lichte koliekaanval?

Moderators: C_arola, Dyonne, SayaJones, Apple, Coby, petraaken, Nicole288, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Riëtte

Berichten: 5201
Geregistreerd: 26-02-01
Woonplaats: Bovensmilde

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-04-01 08:07

MIjn paard heeft vannacht een lichte koliekaanval gehad. Geert (waar ze op stal staat) heeft eerst al een tijdje met haar gelopen, en op stal het gedrag bekeken. Vannacht om 01:30 belde hij op.Ze stond met de achterbenen ver naar achter, deed af en toe de staart naast het lichaam en keek af en toe naar de buik. Schopte verder niet ofzo. Als ze ging liggen was ze erg gemakkelijk weer staande te krijgen. Haar biks had ze wel gegeten, ook wat stro (ze eet altijd de hele stal leeg, maar nu lag er nog stro), maar ze had niet gedronken, en ook niet geplasd. Had wel wat ontlasting gehad tijdens het lopen, kwam er makkelijk af. Ik heb de veearts gebeld, en die advieseerde het een uurtje aan te kijken, het paard wat beweging te geven en af te leiden. Ik ben er met mijn man heen gereden. In de stal gaan staan. Ze herkende me wel, maar was verder erg apathisch. Heb een poosje los naast haar gestaan, Heb voorzichtig haar buik afgevoeld (niet eens gedrukt, maar gewoon met de hand erover) was ze wat zweterig in de lies, en vlak voor de uier wou ze me een mep verkopen, buikpijn?
Ben haar toen in de hals gaan kriebelen, daar werd ze lekker rustig van, oortjes kwmen weer wat naar voren, alleen nog niet smakken/kauwen. Heb daarna een poosje gelopen, ze dook meteen met d'r hoofd naar de grond om gras te eten, een paar keer achter elkaar. Terug bij stal wou tegen mijn rug aan schuren, en wou ze een paar biksjes eten. Water hoefde ze nog niet. Terug in stal was ze beter aanspreekbaar erg nieuwsgierig naar de omgeving. Jaloers toen ik bij het paardje naast haar ging staan. Pieste ook een hele grote plas. We ziin toen maar weer naar huis gegaan. Het heeft ca 2 uur geduurd (wij zijn er een half uurtje bij geweest). Ga strakjes kijken hoe het is, er is in elk geval nog niet gebeld, zit wel snor denk ik. Ben benieuwd of er ontlastigng is.
Hebben we het vannacht zo goed aangepakt? Mag je een paard met koliek laten eten? Is dat een teken dat het wat beter gaat? Het andere paard had een tijdje terug erge koliek en wou toen niets eten...
Ze heeft vaak erg moeite met de ontlasting, tijdens het rijden voelt het dan alsof ze heel hoog op de achterbenen gaat om er meer druk achter te zetten. Zou een scheutje zonnebloemolie kwaad kunnen? (Weet dat dat bij honden wel wordt geadviseerd)
IK zal straks wel vertellen hoe het met 'r is...
Was wel van plan een stukje te rijden (zonder zadel, zadel is immers bij de maker). Hoe fanatiek zou je in principe kunnen gaan? Ik denk zelf aan een beetje stappen en evt een beetje draven. Kijken hoe het beest reageert...


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ellentje0, Esser, GoogleAdsense, tinkersjakie, Tyshely, Vecar en 39 bezoekers