Bijna verliespunt gereden!

Moderators: Dyonne, Amaryllis, Apple, Coby, petraaken, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Bijna verliespunt gereden!

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-05-02 22:48

Ik had vanavond wedstrijd en ik wist al dat hij die ene baan heel eng vond, maar vorige keer kon ik er buiten om rijden, dus even samen met de voorlezer alle enge dingen laten bekijken.
Nu hadden ze hem meer aan de kant gelegd, dus kon ik er niet langs. We komen dus vrolijk bij A binnen, gaan vervolgens nog wel een heel klein stukje voorwaarts na het groeten, maar ver kwam ik niet. Vreselijk kijken en achteruit lopen en nooit meer die kant op willen, hoezo van hand veranderen bij H, ik kon daar nooit meer komen, op een gegeven moment maar op de A/C lijn omgedraaid en daar vandaan nog een stukje uitgestrekte draf naar de andere kant, een 2, heel terecht. Helaas bleef hij de hele proef weigeren om die kant op te gaan dus was echt een drama. Ik ken hem echter en kon er alleen maar hard om lachen, hij is zo en als hij iets echt eng vind laat hij zich niet overtuigen. De jury zag er alleen de humor niet van in, die keek echt niet vrolijk.
Goed ik weet het, je hoort in de Z2 je paard onder controle te hebben en dat had ik niet, dat lukt me echt niet als hij zo bang is. Toch draaide hij geen moment echt door, dus dat is al een hele winst.
De jury had me makkelijk uit kunnen bellen, want hij ging zeker meer als 20 seconden alleen maar achteruit, en dan had ik 2 verliespunten gehad, maar dat heeft hij niet gedaan, dat was erg aardig.
Ik had 138 punten en 135 is een verliespunt, en dat had het ook best mogen zijn hoor. Een paard in de Z2 die zo ongeveer alleen maar achteruit loopt is niet echt zoals ze het in de boekjes bedoelen.
Later stond ik hem nog even te laten kijken naar andere enge dingen, en toen belde de jury dat de volgende combinatie kon starten. Met een belletje dus, en toen had ik bijna een springpaard, hij nam een hele grote sprong naar voren, kwam toen voor de hekjes te staan en ik dacht dat hij erover heen zou gaan, dus hand mee en maar een beetje meezitten, zodat hij in ieder geval zou zien waar hij overheen ging, voor hij zijn benen brak, maar hij besloot het toch maar niet te doen. Saved by the bell, oh nee juist niet Haha!
Het blijft een aparte, die rooie van mij. Mijn onderschrift laat ik nog maar een tijdje staan. *LOL*

Navragen is beter dan afvragen.


Rhys

Berichten: 6317
Geregistreerd: 19-01-01
Woonplaats: Drenthe

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-02 22:59

God, wat erg.......!

exact ditzelfde had ik vorig jaar in de finale van de provinciale (dat was alleen M2), dus ik ken het gevoel.....ik ben blij dat ik niet de enige ben met zo'n 'debiel' onder het zadel...is dat bij jou ook zo dat soms gewoon 'de stoppen doorslaan' en dat je dan kunt doen wat je wilt, maar gewoon op een soort harnas stuit?
Die van mij kan van de raarste dingen compleet overstuur raken en dat kan ook weer van het ene op het andere moment over zijn (maar het duurt altijd te lang om een proef fatsoenlijk uit te kunnen rijden). Thuis kunnen ze zó gehoorzaam zijn, maar als het er op aankomt.....wat is dat toch?

Fijn iig dat je er zelf een beetje nuchter onder blijft.....ben je niet bang voor herhaling de volgende keer?

