[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin februari 2017

Moderators: Sica, Mjetterd, ynskek, Polly, Ladybird, Hanmar, Princesj, Giolli, Mondy, Dani

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
MirandaT

Berichten: 30438
Geregistreerd: 23-12-04

[Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin februari 2017

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 01-03-17 19:07

De winter is bijna voorbij, nog 21 dagen. Wij kijken er naar uit weer veel topics met veulenfoto's te zien. Niets leukers dan huppelende kleintjes in de wei! :):) De afgelopen maand zijn we druk geweest met verbeteren van de nieuwe indeling van nieuws op de voorpagina. Verder zijn er op het forum wat kleine aanpassingen, zo zijn er nu volgtopics op RT-HAW. Verder is er nieuws over foto-verzameltopics en centrale topics. De Nieuwsredactie heeft een en ander te melden met betrekking tot community nieuws en heeft weer een overzichtje van de best bekeken nieuwstopics van de afgelopen maand. Al met al weer een mooi gevuld BBB. Heel veel leesplezier!

Inhoudelijk

Forum
Fotoverzameltopics
Graag willen we nog eens onder jullie aandacht brengen dat het plaatsen van fotoverzameltopics is toegestaan, hiervoor hoeft niet vooraf toestemming aan een moderator gevraagd te worden. Wanneer je een topic voorziet van de [FOTO]-tag, is het aantal te plaatsen foto's voor de TS en alle andere gebruikers ongelimiteerd. Ook bij fotoverzameltopics is het van belang in het achterhoofd te houden dat teveel foto's een topic of post onaantrekkelijk kunnen maken voor andere gebruikers.

Deze fotoverzameltopics horen op het subforum waar het onderwerp het beste past. Recent is getest of deze regel ook toepasbaar was op de fotofora (ITP), hier zijn we positief over. De test is afgerond en de regels zijn aangepast: ook op ITP is het aantal foto's ongelimiteerd wanneer de juiste tag is gebruikt.

Op ITP blijft op topics zonder [FOTO]-tag de 15-fotoregel gehanteerd, op de overige fora mogen er zonder [FOTO]-tag maximaal twee foto's geplaatst worden.


Updates plaatsen in Centrale topics:
Soms wordt de openingspost van een centraal topic samengesteld door verschillende bokkers, maar er is wel altijd een persoon die het topic plaatst en daarmee als topicstarter/schrijver gezien wordt.
Later worden er soms (ook door anderen) updates met info gestuurd naar de mods met de vraag of deze in de OP geplaatst kunnen worden. We willen gaan aanhouden dat de OP van zo'n topic alleen nog wordt aangepast op verzoek van de topicstarter, om te voorkomen dat er info op iemands naam komt te staan die daar misschien niet achter staat.
Heb jij een voorstel voor een update, overleg dit dus altijd even met de topicstarter.
Mocht een topicstarter zo'n centraal topic niet meer willen updaten/op zijn naam willen, dan bestaat de mogelijkheid om het topic op naam van een moderator te laten zetten, zodat die voortaan benaderd wordt over eventuele updates.

Nieuw: volgtopics op RT-HAW
Op RT-HAW willen we een nieuwe optie introduceren: volgtopics. Topics met een [VOLG]-tag in de titel zijn topic speciaal bedoeld om rijtechnische vooruitgang door de tijd heen te laten zien. Een topicstarter (TS) mag hierin zo vaak updaten als gewild en is daarbij ook vrij in het aantal te plaatsen foto's. Denk er hierbij wel om dat het plaatsen van meer dan 15 foto's een topic onaantrekkelijk kan maken, zo zullen gebruikers die geen WiFi hebben deze topics waarschijnlijk vermijden. Andere gebruikers dan de TS mogen maximaal 2 foto's per bericht plaatsen.

Om volgtopics mogelijk te maken worden er geen automatische slotjes meer geplaatst op RT-HAW, dit was voorheen wel het geval. Hoewel volgtopics ook op ITP toegestaan zijn, worden er op deze subfora nog wel automatische slotjes geplaatst wanneer er twee weken lang niet gereageerd is op een topic. Dit in verband met het grote aantal zogenaamde sprokkelaars van Kuddeposts. Zij haalden vaak oude topics omhoog, wat zorgde voor ergernis bij gebruikers. Mocht je door een automatisch slotje op ITP niet meer kunnen reageren op je eigen volgtopic, TeM deze dan zodat een moderator je hierbij kan helpen.

Ook op de rest van het forum zijn volgtopics toegestaan op het subforum waar het topic het best past, tenzij in de charter van het desbetreffende subforum vermeld wordt dat het niet toegestaan is. Zo past een volgtopic over een ziek paard logischerwijs het beste op [MD] Medisch. Deze informatie is ook terug te vinden in de Help.


