Huisdier ideeën, hulp gezocht!!!

Moderators: MirandaT, Duhelo, Essie73, Muiz, Ods

 
 

PikaTheRocky

Berichten: 33
Geregistreerd: 10-07-19
Woonplaats: Doornenburg

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-19 04:09

_SnowBall schreef:
Misschien beetje gek en niet waar je als eerst aan denkt, maar verdiep je eens in Afrikaanse witbuik egeltjes. Hele leuke dieren wat met verzorging wel mee valt. Wel even in verdiepen natuurlijk


Egeltjes zijn geen huisdieren...

One horse is never enough!


Pluttersput

Berichten: 13989
Geregistreerd: 11-09-05

Re: Huisdier ideeën, hulp gezocht!!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-19 07:12

En al helemaal geen knuffeldieren imo. Net als tenrecs. Dat zijn echt kijkdieren, niet om eens lekker op schoot te pakken en te kroelen.
Fretten zijn leuk, heel leuk. Maar ze moeten er elke dag minstens (althans, als ze jong zijn) 2/3 uur uit om te kunnen rauzen. Ze klimmen overal in en op, graven in je plantenbakken, en als je pech hebt heb je een tenenbijter. Ook daar zijn ze echt niet allemaal heel lief. En je ruikt ze wel. Zelfs als je ze castreert hebben fretten een hele typische frettenlucht. Maar ik had ze bij mij in de keuken staan, en je merkte het alleen als ze gingen eten, want je rook ze weinig.
Maar ook dat waren niet echt knuffeldieren. Geen een van die ik ooit gehad heb, en ik heb er toch al een stuk of 10 versleten. Ik heb een waanzinnig lieve man gehad op het laatst. Gekregen dat hij zo hard beet dat je hem alleen met dikke tuinhandschoenen op kon pakken. Maar met veel goed correctiewerk deed hij dat niet meer. Maar die tijd moet je er wel in steken. Daarna was het echt een ontzettende lieverd. Maar ook geen zit stil knuffelbeest. Hij wilde nog wel eens eventjes bij je zitten als hij net wakker was, of als je geluk had vlak voordat hij in slaap viel. Maar verder wilde hij alleen maar rennen rennen rennen, en onder de oven op een matje in slaap vallen :j

15-03-2016 ^&+

welmoedz

Berichten: 1241
Geregistreerd: 12-05-05
Woonplaats: Veenendaal

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-19 07:28

Parkieten zijn leuk tam te maken! Geven wel veel stof maar erg leuke diertjes.

Toch denk ik dat een kat het beste bij je past, kun je niet een kat van een bekende lenen om te kijken of je vriend niet bijdraait? Mijn vriend was ook tegen maar is nu hechter met de katten dan ik :+

:)

_AB_
Berichten: 3430
Geregistreerd: 08-10-03
Woonplaats: Het hoge Noorden, samen met de pluizen <3

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-19 07:53

Ik denk ook dat katten het beste passen!
Een paar jaar geleden had ik nog net geen hekel aan katten, nu ben ik een echte catmom :')
Helemaal bijgedraaid sinds we 2,5 jaar geleden 2 kittens opgehaald hebben! Nu n weekendje weg en mis de dames toch best wel...

<3

blue_sky
Berichten: 884
Geregistreerd: 17-06-08
Woonplaats: Neerpelt

Re: Huisdier ideeën, hulp gezocht!!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-19 08:54

Als je voor een Main Coon of Noorse Boskat gaat heb je qua karakter een halve hond! Na 20 jaar zijn wij overigens toch overgestapt van Noorse Boskatten op hondjes. Ik ben ook 4 dagen van huis maar ze hebben elkaar en worden tussen de middag uitgebreid uitgelaten door een oppas. Dat gaat prima! Als ik thuis kom is het wandeltijd, speeltijd en knuffeltijd. Bovendien ben ik er 3 dagen in de week natuurlijk gewoon wel.

Laura en Rolex M2+10, Laura en Nando Z2+4;
Kristine en Le Sauvage M1+3
ORUN gediplomeerd instructrice niveau 2

Koekeroekus

Berichten: 3176
Geregistreerd: 18-08-13
Woonplaats: Enter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-11-19 09:03

Amber_anne schreef:
Indien je toch konijnen neemt dan is een hokje idd niet goed. ik zou adviseren om informatie op internet te zoeken over de hoeveelheid permanente ruimte die ze beschikbaar moeten hebben (en daar nog iets overheen gaan). Ik heb er zelf 4 die in groepen van 2 een eigen kamer hebben, houden van knuffelen en komen altijd aangerend als ze ons horen.


Konijnen hoef ik me niet meer in te verdiepen. Die hebben buiten een ren van plusminus 20 vierkante meter. Jaren gehad, en die komen er ook weer maar ben nu bezig met de ren te upgraden. Nieuwe omheining ed.

Egeltjes vallen af, gister wat op internet gekeken en lijkt me niet zo geschikt voor ons als huisdier.

De optie fret is nog open. Maar wel twijfel gevalletje.

Als ik jullie zo hoor is een kat toch het beste idee :') toch eens een goed gesprek voeren met manlief en idd eens kijken of we een leenkat kunnen krijgen haha.

Miss het asiel eens bellen voor een eventuele tijdelijke opvangkat. Geen idee of ze dat doen maargoed.

