Jury TE streng?

Moderators: petraaken, Apple, Coby, Nicole288, SayaJones, A_nouk, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Pluutje

Berichten: 5583
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Nieuwegein

Jury TE streng?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 12-10-03 19:03

Vandaag had ik een onderlinge wedstrijd bij ons op stal.

Bij de onderlinge wedstrijden rijden manege ruiters en pensionners(wel met aparte prijzen) B, L1 of L2.

Ik startte vandaag voor het eerste L1, bij mij ging het wel redelijk en ik was zeer tevreden met de 159 punten die ik kreeg. Dus voor mij geen vuiltje aan de lucht, ik was ook nog eens eerste en kampioen van de dag dus wat wil je nog meer...

Maar voor de rest had niemand een winstpunt, mensen die eerste waren in hun catagorie hadden soms 143 ofzo...
Ik heb niet iedereen zien rijden maar degene die ik heb gezien waren echt niet zo slecht.

Het schijnt dat er bij iemand die L2 manege startte onder het protocol staat dat de L2 misschien te moeilijk voor haar is. Dat vind ik wel een beetje erg overdreven, misschien had ze gewoon haar dag niet en het paard was met inrijden al lekker vervelend. Dat paard is normaal altijd erg braaf, zij start er altijd mee en is vorig jaar kampioen geworden...

Ik weet niet, aan de ene kant zal het niveau misschien niet zo hoog liggen, maar het is toch een onderlinge wedstrijd dus meer voor de lol dan voor de prestatie...en zo slecht werd er echt niet gereden.

Wat vinden jullie hier nou van...?Pluutje

Berichten: 5583
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-03 10:08

Tuurlijk, ze moeten niet iedereen maar een extra punten gaan geven ofzo. En als het als voorbereiding zou zijn op het "echte" werk al helemaal niet, maar dat is het dus voor niemand(alleen voor mij). Zoizo voor de manege ruiters is het alleen maar voor de lol, voor de priveers misschien iets meer als voorbereiding maar dan nog.

Misschien dat de fout ook wel bij de organisatie heeft gelegen, want ik vind dat ze wel enigsinds vooraf mogen praten over de opzet van de wedstrijd. Als het gewoon een officiele wedstrijd is, dan is het duidelijk. Maar ik vind dat ze van te voren wel even had mogen zeggen(of de jury had het kunnen vragen) wat voor soort wedstrijd het was.

(de organisatie was er trouwens achteraf helemaal niet blij mee, ze zeiden toen maar dat je niet zo op de cijfers moest letten maar meer op het commentaar. Ik als wijsneus zei natuurlijk meteen dat ik de cijfers toch ook wel erg belangrijk vond dat was voor de prijsuitreiking...Toen ik die punten hoorde werd ik best wel bang maar het is goed gekomen Knipoog )

Pluutje

Berichten: 5583
Geregistreerd: 22-04-01
Woonplaats: Nieuwegein

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 13-10-03 11:48

Met jou laatste regel ben ik het helemaal eens Fitz. En blijkbaar was de organisatie bij ons toch mer voor de leuke punten want zoals ik al zei waren ze er niet echt blij mee.

De meeste juryleden maken wel onderscheid. We hebben een tijdje terug een clinic gehad waarbij we een proef reden die op video werd opgenomen. Deze proeven werden gejureerd door een "echte" jury en door de andere deelnemers. Deze jury maakte echt een onderscheid in zijn jureren en hij zei er ook bij of hij op "onderlinge wedstrijden niveau" had gejureerd of alsof het een KNHS wedstrijd was. Bij de mensen die hij jureerde als een onderlinge wedstrijd werd minder gelet op de nageefelijkheid. Ook was er 1 paard dat opzich wel nagaf alleen zo nu en dan tegen de hand kwam, die heeft hij op onderlinge niveau gejureerd en dus niet elke keer afgestraft.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 3 bezoekers