Verborgen gebreken???

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Nicole288, Dyonne, SayaJones, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

ART_UMA

Berichten: 2076
Geregistreerd: 20-09-03
Woonplaats: Delft

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-10-03 20:33

lundi schreef:
Ik vind het ook naar voor de vorige eigenaar hij is tenslotte net als ik een leek,want ik kan zelf ook geen rontgenfoto's beoordelen!
Tot nu toe is de vorige eigenaar dus ook nog niet op de hoogte, omdat ik verder geen contact meer heb gehad na de koop van dit paard met de hun!


Het is op zich jammer voor de vorige eigenaar, maar indien deze een professional was (manege, handelsstal enz) geldt er de consumentenkoop en heb je de mogelijkheid van teruggeven en een ander paard krijgen of misschien geld terug (want voldoet niet aan het doel). Voor een koop tussen partikulieren geldt dat niet, verborgen verbreken ligt dan heel lastig (als ik mij niet vergis is dat zelfs uit de wet gehaald).
Of de dierenarts aansprakelijk is??? Op zich ligt dat denk ik ook lastig, het vreemde is wel dat de verzekering de foto's heeft geaccepteerd, daar zou je uit kunnen concluderen dat het op de foto's nog niet zo slecht was.
Of de verzekering over gaat tot uit betalen is erg de vraag, ik heb ooit een paard gehad dat slechter ging lopen en pas toen het keihard op de foto's duidelijk was en stik kreupel gingen ze over tot betalen (was verzekerd zonder ziekte kosten en voor ongeschikt voor sport), zolang nog niet echt kreupel is "sport" op B en L nivo ook sport en hoeft het niet Z te zijn.

Succes, lastig en verdrietig probleem


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: ramasso, Verara en 13 bezoekers