Eiwitbobbeltjes.....

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-04-01 14:55

Mijn arabiertje heeft de laatste week van die eiwit bobbeltjes. Hij staat al 3 weken op kuilgras in plaats van hooi, omdat we dankzij die kl*te MKZ geen hooi meer mogen halen.
Hij krijgt niet zoveel kuilgras als hooi, omdat er veel meer eiwit in zit. Echt veel meer eiwitten dan eerst krijgt ie volgens mij dus niet binnen. Toch heeft hij van die bobbeltjes onder de huid. Mijn andere pony (die precies hetzelfde te eten krijgt en hetzelfde werk doet) heeft dat niet. Hoe kan dat nou? Zijn het dan wel eiwitbobbeltjes of is de ene pony er gevoeliger voor als een andere pony???
En het paard heeft er toch geen last van en het is toch ook niet schadelijk he? of heb ik het nou mis...
Ik hoop dat jullie me kunnen helpen, in ieder geval alvast bedankt!!!carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-04-01 16:19

Ja dat is waar. Maar Adventure is verder helemaal niet te dik ofzo. Ze kunnen toch alleen bevangen raken als ze echt te dik zijn??? Of heb ik het weer mis....???

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-04-01 20:28

Dank je Jet.
Adventure is echt niet te dik, ik kan nog makkelijk de ribben voelen (maar niet zien). Ik wist niet dat dunne paarden ook bevangen kunnen raken.... Maar ff op blijven letten dusss...
Zoals ik al zei, die bobbeltjes kwamen nadat ik moest overgaan op kuilgras ipv. hooi. Hij heeft niet veel van die bultjes hoor, en ze zijn ook niet echt dik. Maar ik neem liever het zekere dan het onzekere.... Haver krijgt ie niet (het is een 5 jarige arabier en dat laat ie merken ook, haver is dus niet zo erg nodig) en veel krachtvoer ook al niet, omdat ie maar matige arbeid doet.
Maar worden ze van eiwitten nou eigenlijk alleen dik of krijgen ze er juist veel energie van???

carola

Berichten: 8112
Geregistreerd: 18-04-01
Woonplaats: Putten

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 27-04-01 12:34

Tja, het is nu een week later, en de bobbeltjes zijn al weer bijna helemaal weg. Ik denk, zoals hier ook al werd geschreven, dat ie al aan zijn andere voer is gewend. Ik zou dus wel veel te bezorgd zijn geweest (heb ik wel vaker als het over mijn paardjes gaat...).
Maar in ieder geval heel erg bedankt voor alle info en hulp. Ik vind eiwitbobbeltjes nog steeds een heel interessant onderwerp en zou er graag meer over te weten willen komen. (misschien is het wel een goed onderwerp voor mijn Biologie-scriptie voor volgend jaar!) Weet iemand een boek ofzo waar er wat over geschreven word??? En komt het ook voor bij andere hoefdieren, of niet???
Groetjes Carola


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Alfi2010, Annemiek73, Cirano, joyce_eddy, maya12333, NRJ, Olikea, Shalimar, Suliko, TessaxQuincy, Twinklebel en 25 bezoekers