Poedels

Moderators: MirandaT, Duhelo, Essie73, Muiz, Ods, NadjaNadja

 
 
KarinW86

Berichten: 4627
Geregistreerd: 14-04-08
Woonplaats: Schipluiden

Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-01-16 21:02

Voor alle baasjes van een poedel!

Zal gelijk even mijzelf voorstellen:

Karin, 29 jaar
Mijn kleine vriendje heet Levi en is geboren op 09-10-2011.
We zijn actief in de agility en fietsen ook graag samen.

Afbeelding

♥ Levi ♥ 09/10/11


arabella2000

Berichten: 3335
Geregistreerd: 14-05-06
Woonplaats: zuid-limburg

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-16 21:15

haaai !!
ik ben 27 jaar. Ik heb een dwergpoedel genaamd Gioia en die is geboren op 16-06-2014
Ook wij doen agility en vooral lekker wandelen ;)

Afbeelding

Afbeelding

[o]

Azmay

Berichten: 16198
Geregistreerd: 01-01-09
Woonplaats: Zuid Limburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-16 21:18

Ik wil ook mee doen :P
Spip
Koningspoedel
7 jaar
Zilver met witte tenen
14 pups gehad van Skye
Afbeelding

foto in model komt nog xD

KarinW86

Berichten: 4627
Geregistreerd: 14-04-08
Woonplaats: Schipluiden

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-01-16 21:39

Leuk gezellig!

♥ Levi ♥ 09/10/11

Mizora

Berichten: 14556
Geregistreerd: 08-02-05
Woonplaats: Doordeweeks: Wageningen, in het weekend: Hellevoetsluis

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-16 21:58

Hier nog een enthousiast fan van poedels. Ik ben Anneloes, 23 jaar, studerend in Wageningen (Master Dierwetenschappen) en in het bezit van 2 rode middenslag poedelteefjes, zusjes, geboren op 27 februari 2015 en nu dus bijna 11 maanden.

Ik zal de dames even voorstellen:
Ninthe, altijd op de foto met zwarte accesoires, wat donkerder van kleur, haar vacht krult zeer sterk en ze is de kleinere (±35cm) en gedrongere van de twee. Het is een echt meisjemeisje, houdt niet van natte poten, daagt haar zus eerst uit maar snauwt zodra het spel een beetje enthousiast wordt en vindt grotere honden eng (helaas is ze als pup 2x overlopen door een Franse Bulldog die beuken als spel had en is ze daarna nog door een Basset overlopen en achterna gejaagd en de dag erna door een Labrador ook overlopen en achterna gejaagd).

Ze is dol op mensen maar voor de rest rustig in de omgang, zeer slim maar ook zeer gefocussed en zeer zelfbewust en bewust van de omgeving. Je zult haar zelden een afstapje zien missen en deuren opendoen met haar poot is ze ontzettend goed in. Gelukkig kan ze niet bij de deurklink en is ze geen springer, daardoor blijft ze ook braaf achter de lage omheining op het dakterras (daarachter zit nog een hoger hek of de trap, afhankelijk van het stukje, maar ze kunnen niet het dak af als ze er toch over gaan).

Ze is ook behoorlijk gehoorzaam, alleen soms wat puberaal en sinds ze op mijn slaapkamer slaapt en de cavia's heeft gevonden jaagt ze ook. Dat is pas sinds een paar weken en ik ben dus druk bezig om dat af te leren ('s nachts ligt ze om die reden ook vast naast mijn bed). Ze heeft namelijk een erg groot ego en ondanks dat Noa in de bench zat 's nachts en Ninthe's kussen aan de andere kant van de woonkamer lag, was ze regelmatig 's nachts aan het snauwen. Gezien ik in een studentencomplex woon (±450 inwoners in dit gebouw) is dat echt niet wenselijk. Morgen ga ik een proefles draaien op een hondenschool in Wageningen, Kynodogs, en als het bevalt gaan we de combi-funcursus doen. Eerder heeft ze al de puppycursus (paws4fun-idee), basiscursus (variant op die van Martin Gaus) en vervolg 1 gedaan bij Kynologisch Nederland in Hellevoetsluis.

