steeds maar weer opnieuw explorer vast!!!

Moderators: Shanna, Dani, Murthul, Polly, Hanmar

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

subodai
Berichten: 1
Geregistreerd: 25-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 25-08-04 18:27

Als het probleem is dat Windows XP Explorer in een map met avi bestanden steeds moet afsluiten of geen avi kan editen of verwijderen lees verder....

Dit komt omdat Windows XP een standaard XP ondersteund codec avi bestand verwacht om een preview-plaatje te laden links in het scherm. Ook als je settings/instelingen probeert. Als het avi bestand niet standaard XP codec-ondersteund is (Divx), de avi heeft geen index of de avi is corrupt, bereidt XP zich voor om het hele bestand te lezen. Dan kun je de foutmelding krijgen dat explorer een fout heeft ontdekt en de avi moet afsluiten of niet kan editen of verwijderen.

Oplossing: verwijder de preview leesfunctie. Naam is shmedia.dll . Kun je verwijderen via het register maar met de command prompt is de beste manier.
Ga naar de command prompt via de startknop waarna je kiest voor "run" en daarna te typen: cmd waarna de command prompt verschijnt (XP engelse versie, de nederlandse versie weet ik niet)
Typ nu in : regsvr32 /u shmedia.dll
Probleem zou nu verdwenen moeten zijn na opnieuw opstarten, de shmedia.dll is buiten gebruik

Mocht je de shmedia.dll weer willen herladen dan ga je weer naar de command prompt zoals boven en typ nu: regsvr32 shmedia.dll

Yvo


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 2 bezoekers