wondverzorging en infectierisico e.d.

Moderators: petraaken, Apple, Coby, Nicole288, SayaJones, A_nouk, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Grandmommy
Berichten: 423
Geregistreerd: 12-04-04
Woonplaats: Dorst

wondverzorging en infectierisico e.d.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-04-04 21:17

mijn pony is nogal een onrustige ouwe muts, en toen ik haar vandaag wilde voeren stond ze de hele tijd te draaien. bij het opstrooien heeft ze in al haar onvoorzichtigheid tegen de riek getrapt, en nu heeft ze een wondje boven haar hoefkroon. het bloeden viel wel mee, hooguit vijf tot acht druppels, ik maak me echter zorgen over infecties, aangezien een riek nou niet het schoonste is wat er bestaat. ik heb er direct betadine opgedaan, en het verder maar open gelaten omdat ze een schone stal heeft. heb ik er echter wel verstandig aan gedaan het zo te laten, of had ik er beter een verbandje om kunnen doen? ik probeer mijn dier zo weinig mogelijk te 'bepoederen', en laat de natuur liever zijn gangetje gaan.

edit: ze staat in een grote stal, het opstrooien terwijl ze erin staat is normaal nooit een probleem of heeft nooit gevaarlijke situaties voortgebracht

antics


Grandmommy
Berichten: 423
Geregistreerd: 12-04-04
Woonplaats: Dorst

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-04-04 22:18

hhmm, okee, bedankt voor de tip! ik zal morgen de wond om de zoveel tijd schoonmaken met een betadine-oplossing, en er dan uierzalf op smeren, dat helpt tegen infecties en werkt helend. ik heb gevoeld of het erg dik werd, maar dat viel reuze mee.

antics

Grandmommy
Berichten: 423
Geregistreerd: 12-04-04
Woonplaats: Dorst

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-04-04 13:21

nee, ik smeer hem niet helemaal onder inderdaad, want dan schiet je er niet veel mee op. meestal smeer ik de randjes, die , zeker in de buurt vanb hoeven, nogal snel bacterie├źn verzamelen. de wond zelf laat ik meestal maar met rust, een korstje is natuurlijk de meest natuurlijke oplossing. vorig jaar is ze eens uitgebroken en tegen prikkeldraad gelopen, daar had ze ook een paar lelijke wonden van, die zijn zonder enige hulp van buitenaf ( dus schoonmaken, smeersels e.d.) helemaal keurig genezen. dat van dat haar afknippen is misschien wel een goed idee, want ze heeft er nu een korst met allemaal haar opzitten, t lijkt mij dat dat kan gaan trekken. bedankt voor jullie tips iig!

antics


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Googlebot, Missbeauty30, Mizsz_Kitty, moniek55, Nandos en 33 bezoekers