Afbeelding

Dan nu Noa:
Noa is in vrijwel alles het tegenbeeld van Ninthe. Ze is groter (±40cm, hun ouders waren 36 en 37cm) en weegt ±10kg, lichter van kleur maar nog steeds rood, langer gebouwd, vrij losse krulvacht, slungelig, onhandig, druk met de hele wereld maar daardoor mist ze nogal eens wat (incl. de opstap naar dakterras als ze iets denkt te horen), blafferig naar alles toe behalve andere honden en mensen, ze is rustig naar mensen en heel handig met andere honden en ze jaagt helemaal niet. O ja, al haar harnachement is Rood. Als pup van 4 weken had zij namelijk een rood neusje (i.t.t. Ninthe en hun andere zusje, die zwarte neusjes hadden. Alle neuzen bleken wisselneuzen te zijn).

Noa is mager, ondanks dat er onbeperkt brokken staat. Ze is niet zo'n beste eter en dat heb ik lang op orde weten te houden maar in oktober is dat mis gegaan en sindsdien is het behoorlijk drama. Daarbij komt dat ze ook veel eten nodig heeft, ongeveer het dubbele wat er op de verpakking staat. Op een keer was ik de strijd zat en toen Ninthe ook niet hongerig was heb ik de waterbak met brokken en sindsdien staat die er en eigenlijk bevalt het me behoorlijk goed. Nu kan ze in ieder geval zelf kiezen als ze honger heeft. Kvv heb ik wel ook een tijdje gevoerd, eerst half/half en ook nog een tijdje helemaal, maar vanaf oktober loopt ze daar ook mee te viesiken. Het ligt dan door de halve kamer en toch eet ze het niet op (soms, na 24 uur wel, maar dat gaat me echt te ver). Barf eet ze eigenlijk niet. Soms ging er een kippenvleugeltje in, maar meestal stopte ze na een halfje al en dat schiet dus niet op.

Noa is een soort van gehoorzaam, op haar eigen manier. Noa is namelijk een hond met een serieuze uitdaging. Ze is extreem prikkelgevoelig, hoogbegaafd met alle nadelen die erbij horen, heeft een oogafwijking waardoor het beeld tussen haar ogen verspringt, daarnaast jaagt ze schaduwen, lichtflitsen, auto's, fietsers en vliegende vogels (maar geen vogels op de grond, katten o.i.d.). Uitlaten aan de lijn kan op 2 manieren, je kan haar voor iedere blaf flink corrigeren, laten zitten en wachten totdat ze 5 seconde stil zit (dus zit en stil is) of je kan het negeren. Het gedrag verbetert nauwelijks als je het iedere keer corrigeert dus ik ben op het moment het gedrag zo veel mogelijk aan het negeren.

Als ze los loopt is ze wel overal heen aan het vliegen maar is ze over het algemeen stil. Daarnaast ben ik sinds een paar dagen begonnen met fietsen. Zij mag trekken (gekoppeld aan het commando JipJip) en het tempo aangeven. De regels zijn simpel: rechts van de fiets blijven, rechtdoor blijven gaan als er niets anders gezegd wordt, niet plotseling stoppen en wachten met vertrekken totdat ik JipJip gezegd heb. Na het allereerste stukje is ze stil en helemaal in haar element. Ik ben heel nieuwsgierig of dit voor haar net de uitlaatklep zal zijn die ze nodig heeft, lang met haar wandelen aan de lijn is namelijk echt geen optie (na 20 minuten raakt ze helemaal loco) en de energie zit haar wel in de weg. Los kan ze alleen op uiterst veilige plekken en naast dat ik eigenlijk een stadswandelaar ben, is de enige lopend bereikbare losloopplek op het moment erg nat (lees, stukken de volledige neuzen van mijn schoenen in het water) en dat is niet altijd fijn om te lopen.

Maar ze doet wel haar best en kent ook allerlei commando's, waar iedereen altijd verbaasd over is omdat ze zo'n ongeleid projectiel lijkt op het moment dat ze aan de lijn zit (maar zelfs dat is niet waar, want ook dan kan ik haar links en rechts sturen en laten wachten), haar probleem is puur dat ze de weg kwijt raakt door alle prikkels en volledig in haar eigen wereld kan opgaan.