Iemand een Kerstmuts gevonden?

Amber_anne

Berichten: 2426
Geregistreerd: 09-04-18
Woonplaats: Overijssel

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-19 09:08

Koekeroekus schreef:
Amber_anne schreef:
Indien je toch konijnen neemt dan is een hokje idd niet goed. ik zou adviseren om informatie op internet te zoeken over de hoeveelheid permanente ruimte die ze beschikbaar moeten hebben (en daar nog iets overheen gaan). Ik heb er zelf 4 die in groepen van 2 een eigen kamer hebben, houden van knuffelen en komen altijd aangerend als ze ons horen.


Konijnen hoef ik me niet meer in te verdiepen. Die hebben buiten een ren van plusminus 20 vierkante meter. Jaren gehad, en die komen er ook weer maar ben nu bezig met de ren te upgraden. Nieuwe omheining ed.
Ik begreep uit je begin post dat ze in een hok zaten en er uit mochten als jullie thuis waren. Een ren van 20 vierkante meter vind ik idd geen opsluiting als ze daar permanent in zitten :)

Ma_n0n

Berichten: 119
Geregistreerd: 10-02-12
Woonplaats: Roermond

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-19 09:16

Vogels in een kooi vind ik ronduit dierenmishandeling.
Bovendien een papegaai is super intelligent en kan depressief worden als je er niet bent. Echt niet doen tenzij je de hele dag thuis bent. Bovendien worden ze 70 jaar ofzo.

Dus ik denk dat een kat nog het meest past.. of 2 konijnen die wel los mogen lopen

speurneusc

Berichten: 3212
Geregistreerd: 06-08-12
Woonplaats: Veldhoven

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-19 09:19

Mijn tenrec man zat graag bij me als ik mijn hand maar in terrarium deed om bv voerbak of waterbak te pakken klom ie in mijn hand om opgepakt te worden, vrouwtje niet zo, maar die had geen hekel om gepakt te worden. Allebei gingen ze als een kleine baby op schoot liggen zodat je ze op buikje kon kriebelen, dat leverde bij de man toch kleine geluidjes op van genot en stopte je met kriebelen dan greep ie met zijn voorpootjes je vinger om vooral door te gaan. Vaak ook hadden ze interesse wat er in huis gebeurde en zaten ze alles te volgen. Als visite kwam kijken dan waren ze zo nieuwsgierige dat ze zich lieten zien.

rockwitch

Berichten: 10569
Geregistreerd: 16-08-07
Woonplaats: Oosterhout NB

Re: Huisdier ideeën, hulp gezocht!!!

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-19 09:24

Tenrecs zijn inderdaad ook leuk, prikken niet zo erg. Ik heb er 3 gehad.
En ze vonden het ook niet zo heel erg om opgepakt te worden.
Maar ook dat zijn exoten waar je je eerst heel erg goed in moet verdiepen.

5/8/14 is onze mooie zoon Morgan geboren. Megatrots!!
21/3/17 is onze prachtige dochter Phoenix geboren. We zijn compleet.
5/8/16 ☆Orlando mijn zwarte parel. Ik mis je.☆

Koekeroekus

Berichten: 3176
Geregistreerd: 18-08-13
Woonplaats: Enter

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 09-11-19 11:09

Amber_anne schreef:
Koekeroekus schreef:

Konijnen hoef ik me niet meer in te verdiepen. Die hebben buiten een ren van plusminus 20 vierkante meter. Jaren gehad, en die komen er ook weer maar ben nu bezig met de ren te upgraden. Nieuwe omheining ed.Ik begreep uit je begin post dat ze in een hok zaten en er uit mochten als jullie thuis waren. Een ren van 20 vierkante meter vind ik idd geen opsluiting als ze daar permanent in zitten :)


Ja, in geval ik ze binnen zou houden. Maar stond ook onder dat ik dat zelf ook een beetje sneu vind, vandaar dat ik niet meteen sta te springen om ze binnen te hebben. En dat zou ook zonde zijn aangezien ze buiten een paradijsje hebben :')

Ter informatie. Ik heb een groot nachthok in de schuur met een compleet afgesloten ren voor snachts van ongeveer 4 a 5 vierkante meter (incl nachthok) overdag mogen ze in de grote ren. Er zitten hier marters ed dus ze kunnen snachts niet in de ren blijven. Worden ze opgegeten :Y)

Tenrecs zien er leuk uit maar kweenie, zijn die qua voeding ed niet lastig te houden? En dat moet in een terrarium neem ik aan. Wat ik snel lees op internet klinkt het allemaal vrij ingewikkeld :')

Of toch maar weer cavia's nemen :') die zijn wel altijd gezellig vocaal aanwezig.

Dilemma's -O-

Iemand een Kerstmuts gevonden?

Pepperrr

Berichten: 5258
Geregistreerd: 28-07-16
Woonplaats: Het gezellige Brabant

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-11-19 11:23

Vergis je niet, savonds zijn slakken zéér actief en kan ik er echt nog steeds soms met alle aandacht naar blijven kijken hoe grappig ze zijn!!

Ooit een slak zien worstelen omdat er een kreeftje op zijn hoofd ligt die hij wil hebben en er niet bij kan? Echt ik ga stuk man _O-

Één chilipeper bevat 3,9 kcal


Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Deugenietje en 59 bezoekers