een waarschuwing voor bloedwormen

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken, A_nouk

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Pellie

Berichten: 16935
Geregistreerd: 19-08-02
Woonplaats: Ouwsterhaule (frl)

een waarschuwing voor bloedwormen

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-11-03 18:41

Ik zet hier even een stukje mail neer van de vorige eigenaresse van Gammon. Zij heeft de pech gehad één van haar tinkermeiden te moeten missen dankzij deze dodelijke wormen!!

Citaat:
Helaas heb ik het op dit moment even heel erg moeilijk met het verlies van June. Zij is net als Bonny en Bangle besmet geraakt met wormen die niet met de reguliere wormpasta's kunnen worden bestreden.
Na maandenlang smeken bij de artsen is het van het weekend gebeurt!
Vrijdagavond hebben we haar met spoed naar de kliniek in Kesteren gebracht en na een weekend alle mogelijke operaties was zij uitgevochten voor haar leven.
Ik kan er niet goed over praten nu, ik mis haar verschrikkelijk, nu al! Ik wil zo veel mogelijk mensen waarschuwen voor zo'n besmetting. De symptomen kunnen zijn; snel moe, lusteloos, minder of juist veel meer eetlust, slechte conditie v d vacht, te lange vacht, koliek (vaak van het ophopende zand en gas doordat de peristaltiek van de darmen niet meer goed werkt en de paarden door de diarree meer honger hebben en weer meer zand binnenkrijgen, diarree is dus ook één v d symptomen of afwisselend diarree en verstopping, en bloedarmoede (bleek tandvlees en bleke oogranden).
De artsen (drie stuks) hebben het niet herkent en geen bloedonderzoek gedaan!! Dus mocht je iets zien aan je paard.. eis een bloedtest!! Het kan 't leven van je paard redden!
Ik wist niet dat zo'n bloedtest kon uitwijzen dat ze wormen hebben en heb er niet naar gevraagd, ik heb alleen gesmeekt of ze niet nog een middeltje hadden voor m'n meisjes, als reaktie kreeg ik een schouderophalende arts. Uiteindelijk ben ik overgestapt naar een andere praktijk, deze arts heeft me met June direct doorverwezen naar Kesteren, maar het was al te laat.
Als je een wormbesmetting vermoed, en je wormkuren eigenlijk al naadloos op elkaar aansluiten, bel je arts, haal Equest (dit is tegenwoordig vrij verkrijgbaar) met de werkzame stof Moxidectine, deze werkt tegen bloedwormen. Let op! Het werkt alleen goed als het paard een paar dagen geen diarree heeft, en is niet geschikt voor veulens onder de 4 maanden.
Sorry voor mijn opsomming, maar ik ben inmiddels zelf een wormspecialist aan het worden en na dik 1,5 maand 3 doodzieke tinkers te hebben verzorgd ben ik nu op! Waarschuw iedereen die je kent! Voor June was de ontdekking te laat!
Renate, Bonny en Bangle

}:0 heeft 2 tinkerknaapjes en 1 tinkerprinsesje in de wei staan! }:0


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: friendly, Googlebot, Schuur_, Wilawander en 10 bezoekers