Paard maakt nog steeds proppen van hooi

Moderators: Dyonne, Nicole288, Pistasche, Apple, C_arola, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jet

Berichten: 10496
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-10-16 20:40

Die gleuven noem je diastases. Dat kan enorm veel ongemak in een paardenmond geven, maar een gescheurde kies bijvoorbeeld kan dat ook. Dat wordt door een dierenarts die tandarts erbij doet niet altijd gezien. Ik zou dan eerder gaan kijken naar een dierenarts die zich gespecialiseerd heeft in paardengebitten en die er nog eens naar laten kijken.
Ook zal zijn gebit behoorlijk gesleten zijn en rond de 25 jaar zijn de kiezen eigenlijk een soort van op. Dan kan het voor zijn leeftijd wel een goed gebit zijn/lijken, maar het kauwen wordt dan wel een stuk lastiger. Seniores Priores is dan inderdaad een goede vervanger en je zou eens kunnen kijken of hij wel met luzerne overweg kan.

Ik heb er geen idee van in welke omgeving je woont hoor, hier op stal hebben wij met een aantal Daan Staller en wij zijn erg over hem te spreken. Omdat hij DA is mag hij zelf sederen met een injectie, maar hij heeft zich helemaal gespecialiseerd in paardengebitten. http://www.paardentandartsstaller.nl/ .
Victor Schevers zit in regoi Drenthe/Overijssel, maar ik weet niet of die nog op locatie komt: http://www.zod.nl/paarden/tandheelkunde-paarden/ .
Verder is Paul Versluis ook heel goed, maar dat is geen DA, dus die mag niet zelf verdoven. http://www.paul-versluis.nl/versluis.php . Die zit meer in regio Friesland en komt ook twee keer per maand naar de paardenkliniek Hollands Kroon in Middenmeer ( de kop van Noord-Holland).

Paarden zijn net als lucht, zonder kan ik niet leven!
Vanuit de kop van Noord-Holland: Voor info klik op: Paardentaxi JetJet

Berichten: 10496
Geregistreerd: 31-01-01
Woonplaats: Anna Paulowna

Link naar dit bericht Geplaatst: 30-10-16 13:04

Daan Staller zit dan niet zover bij jou vandaan. Ik weet alleen niet of die voor één paard naar je toe komt, maar dat kan je natuurlijk altijd vragen. Daan is zeer kundig en staat ook aan de wieg van de erkenningstoestanden voor paardentandartsen/gebitsverzorgers. http://www.nvvgp.nl/ , hier vind je wel wat meer informatie over die vereniging.

Paarden zijn net als lucht, zonder kan ik niet leven!
Vanuit de kop van Noord-Holland: Voor info klik op: Paardentaxi Jet

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Black_Devil, Granoek, JudithO, Lisanne_S, MataHari13, Meike_x_LF, xLoki en 23 bezoekers