Es könnte alles so einfach sein
Ist es aber nicht

~Die fantastischen Vier~

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 21-05-02 23:08

Ik vrees dat ik een beetje te nuchter ben, maar nee, ik ben niet bang voor herhaling. Sterker nog ik weet zeker dat er nog wel herhalingen gaan komen Haha! Maar de laatste tijd liep ik alleen maar te klagen dat ik de winstpunten kado kreeg bij inschrijving, ik hoefde er amper iets voor te doen, en dat was voor mij heel demotiverend, waarom je best doen als het vanzelf ook gaat?
Kortom, dit was heel goed om weer eens mee te maken, en ik kan er zelf alleen maar om lachen. Ik ken zijn gedoe en weet dat ik dit risico altijd loop. Maar wat maakt het uit. Ik rij nu Z2, heb al winstpunten en wil toch niet over naar de ZZGP, dus of ik nu 4 of 54 winstpunten heb maakt geen verschil.
Ik geloof dat ik niet echt uit wedstrijd hout gesneden ben, ik kan er nou echt geen seconde mee zitten.
Hij is wie hij is en daarom ben ik ook op hem gevallen, ik zou heel slecht om kunnen gaan met een robot paard, die alles maar braaf doet.
En thuis is hij ook niet braaf Haha!

Navragen is beter dan afvragen.

Fitzroy
Berichten: 18300
Geregistreerd: 11-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 21-05-02 23:52

Jammer dat ik net te laat was voor je proeven, dus ik heb Jesper niet deel zien nemen aan de wedstrijd welk paard het beste achterwaarts kan gaan Knipoog

En ik bewonder jouw instelling, Jasmijn, kun je mij niet eens leren te relativeren (dat rijmt Haha! )

Voor de rest vond ik het reuze gezellig zo'n avondwedstrijd en niet geplande boktmeeting, alleen zat een bepaald persoon nogal nerveus op haar horloge te kijken Knipoog omdat ze nog naar stal moest.

Niets is zo eerlijk verdeeld als het verstand. Iedereen denkt er genoeg van te hebben.

astridh

Berichten: 2635
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: nh

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-02 04:56

Volgens mij heb je nog even vergeten te vertellen dat je praktisch niet hebt kunnen losrijden. Niet echt een goede voorbereiding op een proef met een kijkerig paard. Ik heb het gezien en ik moet zeggen dat je echt cool bleef in de proef. Rustig doorproberen te rijden en aan het einde van de proef ging Jesper er toch langs *LOL* , welliswaar bibberig en met een schuin oog kijkend naar al dat engs, maar hij ging erlangs. Velen hadden het opgegeven denk ik. Jammer dat het zo'n impact had op de hele proef want er zaten ook goede stukken tussen. En het blijft een lekker ding hoor die Jesper van je.

En zijn reactie op dat belletje, dat was wel heel apart. Ik herken zo'n sprong, even door zijn achterbenen en dan een grote sprong voorwaarts willen nemen Haha! .

Het leven is als een restaurant.... je krijgt wat je besteld hebt
Het leven is als een pijpkaneel...ieder zuigt eraan en krijgt zijn deel

Jasmijn

Berichten: 3601
Geregistreerd: 24-02-01
Woonplaats: Apeldoorn

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-05-02 07:34

Astridh en ik verschillen nogal van mening of hij er op het eind nou wel langs ging of niet. Ik ben overtuigd van niet (en ik was het dichtste bij Haha! ) maar volgens Astridh wel.
Het losrijden was veel te kort omdat het inliep. Ik was daarvoor nog gaan kijken en toen liep het maar 10 minuten in, kom het terrein op stappen, gaat degene voor mij de ring in Verward
Maar hoe leuk het zou zijn om dat de schuld te geven, ik weet dat dat niet zo is, al had ik er lang genoeg opgezeten, al had ik er te lang opgezeten, de reactie op het enge was precies hetzelfde geweest.

Navragen is beter dan afvragen.

Jura

Berichten: 10793
Geregistreerd: 16-01-01
Woonplaats: Veluwe en 't Gooi

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-02 11:17

Het is altijd zo grappig dat mensen met brave nuchtere paarden die overal langsgaan, altijd het hardste roepen dat je je paard onder controle moet hebben in de Z2. Maar als je paard gewoon zo'n held op sokken is, is het zó vreselijk moeilijk om dat er een beetje uit te krijgen.
Ik was ook net te laat voor jouw proeven, jammer dat het zo gegaan is. Maar die hoeken bij de jury waren ook ontzettend eng, daar zouden die van mij ook niet zomaar langsgaan! Haha!

~*~ Pienie fan! ~*~
www.jura-artwork.nl

Pava
Berichten: 2064
Geregistreerd: 21-11-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 22-05-02 11:19

En Pav zeker niet Haha! Die schrikt nog van zijn eigen schaduw


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 2 bezoekers