Noa heeft een uiterst zeldzame oogafwijking, de bloedvaten in haar linkeroog zijn afwijkend aangelegd, waarvan niet bekend is of hij erfelijk is vanwege zijn zeldzaamheid, toch is aangeraden haar niet voor de poedelfok in te zetten. Hoewel ik haar, samen met haar zusje, gekocht heb als fokteven, was ik al voor deze uitslag niet van plan meer om haar met een poedel te kruisen vanwege haar karakter. Als alles mee zit en ze goed door de PL, ECVO en mogelijk HD en hart-testen heen komt, wordt ze eind dit jaar of begint volgend jaar gedekt door een Puli. Ik heb een reu op het oog, maar deze is al ouder (12 of 13 jaar), dus het is afwachten of hij nog leeft wanneer het zover is en of hij nog vruchtbaar is. Deze heeft een geweldig stabiel karakter, altijd al gehad, nooit ziek of kreupel en is HD en ECVO getest (ECVO zal vast over de datum zijn, maar dat vind ik op deze leeftijd niet erg).

Ook met Noa heb ik puppycursus, basiscursus en vervolg 1 gedaan. In november/december heb ik nog een periode een cursus bij een andere hondenschool gevolgd maar dat sloot toch niet aan bij mijn methode en waarvoor ik kwam, een extra paar ogen voor wat er nu met Noa was, heeft hij wel geboden. Hij is erachter gekomen dat ze een oogprobleem heeft (weliswaar aan het andere oog dan hij dacht, maar daar is de specialist achter gekomen) en één van de adviezen die hij heeft gegeven is om Noa links te laten lopen (bij ons thuis lopen alle honden rechts), dat heeft een zeer positieve invloed op haar gedrag gehad want haar gedrag is al wel behoorlijk verbeterd ten opzichte van hoe het op zijn ergst was (toen kon ze op een goede dag 8 minuten achter elkaar lopen op een stille polderweg, op een slechte dag was dat zelfs geen doen). Met Noa ga ik waarschijnlijk de Vervolgcursus doen bij Kynodogs. Helaas kan ik donderdag niet beginnen want ik heb dan tentamen, dus dat wordt volgende week.

Ook een foto van Noa:
Afbeelding

en hun topic van vandaag:
[BB-ITP] De poedeldames weer eens

Ik schijn trouwens lang van stof te zijn, maar dat kan ook enthousiasme zijn. Als er nog vragen zijn, stel ze gerust.

Ik ben op het moment eigenlijk niet bereikbaar via pb vanwege dat ik het extreem druk heb, helaas.

KarinW86

Berichten: 4627
Geregistreerd: 14-04-08
Woonplaats: Schipluiden

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 25-01-16 22:19

Ook welkom hier

♥ Levi ♥ 09/10/11

JlnG

Berichten: 241
Geregistreerd: 13-03-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-16 22:23

Ik meld me ook aan!

Ik ben Jolien, 24 jaar en sinds kort eigenaar van een chocolade koningspoedel Baron. Geboren op 13/11/15 dus nu 10 weken jong. Superlief kereltje dat van niks onder de indruk is. Showen staat op de planning, vermits we het beide leuk vinden ;) Verder zal hij oik mijn uithangbordje worden, daar ik een trimsalonnetje heb :)


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Mizora

Berichten: 14556
Geregistreerd: 08-02-05
Woonplaats: Doordeweeks: Wageningen, in het weekend: Hellevoetsluis

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-01-16 22:28

Wat een leukerd, van harte welkom.

Ik ben op het moment eigenlijk niet bereikbaar via pb vanwege dat ik het extreem druk heb, helaas.

KarinW86

Berichten: 4627
Geregistreerd: 14-04-08
Woonplaats: Schipluiden

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-16 07:58

Het is een knap ventje!

♥ Levi ♥ 09/10/11

arabella2000

Berichten: 3335
Geregistreerd: 14-05-06
Woonplaats: zuid-limburg

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-16 08:51

Wat een leuke poedels allemaal!!

[o]

Limoen

Berichten: 7237
Geregistreerd: 19-02-06
Woonplaats: Assen

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-16 10:18

Oh zo gaaf al die poedels <3 <3 <3

KarinW86

Berichten: 4627
Geregistreerd: 14-04-08
Woonplaats: Schipluiden

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-16 11:25

Levi heeft afgelopen vrijdag een castratiechip gekregen. Ben benieuwd wanneer ik de effecten ga waarnemen, kan wel 2 weken duren

♥ Levi ♥ 09/10/11

Shanna
Moderator Algemeen1
No drama, no glory!