Nieuwsredactie

Bokt community
Met ingang van 2017 is de voorpagina gewijzigd. Het nieuws is opgedeeld in een aantal categorie√ęn, waaronder de categorie: Bokt community. Deze categorie is gemaakt voor het nieuws voor en door bokkers en zal dan ook heel divers gevuld worden. Vanuit de Nieuwsredactie worden hier onder andere de achtergrondartikelen geplaatst, maar ook lifestyle artikelen en leuke weetjes kunnen onder deze categorie geplaatst worden. Daarnaast hebben we de groep bloggers, die maandelijks hun blog voor Bokt schrijven. Ook deze blogs worden onder Bokt community geplaatst. En dan hebben we nog de groep correspondenten. Er zijn verschillende correspondenten op Bokt te vinden. Een aantal correspondenten plaatst berichten zoals deze voorheen in de BoktNieuwsBrief stonden. Hierbij gaat het vooral over artikelen over topics of wetenswaardigheden over bokkers. En er zijn een aantal correspondenten die maandelijks een achtergrondartikel plaatsen.

Kortom, de Bokt community is een diverse categorie met hele diverse en afwisselende berichten.

Best bekeken nieuwstopics van februari
Ook voor de maand februari hebben we weer een top 3 gemaakt van de meest bekeken nieuwstopics.
Met stip op 1 staat het topic [VN] NRPS-hengst Wup teruggetrokken uit wedstrijdsport, met maar liefst 4896 views.
Daarna komt het topic fototopic [VN] [FOTO]Fantastisch vaarwel voor Valegro, dat 4291 views heeft.
De 3e plaats is voor het topic [VN] Schockemöhle: Totilas komt helemaal niet terug in de ring met 3831 views, dat maar 2 views meer heeft dan het topic [VN] Marieke van der Putten verlaat team Glock en daarom ook het noemen waard.

Bezwaarcommissie
De Bezwaarcommissie heeft alle onderwerpen behandeld. Mocht je vragen hebben voor het BZC of over wat zij doen? Stel ze gerust, de BZC neemt deze dan mee in het volgende BBB. Ook wanneer er weer nieuws is vanuit het BZC, zullen zij weer berichten plaatsen.

Wiki
Afbeelding
Een van de nieuwe foto's van afgelopen
maand van de DAWRA ledendag


In de maand februari zijn er meer dan 30 foto's toegevoegd aan de collectie van de Bokt Wiki. Daarbij waren onder andere foto's van de DAWRA ledendag 2017 en van de KWPN Stallionshow in Den Bosch. We willen alle fotografen heel hartelijk bedanken voor het ter beschikking stellen van hun foto's!

De Wiki-mods zijn daarnaast vooral heel druk geweest met de Wiki foto van de dag op de voorpagina. We zijn er door een aantal gebruikers op gewezen dat dezelfde foto soms 2 maal vlak na elkaar getoond wordt. Dat is uiteraard niet de bedoeling. De software kiest willekeurig een foto uit een speciale database van geschikte Wiki-foto's. Om te voorkomen dat er regelmatig dezelfde foto's voorbij komen hebben we die database dan ook flink uitgebreid.

Vanuit Beheer
Ongewenste reclame
Regelmatig zien wij topics met de mededeling dat er een vervelende of ongepast reclame op Bokt voorbij komt.

Soms is het niet te traceren welke reclame het was geweest, daarvoor hebben wij een aantal tips om te zorgen dat de reclame snel gevonden en eventueel geblokkeerd kan worden.

Waar te melden?
Wanneer je een ongepaste reclame/banner ziet, mag je dit melden op [FZ] Forumzaken.
Lees voor het openen ook altijd goed de [FZ] Regels en richtlijnen ForumZaken door.
Open een topic en omschrijf hier duidelijk welke reclame/banner en op welke plaatst je wilt melden. Zorg voor een duidelijke titel, zodat het gelijk zichtbaar is voor de moderatoren/beheer dat het om een ongepaste banner gaat.

Screenshots en/of verwijzing naar de link/url
Plaats wanneer het kan een link naar de advertentie en de naam van de persoon die adverteert (bedrijf ed.) Ook is het handig wanneer je een screenshot hebt van de advertentie die je meldt en/of een link van de pagina waar de advertentie naartoe linkt.
Soms komt het namelijk voor dat een advertentie 'te groot' is of op een verkeerde plaatst staat, door middel van een screenshot kun je beter uitleggen wat er precies mis is.


Hoe komt de reclame op Bokt tot stand?
We merken dat er nog vaak onduidelijkheden zijn hoe het nu precies komt dat je bepaalde reclame ziet. Dit kan namelijk met een paar redenen te maken hebben.

