ingespoten en nu maar hopen

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Dyonne, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 14:50

Ik heb er geen ervaring mee, maar ik ben benieuwd naar de jouwe straks! Mijn paard heeft spat en ik loop met hem bij Rodinde. Die heeft het ook over inspuiten gehad. Ik probeer het nu nog met homeo medicijnen en speciaal beslag, maar als het niet (meer) genoeg helpt wil ik het misschien wel proberen. Wat je hoort is dat de een er tijdenlang mee door kan en de ander binnen 6 weken weer aan de beurt is. Een paard van mijn instructrice is ingespoten en moest 2 x per jaar, maar met dat paard heeft ze nog Prix st Georges gereden!

Groetjes Suzanne


moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 15:11

Hoi!

Ja, met mijn paard zijn we nu 6 maanden aan het kwakkelen. Maar sinds ik naar een nieuwe stal ben verhuisd gaat hij met sprongen vooruit, omdat de bak daar ontzettend goed is. (Agterberg binnen en eb/vloed buitenbak), dat maakt kennelijk heel veel uit.
Jouw verhaal klinkt precies zoals het mijne: uitgebalanceerde, opbouwende training. Ik moet afwachten wat voor nivo hij nog haalt, maar hij heeft al heel hoog gelopen en is inmiddels 17 jaar, dus het gaat me niet om de wedstrijden. Hij is ook nog actief als dekhengst, maar het is natuurlijk wel leuk als je 'm een beetje op nivo kunt houden, ook voor hemzelf...van dat stappen moet ie niks hebben. Liefst 2x pd bewegen moet hij, kreupel of niet! Vond ik heel naar in het begin, maar het heeft toch geholpen. Op deze stal gaat hij in de namiddag (als de ruinen/merries binnen zijn) lekker het land op en ik train nu ong M nivo met 'm. Weer rustig wat zijgangen en hij doet het erg goed moet ik zeggen. Hij krijgt nu Smooth Locomotion homeo pillen en voor ijzers en achter 'spatbekapt', kan eventueel dus nog overgaan op spatbeslag.
Die spuiten zijn ongelooflijk duur he? Maar ik zou het ook wel voor hem over hebben...naar alleen dat je niet weet hoelang ie 'ermee doet'. Merk je al verschil, of nog niet? Of is ie vandaag pas ingespoten?
Met mijn ruin rijd ik wel wedstrijden en dat houdt ook in dat ik heel rustig ben wbt onze hengst....ik gun hem alle tijd en we zien wel wat hij nog wel en niet meer kan. Binnenkort verhuizen we naar een boerderij met eigen land en stallen, dus dat is ideaal voor hem. Ik laat een goede bak aanleggen en verder kan hij de hele dag naar buiten daar.

Groetjes Suzanne


moekoekoe
Berichten: 3433
Geregistreerd: 02-02-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 12-06-01 16:25

He Jura, jij loopt toch ook bij Rodinde? Dan had die het denk ik ook wel gemeld, anders moet je er eens naar vragen.

Ik overweeg om die veearts van Andrea eens te bellen over Imi...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: DaniqueM, Googlebot, Judith_, Misty12, Poekkie, Ptl4ever, rozemissiej en 31 bezoekers