Berichten: 15730
Geregistreerd: 13-12-01

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-16 11:33

Wij hebben ook een poedeltje, van augustus 2011, ik vind het de ideale gezinshond! Super lief, makkelijk te trainen, ziet er leuk uit, verhaart niet en een makkelijk formaat om overal mee naartoe te nemen.

Wij trimmen dr overigens niet op de officiële manier, doen er geen officiële dingen mee, ik borstel dr alleen en in de zomer gaat de vacht kort.


Afbeelding

Foto-acties bij Shanna Jongkind fotografie!

Opzoek naar een Allround fotograaf die door heel Nederland reist? Bekijk mijn online portfolio op http://www.shannajongkind.nl of op mijn facebookpagina of op mijn Instagram!
Of ben je op zoek naar die speciale unieke manier om jezelf en/of anderen vast te leggen? Kijk dan op de facebookpagina of op mijn [url=https://www.instagram.com/silhouettefotografie]instagram[/url van Silhouettefotografie.nl!

KarinW86

Berichten: 4627
Geregistreerd: 14-04-08
Woonplaats: Schipluiden

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-16 11:57

Welkom hier!

♥ Levi ♥ 09/10/11

JlnG

Berichten: 241
Geregistreerd: 13-03-13

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-16 13:27

Ook namens mij aan al de rest: Welkom !

Karin, waarom heb je een chip laten plaatsen? Voor zijn gedrag?

Baron is mijn eerste reu, altijd maar teven gehad. Dus ben benieuwd wat de toekomst brengt...

Limoen

Berichten: 7237
Geregistreerd: 19-02-06
Woonplaats: Assen

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-16 14:15

JlnG schreef:
Baron is mijn eerste reu, altijd maar teven gehad. Dus ben benieuwd wat de toekomst brengt...

En wat voor een *\o/* <3 <3 <3 Ik vind hem zo knap! Vooral nu hij voor het eerst bij de trimmer is geweest. Wat een snoetje!

Wij wilden ook een Koningspoedel, maar we gaan toch eerst proberen om een gezonde pup van ons nummer 1 ras te vinden. :D

jansje73

Berichten: 2444
Geregistreerd: 04-05-12

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-16 14:18

Mag een kruising tussen een Poedel / jack Russel ook ? Als het mag dan maak ik een paar foto´s van onze Skibby. ik hoor het wel.

spatter

Berichten: 14392
Geregistreerd: 17-08-05
Woonplaats: kinrooi-belgie

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-16 14:26

Ik meen dat er al een topic was van poedels :o

Ik heb jaren een dwergpoedeltje gehad, Loekie, lief teefje maar best pittig.
Ze is 12 jaar geworden.

Nu heb ik een kruizing poedeltje, Max en doe er dogdance mee.

♥ Blue ♥ ♥ Tika ♥
Tika Toverbal [ITP] Tika, mijn muildier-meisje ,weer eens in beeld !
Muildiertreffen in de Eiffel met Tika [ITP] Muildiertreffen in de Eiffel met Tika

JlnG

Berichten: 241
Geregistreerd: 13-03-13

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-16 16:00

Limoen schreef:
JlnG schreef:
Baron is mijn eerste reu, altijd maar teven gehad. Dus ben benieuwd wat de toekomst brengt...

En wat voor een *\o/* <3 <3 <3 Ik vind hem zo knap! Vooral nu hij voor het eerst bij de trimmer is geweest. Wat een snoetje!

Wij wilden ook een Koningspoedel, maar we gaan toch eerst proberen om een gezonde pup van ons nummer 1 ras te vinden. :D


En het leuke is dat ik hem zelf kan/mag trimmen *\o/* :+ Hij gaat 1x per week in bad, en dan worden ineens snoetje, voetjes, buikje en staartaanzet bijgeschoren !

Tussen de tweede en derde foto zit 1 week, wat een verschil al...

@Jansje, voor mij mag een kruising ook ! :D


@Spatter, geen idee of er nog een topic was?

Barbet

Berichten: 10161
Geregistreerd: 12-12-10
Woonplaats: Noord Veluwe

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-16 16:08

Ik heb een Franse waterhond (voorouder van de poedel), is dat ook goed voor dit topic?
Dat is Black, een intacte reu van 2 jaar.

