussen mijn oren zit, ik een attitudeprobleem heb en nu eens een keer aan het werk moest. Op mijn vraag om verder lichamelijk onderzoek, rug foto’s of CT word niet gereageerd……

Als dit in werkelijkheid zou gebeuren zou iedereen moord en brand schreeuwen. Alle opties van je moet een CT-scan, MRI scan, laat je rug op de foto zetten zouden worden aangedragen. En anders hebben we nog wel 16x fysio in ons verzekeringspakket zitten of kunnen we een kijkoperatie overwegen als er via medische beeldvorming niks uit komt?

Waarom open ik dit topic? Omdat het me al jaren een doorn in het oog is dat zodra een paard zich misdraagt er al heel snel geroepen wordt dat hij helemaal nagekeken is en dat het dus wel een gedragsprobleem moet zijn.
Dit nakijken betekent dan meestal dat de zadelmaker is geweest en er een keer een dierenarts is geweest. Die vaak nog niet eens foto’s gemaakt heeft, of maar van een deel van het lichaam.

Ik snap werkelijk waar niet dat mensen zo een bord voor hun kop hebben dat ze op basis hiervan akkoord gaan met een diagnose gedragsprobleem. Ziekenhuizen staan vol met diagnostische apparatuur en bij onze dieren bepalen we het zo wel even.

Je zadel kan nagekeken zijn, maar wie zegt er dat je zadelmaker het wel goed heeft gedaan?Er lopen helaas een hoop prutsers rond

Leuk dat je de rug of benen op de foto zet. Maar vind het toch erg knap dat je dan gelijk de conclusie kan trekken dat de rest van het lichaam ook op orde is.

Foto’s zeggen alleen wat over BOTTEN, dus je hebt nog steeds geen flauw idee of er wat met de spieren, pezen of zenuwen is.

Bij mensen zijn er tientallen onzichtbare ziektes, die ook met medische beeldvorming niet vast te leggen zijn maar wel erg pijnlijk zijn voor de patiënt. Denk hierbij aan aandoeningen als spierdystrofie of fibromyalgie. Waarom worden dergelijke opties bij paarden nu nooit/zelden in overweging genomen?

Ik ben er zelf van overtuigd dat een groot deel van de paarden die steeds aan de kletter gaan, die steeds bokken, staken etc iets proberen aan te geven en dit niet doen om ons te pesten.

Wie ergert zich hier nog meer groen en geel aan de continue: ja… maar… hij is helemaal nagekeken opmerkingen?


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: corinec, Lauss_, PetalBot en 7 bezoekers