*rijden op paard dat chronisch bevangen is?

Moderators: Dyonne, Apple, Coby, petraaken, SayaJones, A_nouk, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Wil
Berichten: 66
Geregistreerd: 01-08-01
Woonplaats: St Oedenrode

Link naar dit bericht Geplaatst: 14-08-01 21:30

Een gekanteld hoefbeen zorgt vaa voor een zeer gevoelige zool.
De hoefwand in het toongedeelte groeid sterk naar voor en er ontstaat een dikkere witte lijn (aanhechtingsgebied van wand en hoeflederhuid, zeg maar nagelbed).
Ik ga er van uit dat je paard alleen van voor bevangen staat.

Als je paard dik en rond is en dat vinden wij goed dan heeft hij daar nu erg veel problemen mee wat dat geeft alleen extra druk op de zool en spanning in de pezen, het is niet erg om hem een jaar 40 kg te laten afvallen. en in die zelfde tijd groeit de hoefwand één keer helemaal af van kroonrand naar draagrand.

Als je paard nu al weer vrolijk in de wei kan rond lopen en af en toe kreupel gaat, ben je eigenlijk al op de goede weg.

Geef je hoefsmid wat vaker de opdracht er iets aan te doen (5 tot 6 weken) immers de wand groeit nu ook sneller, er is dan ook wat vaker deskundige hulp die je kan vertellen wat je wel en niet met je paard voor oefeningen moet doen. Laat je hoefsmid die foto's ook zien.

Persoonlijk vind ik dat dit paard zoveel mogelijk moet bewegen zodat het hoefmechanisme zoveel mogelijk zijn werk kan doen, werkt genezing bevorderend.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie