gister wedstrijd gehad... jury's *zucht*

Moderators: Apple, Coby, petraaken, A_nouk, SayaJones, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Lielle

Berichten: 65261
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-03 10:37

misschien was die combinatie in ring 3 gewoon goed. Als je de proef niet hebt gezien, kun je niet oordelen. Overigens moet je ponu in het B gewoon nageeflijk lopen. Dus als hij neit aan de teugel liep heb je al geen wp meer verdiend. Simpel zat.


Lielle

Berichten: 65261
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-03 10:55

Toch is het niet alleen maar wat een jury graag wil zien. In het B moet je paard (/pony) nageeflijk zijn, met tact, regelmaat en impuls lopen en voldoende stelling en buiging tonen. Dat zijn de uitgangspunten van dressuur en die gelden van B tot GP. Overigens vind ik het erg raar als een ruiter geen zicht heeft op dit soort zaken, daar ben je altijd mee bezig tijdens je rijden.
En een jurycursus volgen is erg goed voor je eigen rijden!

Lielle

Berichten: 65261
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-03 10:57

ook niet verdiend dan Extreme duivel

Dat is wel een beetje kort door de bocht, even een toelichting.
Als je pony over het geheel genomen redelijk nageeflijk heeft gelopen en sommige stukken niet kan het zijn dat je genoeg punten hebt opgebouwd om dat te compenseren. Een keer tegen de hand is dan een 5 (als het verder wel netjes ging), een 7 voor een ander onderdeel is dan genoeg om weer gemiddeld een 6 te hebben.
En verder zijn er soms juryleden die punten weggeven, zoals je zelf al zegt in je eerste berichtje.

Citaat:
njah boejuh
(boeien?)
ik neem aan dat je nog vaker gaat starten, wellicht heb je iets aan dit soort opmerkingen voor een volgende keer.

Lielle

Berichten: 65261
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 07-07-03 14:27

Uums, punt is dat je pony of paard nageeflijk moet zijn in een proef (en ook in het B!). Als die dat niet is verdien je geen wp. (derde kweer dit topic). Punt!

Ik was zelf jurylid Haha!

Lielle

Berichten: 65261
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-07-03 17:05

Maar er is nog wel een verschil tussen diep ingesteld en 'aan de teugel'. De proefhouding voor het B is met het neusje een stukje voor de loodlijn en een ontspannen hals. M.i. geeft dat het beeld van een aan de teugel (rotterm overigens, daarom gebruik ik nageeflijk) lopend paard.

Een nageeflijk paard loopt iig geen sterren te kijken (ik zeg ook niet dat jij dat beweert) maar kan in hoofd-hals houding wat varieren. Ik denk dat wij redelijk hetzelfde beeld van een nageeflijk paard hebben, dus eigenlijk is dit een non-discussie. Maar wat je veel ziet in het B (en verder) is een paard (of pony) dat op zijn voorhand rondsjouwt met een lange wat stugge hals. Daarmee verdien je geen wp, of je voltes nou netjes rond zijn of niet. Heel misschien als echt alles perfect loopt (en dus ook de middendraf en het halst strekken) kom je tegen de 160 maar dat zijn wel grote uitzonderingen.

Lielle

Berichten: 65261
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-03 06:57

Ik heb het laten verlopen toen ik in Afrika woonde en dus geen kans had om NKB proeven te jureren (of wat voor proeven dan ook Haha!) En nu heb ik er ook gewoon geen tijd voor, als je zelf met twee paarden wil dressuren, springen, eentje nog SGW wil starten en een relatie gaande houden lukt dat niet echt.

Lielle

Berichten: 65261
Geregistreerd: 12-01-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-07-03 10:52

ik heb het tien jaar geleden gedaan, toen was hte zo dat je een wp moest hebben in de klasse die je ging jureren (betwijfel wel hoe strak dat werd gehanteerd). Je begint met B/L en als je dan een minimum aantal weddstrijden hebt gejureerd mag je door naar het M en op dezelfde manier naar het Z.

Het zou wel kunnen dat dat behoorlijk vernaderd is; vraag anders rhijnauwen, Jasmijn of Fitzroy eens.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 5 bezoekers