Black is een echte werkhond, we doen behendigheid, detectiewerk en speuren. :)
Hij is met alles erg gedreven en vindt het geweldig om allemaal te doen.

Afbeelding

Mizora

Berichten: 14556
Geregistreerd: 08-02-05
Woonplaats: Doordeweeks: Wageningen, in het weekend: Hellevoetsluis

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-16 16:18

Leuk, een Barbet erbij en wat mij betreft zijn kruisingen ook welkom.

Ik ben op het moment eigenlijk niet bereikbaar via pb vanwege dat ik het extreem druk heb, helaas.

Barbet

Berichten: 10161
Geregistreerd: 12-12-10
Woonplaats: Noord Veluwe

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-16 16:21

Poedels zijn erg leuk.
Ik zie ze hier in de buurt helemaal niet, al heel lang niet meer.
Wel veel labra/goldendoodles, die zijn veel meer 'in' dan de poedel.
Er wordt ook vaak gevraagd of Black een poedel/doodle/bouvier is. :D

Mizora

Berichten: 14556
Geregistreerd: 08-02-05
Woonplaats: Doordeweeks: Wageningen, in het weekend: Hellevoetsluis

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-16 16:28

Ik heb al te horen gekregen dat ik geen poedel kon hebben (toen ik dat zei) omdat poedels uitgestorven zijn. Mijn maat hond kan trouwens ook niet, ze zijn of heel groot of heel klein. En die kleur, dat dat bestaat en wat zijn ze leuk, helemaal niet zo tuttig.

Ik zie langzaam aan steeds meer poedels in beeld komen. Steeds meer mensen komen achter het feit dat het leukste gedeelte van de doodle de poedel is :P , en dat best een hoop doodles niet hypo-allergeen zijn, wel veel borstelwerk vragen, niet betrouwbaar zijn qua maat (kleintjes die medium worden, grote die extreem groot uitgroeien. Er was er één die 75cm was. Kruising bouvier x grote poedel) en dat dit bij poedels minder het geval is, en dan schelen ze ook nog eens de helft qua aanschafprijs.

Ik ben aan het wachten totdat mijn pakketje binnen komt, de dames mogen een maat groter (Julius) tuig proberen. Ninthe is op haar borst nu zo breed dat het tuig op zijn grootst zit en daarmee geen volledige klittenband-dekking heeft. Dat vind ik niks. Ik heb Noa's tuig gepast en het zou net moeten gaan. En bij Noa lijkt het me gewoon leuk staan. Ik hou wel van massieve tuigen.

Ik ben op het moment eigenlijk niet bereikbaar via pb vanwege dat ik het extreem druk heb, helaas.

Barbet

Berichten: 10161
Geregistreerd: 12-12-10
Woonplaats: Noord Veluwe

Re: Poedels

Link naar dit bericht Geplaatst: 26-01-16 17:17

Mizora gelukkig zijn ze niet uitgestorven :D
Inderdaad vind ik het ook vaak apart dat zoveel mensen denken dat doodles een heel ander ras zijn of zo, of dat dit het enige hypo allergene ras is.

Black heeft een krulstaart wat eigenlijk niet hoort bij zijn ras.
Maar de Barbet was wel bijna uitgestorven, dat kon gelukkig voorkomen worden.
Wel is er wat poedelbloed gebruikt, dus van één van z'n voorouders waar poedelbloed in zat heeft hij z'n krulstaart overgehouden. :+
Hij hoort eigenlijk z'n staart lager te houden, maar goed, maakt voor mij natuurlijk niks uit. :)

KarinW86

Berichten: 4627
Geregistreerd: 14-04-08
Woonplaats: Schipluiden

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-01-16 18:23

JlnG schreef:
Karin, waarom heb je een chip laten plaatsen? Voor zijn gedrag?

.


Inderdaad voor zijn gedrag sinds hij 4 is is hij ineens helemaal het mannetje.
Heb 8 weken met frustratie rondgelopen weglopen, niet luisteren, veel meer markeren dan voorheen, veel ruzie met andere zoeken enz
Ging daarna eigenlijk weer beter maar sinds 2 weken was het weer zover.
Dus nu de knoop doorgehakt

♥ Levi ♥ 09/10/11


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Babe02, laughterline, limilou, Rebecca, spookyskippy en 5 bezoekers