Leeftijdsrubrieken bij kinderen ipv abcde klasse pilot

Moderators: Coby, petraaken, C_arola, Dyonne, Apple

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Janine1990

Berichten: 39377
Geregistreerd: 13-03-05

Re: Leeftijdsrubrieken bij kinderen ipv abcde klasse pilot

Link naar dit bericht Geplaatst: 28-02-19 12:29

Ik vind het een fantastisch idee van de KNHS, hoop dat het gaat werken en blijvend is.

Van mezelf uitgaand, ik was altijd al groot. Oké ik was wel een echte baby, maar daarna ging het vrij snel. Toen ik 2,5 was werd er al aan mijn moeder gevraagd of ik al naar de basisschool ging. Je begrijpt dus wel dat ik op mijn 8e niet meer echt op een shet of A-pony paste. Gelukkig was dit voor mij niet aan de orde, ik ben pas op mijn 21e gaan wedstrijdrijden. Maar pony's waren na mijn 12e wel gedane vreugd.
Dit zie je steeds meer, net als kids die niet zo heel snel groeien.

Wat niet verandert is dat de motoriek ook met de jaren komt. Ik verwacht daarom niet dat je massaal (normale lengte) kindjes van 8 op een E-pony zult zien. Die kleintjes hebben dat natuurlijk overwicht niet en zeker niet de motoriek om zo'n pony goed en veilig door de ring te sturen. Uitzonderingen daargelaten natuurlijk.

Motoriek van de ruiter bepaalt een heel groot stuk van hoe de pony loopt, dus ook daarin zie ik niet zomaar een groot stuk winst te behalen.

Misschien zijn de kleinere pony's meer werkeloos, de grotere pony's zullen niet meteen een combinatie vormen met een kind dat meteen veilig op concours losgelaten kan worden, vermoed ik.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Shari_Becker, Trendiction en 3 bezoekers