Bokt.nl • wat denken jullie van een paard met piephak(ken)?
Pagina 1 van de 1

wat denken jullie van een paard met piephak(ken)?

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-02 06:28
door germie
Wat denken jullie als er een paard met piephak(ken) in de ring komt?
Lelijk paard, of jammer dat ie die piephak gekregen heeft, enz enz?

En voor de jury's: laten jullie je beinvloedne door een uiterlijk gebrek dat verder niet van invloed is op de prestaties?

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-02 12:52
door Mer1980
Mijn paard heeft een klein piephakje. Helaas van het meppen tegen de muur. Ik vind het gewoon jammer. Ik weet niet hoe de jury dit beoordeeld.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-02 14:28
door Jasmijn
Ik beoordeel de combinatie er niets anders om hoor. Je kijkt naar wat er gevraagd wordt en hoe dat uitgevoerd wordt, en dat soort dingen zie je natuurlijk wel, maar als het functioneren er niet onder lijdt, en dat doet het bij piephakken bijna nooit, maakt het in de punten niets uit.
Ik had laast wel een paard in de baan met een verschrikkelijk dikke voorknie, geen vocht maar echt vervormd. Paard was wel al oud maar liep verder goed. Alleen zag ik na de proef dat hij dat been vreemd neerzette en ontlaste, dus had er wel last van. Gelukkig had ik dat voor de proef niet gezien, want dan was het moeilijker geweest om objectief te kijken denk ik, maar je moet beoordelen wat je op dat moment ziet en paard liep niet onregelmatig.

Link naar dit berichtGeplaatst: 09-10-02 14:49
door Dees
Piephakken zijn zacht of hard.
Hard kunnen ze weinig aan doen, dat heeft zo'n dier vaak gewoon altijd al. De zachten komen vaak door domme dingen zoals schoppen tegen wanden, of te ver achter op de trailer staan (serieus, dat gebeurt!). Het is afentoe een bananengezicht, maar rijtechnisch doet het niets aan de prestatie af.
Wel als een paard er pijn van heeft, dan loopt eht onregelmatig en dat hoort wel in depunten terug te komen. Sterker nog, officieel moet de combinatie dan worden uitgesloten, maar dat gebeurd niet vaak.

Link naar dit berichtGeplaatst: 10-10-02 09:34
door Suzanne F.
Zo'n schoonheidsfoutje doet niks af aan het paard op zich en de prestaties...Net zoals bij voorbeeld een litteken ofzo.

Als het paard regelmatig loopt is er niks aan de hand.