Behandeling staartmelanoom anno 2016

Moderators: Dyonne, Nicole288, Pistasche, Apple, C_arola, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Flurkie34
Berichten: 3
Geregistreerd: 18-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-16 11:00

Ik heb ook een witte ruin van 14 jaar met melanomen.
Ik heb de Nederlandse divisie van de producent (Merial) van Oncept aangeschreven en kreeg zonet onderstaand antwoord:

Beste Fleur,

Wat vervelend om te horen dat uw paard melanomen heeft. Oncept Melanoma is in de VS geregistreerd voor gebruik bij honden met melanomen en er zijn inmiddels ook veelbelovende resultaten geboekt bij paarden. De mogelijkheid is aanwezig om Oncept Melanoma te importeren vanuit de VS, alleen is dit in België een erg lastige procedure wat lange tijd met zich meebrengt om het in België te krijgen. De registratie autoriteiten zijn in België namelijk vrij strikt. Eventueel is er een mogelijkheid om het via een Nederlandse dierenarts te regelen, alleen zal die het paard dan ook moeten behandelen en een garantie dat het in Nederland wel lukt kan ik ook niet geven.

Kortom het is een tijdrovende procedure zonder garantie op een positieve uitkomst. De procedure zal aangevraagd moeten worden door de behandelend dierenarts. Zodra de toestemming van de autoriteiten er is, kunnen we als Merial Benelux faciliteren dat het product naar Europa komt.

Mocht u nog verder vragen hebben, dan hoor ik het graag.

Met vriendelijke groet/ best regards/cordialement,


Inmiddels heb ik ook uitgezocht dat het product wel al verkrijgbaar is in de UK, en ik heb daar nu ook een veeartsenpraktijk aangeschreven die het product heft en reeds toedient aan paarden.

Ik hou je op de hoogte ;-)


Flurkie34
Berichten: 3
Geregistreerd: 18-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 18-10-16 12:08

Ondertussen ook antwoord gekregen van de veeartsenpraktijk in de UK:

Good morning Fleur,
Thankyou for your email regarding the Oncept melanoma vaccine. We are able to obtain this vaccine here in the UK through the manufacturer Merial. We have to obtain a special treatment certificate (STC) from the UK’s Veterinary Medicine Directorate for individual animals under our care. The vaccine is then imported from the US with this authorisation on a case by case basis, then must be adminsitered to that animal by one of our authorised specialists. I’m afraid that we would therefore be unable to distribute it to other vets, either within the UK or in Europe. I would suggest that your vet contact Merial directly as you would need to obtain it from them.
Kind regards
Rosie

Rosie J Naylor BVetMed MVetMed DipACVIM MRCVS
Consultant in Equine Internal Medicine
Referrals Office
Newmarket Equine Hospital
Cambridge road
Newmarket
CB8 0FG


Pfff, het wordt niet makkelijk om eraan te geraken. Mijn vader is apotheker, en ik heb hem nu ingeschakeld om te kijken of hij er kan aan geraken. Maar het wordt niet makkelijk vrees ik :-(

Flurkie34
Berichten: 3
Geregistreerd: 18-10-16

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-10-16 14:53

Ik heb ondertussen van de fabricant van Oncept te horen gekregen dat het product niet zal geregistreerd worden in Europa. Dus ik dnek niet dat Utrecht er iets mee zal (kunnen) doen.
Ik heb op alle mogelijke manieren geprobeerd om eraan te komen, maar het is echt onmogelijk.
Vind het echt verschrikkelijk dat er een behandeling is die heel geode resultaten opgeleverd heft, maar die dus niet verkrijgbaar is of zal worden :-(


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 1 bezoeker