Actief zoeken
Op de eerste plaats ook gelijk de bekendste. Door actief op google te zoeken naar bepaalde termen/producten, of door websites van verkopers te bezoeken kan het zijn dat je reclames blijft zien van deze producten. Dat komt omdat je computer zogenaamde cookies opslaat. Je zoekgedrag komt in beeld en de reclames spelen dus in op jouw interesses.
Je kunt dit voor een deel van de reclame uitzetten via https://www.google.com/settings/u/0/ads ... ated?hl=nl

Linken van bepaalde woorden
Een tweede manier waardoor je reclames ziet kan komen door het linken van bepaalde woorden. Op Bokt hebben we heel veel topics, met daarin heel veel mogelijke zoektermen. Op het moment dat je in een topic zit wat over een bepaald onderwerp gaat (bijvoorbeeld vakanties), dan kan het zijn dat je (in dit topic) reclames krijgt van verschillende reisbureaus. Daarnaast is het ook website-afhankelijk. Zo zal je op Bokt sneller reclame krijgen van paardgerelateerde reclames en op een forum als Viva zal het meer gaan over shoppen, mode of make-up.

Willekeurig gegenereerd
Een deel van de reclames is gewoon willekeurig, of heel in het algemeen gericht op bv Nederland. Deze reclames kunnen dus over de meest uitlopende onderwerpen gaan. Sommige advertenties zullen ook vaker verschijnen, deze bedrijven betalen vaak meer voor hun reclame.

Waarom je een bepaalde reclames te zien krijgt is niet altijd duidelijk. Zeker bij 'ongepaste' advertenties is de kans groot dat de adverteerder zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen wil bereiken - wie dan ook. Dat hoeft dus niets met je zoekgedrag te maken te hebben.

Team

Terug van break
Met een brede lach kunnen wij melden dat Nadia weer terug is in het team! Nadia heeft VT, WWW, BEU, KH, SK weer onder haar hoede genomen. Fijn dat je er weer bent.

Tips van het Team & Vragen van Bokkers
Deze maand zijn er geen tips vanuit het team of zijn er vragen gekomen vanuit de Bokkers.

Ik heb een vraag of een suggestie voor een tip!
Dat kan! Je kunt je vraag of suggestie pb-en naar [***] of naar goldenarrow.


Banjer
Correspondent

Berichten: 33515
Geregistreerd: 09-06-02
Woonplaats: Daar waar het land eindigt en het water begint

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin februari 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 21:49

Bedankt voor de update :)

fohadie
Berichten: 2992
Geregistreerd: 03-05-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 01-03-17 23:18

Fijn dat de wiki is uitgebreid. Het leek nu net alsof er maar 7 fotos in de database zaten want ik kreeg steeds dezelfde fotos. Meer dan 7 verschillende heb ik nog niet gehad.. Ik hoop dan ook morgen een foto te zien die ik nog niet ken. :+

Was het leven maar een kerst reclame, dan was iedereen gelukkig en niemand meer eenzaam.

Jessica
Berichten: 19844
Geregistreerd: 08-10-02

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin februari 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-17 08:48

Fohadie er stonden al ruim 350 foto's in die database, dat zijn er nu alleen maar meer. Er zijn zeker meer foto's te zien geweest dan 7, maar er lijkt wel ergens iets mis te gaan. Er zijn meer dan statistisch logisch dezelfde foto's voorbijgekomen. Daar zijn we mee bezig

fohadie
Berichten: 2992
Geregistreerd: 03-05-11

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-17 10:26

Jessica schreef:
Fohadie er stonden al ruim 350 foto's in die database, dat zijn er nu alleen maar meer. Er zijn zeker meer foto's te zien geweest dan 7, maar er lijkt wel ergens iets mis te gaan. Er zijn meer dan statistisch logisch dezelfde foto's voorbijgekomen. Daar zijn we mee bezigDie van vandaag is voor mij nieuw. *\o/* Het onderwerp niet, maar de foto wel. Goed dat jullie er mee bezig zijn.

Was het leven maar een kerst reclame, dan was iedereen gelukkig en niemand meer eenzaam.

Riel

Berichten: 1953
Geregistreerd: 04-11-15

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin februari 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-17 15:35

Kunnen de topics van de bokt community niet op een apart forum komen? Ik vind ze op de voorpagina verloren gaan.

xyzutu2

Berichten: 9104
Geregistreerd: 18-07-01
Woonplaats: 1 meter boven zeeniveau

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-17 15:42

Wat een leuk idee om volgtopics toe te staan op RT-HAW. Het lijkt me leuk om zo de groeiprocessen van combinaties te blijven volgen, want nu houdt het na 1 post met foto's en vervolgens de reacties met tips meteen op. Ik ben benieuwd naar hoe dat in praktijk uitpakt. :j

MirandaT

Berichten: 30438
Geregistreerd: 23-12-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 02-03-17 19:08

Riel schreef:
Kunnen de topics van de bokt community niet op een apart forum komen? Ik vind ze op de voorpagina verloren gaan.


Hoe bedoel je dit precies? Dat ze een eigen forum krijgen zoals VN, ON en AG?

Riel

Berichten: 1953
Geregistreerd: 04-11-15

Re: [Dienstmededeling] BoktBeheerBulletin februari 2017

Link naar dit bericht Geplaatst: 02-03-17 22:56

Ja, nu loopt het naar mijn gevoel te veel door elkaar en dat is jammer :-)


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers