stijfe shetlander

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Annet_Dottie
Berichten: 4105
Geregistreerd: 14-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-13 18:10

diagnose bij mijn pony was ook hoefbevangen (blijkt niet zo te zijn maar das een ander verhaal).
Ook ik kan me niet voorstellen dat je DA zegt stappen, ik mocht absoluut niks met mijn pony doen, kreeg niks anders kwa voer dan hooi.
Jammer dan als de andere pony's wel brokken krijgen, als je wil dat je pony beter word moet je haar echt geen brokken/gras/muesli of wat dan ook geven..
En niet stappen.. Gewoon lekker laten, die pony doet er niet voor niets zo lang over om vooruit te komen. Hij heeft pijn.


Annet_Dottie
Berichten: 4105
Geregistreerd: 14-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 13-12-13 18:12

piendumaitre schreef:
Hoefbevangenheid (‘laminitus’) is een ontsteking van de plaatjes op de lederhuid in de hoef ook wel de ‘lamina’ genoemd. Doordat de lederhuid zwelt en tegen de harde hoefwand drukt wordt het lopen pijnlijk wat kan leiden tot kreupelheid. Laminitus onstaat als er een grote hoeveelheid afval- of gifstoffen in de bloedbaan komt.
Hiervan is sprake als:
de koolhydraten in de maag en de dunne darm onvolledig verteerd zijn. Oorzaken van deze onvolledige vertering zijn het eten van jong gras in het voor- of najaar, de opname van teveel koolhydraatrijke krachtvoeders en granen en tenslotte het eten van bevroren gras in de winter. De onverteerde koolhydraten worden vervolgens alsnog verteerd in de blindedarm en het begin van de dikke darm. De bacteriën aldaar groeien in korte tijd zeer explosief. Hun afvalstoffen passeren de darmwand, komen in de bloedbaan terecht en veroorzaken de ontsteking van de lamina met kreupelheid van het paard als gevolg.
Onmiddellijke actie is vereist namelijk 1. Bel de dierenarts. Deze kan het paardje iets geven dat de pijn doet minderen en de juiste diagnose stellen. ERg belangrijk.
2. Haal paardje van gras af, stop onmiddellijk met voeren (geef hooguit klein handje van iets vanwege voorkomen jalouzie); 3. Geef zo schraal mogelijk hooi in kleine porties verdeeld over de avond en de nacht want niets te eten geven is ook niet goed.
wij geven daarnaast ook altijd phytodolor druppels van Steigerwald 2 ml per keer elke twee uur als het acuut is. Dan worden de afvalstoffen spoedig afgevoerd. Als de druppels aanslaan dan bouwen we af naar 1x per drie uur en dan 3 x per dag naar 2 x per dag.
Maar belangrijkste is dat de dierenarts juiste diagnose stelt en medicatie gaat geven. HB is gewoon erg pijnlijk voor je paardje en als je dit niet met spoed aanpakt kan het zijn dat je paardje afgemaakt moet worden. Succes TS.


Ook geen klein handje, gewoon niks, jammer dan, liever dat je pony beter word denk ik..

Onderstaande inderdaad!

Annet_Dottie
Berichten: 4105
Geregistreerd: 14-04-11

Re: stijfe shetlander

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-13 11:50

De zakjes die je moet geven lijkt mij buut. Heeft je da niet gezegd wat je krijgt? De naam van de medicijnen dus? Vind k wel vreemd.
Nou sterkte er mee hoop dat t goed komt :)

Annet_Dottie
Berichten: 4105
Geregistreerd: 14-04-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-12-13 13:15

ilikex schreef:
Annett1990 schreef:
De zakjes die je moet geven lijkt mij buut. Heeft je da niet gezegd wat je krijgt? De naam van de medicijnen dus? Vind k wel vreemd.
Nou sterkte er mee hoop dat t goed komt :)hij heeft het wel gezegd, maar is blijkbaar voor mij te lastige naam om te onthouden haha,
hoop ook dat het goed komt, heb nu 4 eigen pony's mijn beide zusjes zijn er mee gestopt omdat ze geen tijd hebben.. nu heb ik er 4 <3


Als ik je dan een tip mag geven, neem volgende keer 1 van je ouders mee. Ik ben 23 en mijn paardje was ook hoefbevangen (al bleek dat niet zo te zijn) en ik heb ook een keer m'n vader mee genomen omdat er best veel over me heen kwam op dat moment en er dus veel langs me heen ging. Zodat mijn vader dingen zou onthouden die ik vergeet.
Sommige dingen zijn goed om te weten, en belangrijk. Zo vind ik het ook niet geheel onbelangrijk om te weten wat voor medicijnen mijn paardje krijgt.

Annet_Dottie
Berichten: 4105
Geregistreerd: 14-04-11

Re: stijfe shetlander

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-13 10:57

Echt meid doe niet zo eigenwijs met ja het is zielig dat ze geen brok krijgt en ze heeft die vitaminen en mineralen nodig blabla. Mijn paard heeft 5 week lang alleen maar hooi te eten gehad, ja en eens een wortel, omdat mevrouw zogenaamd hoefbevangen was wat ze dus niet blijkt te zijn. Dat is zielig, en weet je wat nog meer zielig is? Als jij je pony omdat jij dat zielig vind toch brokken gaat geven. Denk eens aan de pony en trek je wat aan van mensen hier die het zelf hebben mee gemaakt ipv jonge meisjes die met jou mee gaan doen met ja dat is zielig.

Annet_Dottie
Berichten: 4105
Geregistreerd: 14-04-11

Re: stijfe shetlander

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-12-13 13:53

Nee maar ik "stamp" het er nu wel ff in want eerst zei je ook dat je het niet meer zou doen toen kocht je toch weer zak brokken toen zou je t weer niet doen en toen kwamhet vitamine mineralen verhaal erbij dus wil je t wel weer doen en nu weer niet. We proberen je alleen te helpen


Annet_Dottie
Berichten: 4105
Geregistreerd: 14-04-11

Re: stijfe shetlander

Link naar dit bericht Geplaatst: 16-12-13 18:41

Je ouders hebben niks met paarden toch zei je?
Maak ze dan wel duidelijk wat dit is, ga desnoods met ze zitten pluk info hier weg of ga googlen en leg ze eens uit wat hb is.
Lijkt me toch dat als ze begrijpen hoe ernstig het is dat ze gewoon die DA wel bellen, en zsm dan.. Dat is t risico als hun paardjes voor jullie kopen, beetje raar dat ze dan niet gewoon DA bellen als ze dat zeggen..

Vind jou wel erg goed bezig, voor zo'n jonge meid doe je het echt goed hoor je doet t ook allemaal zelf, echt dikke toppie! Ga zo door :) Aandraven is idd goed teken :D


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Nicje87, Sananda89 en 8 bezoekers