Wat is iets nieuws en wat past er op de voorpagina van Bokt?

Moderators: Polly, Ladybird, ynskek, Hanmar, Mondy, Shanna, Princesj, Dani, EvelijnS

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Boras
Berichten: 5088
Geregistreerd: 21-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-19 08:59

senna21 schreef:
Hier een ander geluid.
Wat mij betreft is het prima dat op bokt berichten van andere nieuwsbronnen plaatst.


Ik speur niet alle sites af naar paardgerelateerd nieuws, maar vind wel fijn dat wat highlights staan op Bokt.
Er zijn al genoeg organisaties die zich met nieuwsgaring bezighouden. Ik kan mij niet voorstellen dat nog een groepje journalisten op Bokt iets wezenlijks toe kunnen voegen.

De kracht van Bokt zit in het forumgedeelte én het community zijn. Waar je op nieuwssites meestal wat reacties in de vorm van kretologie aantreft, leidt het hier soms tot leuke gesprekken/uitwisseling.
De keuze wat wel/niet blijft een lastige. Er zijn veel verschillende bokkers, als meningen.

En dat het bij Bokt om geld draait...tja dat geldt voor het hele internet.


Ik ben het hier helemaal mee eens.

Volgens mij moet bokt helemaal die ambitie niet hebben.
Want die kan het nooit waarmaken. Daar zijn de mensen en de middelen niet.voor..
Ik vind de verwachtingen en eisen onrealistisch hoog.
Bokt is geen nieuwssite maar een paardenforum.
Schoenmaker blijf bij je leest.
Doe waar.je goed.in bent. Reportages zijn prima en prima te realiseren, dat is geen nieuws. En geef verder het nieuws door door middel van knippen en plakken, maar pretendeer niet een nieuwsmaker te zijn. En wees duidelijk in wat bokt zelf voor.ogen heeft. Dan iedereen zijn verwachtingen daarop aanpassen.Boras
Berichten: 5088
Geregistreerd: 21-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-19 09:01

Djali schreef:
Gini schreef:
Het meest begrenzende is dat de nieuwsredactie (volgens mij) niet als een echte nieuwsredactie kan werken en dat brengt wat beperkingen met zich mee. Jullie krijgen geen persberichten toegestuurd, jullie hebben geen reporter ter plaatse op wedstrijden, jullie sturen geen mensen op pad voor reportages, etc etc.
Heel grof gezegd is de enige taak van de NR het knippen en plakken van andere nieuwssites. En dat is meteen het probleem: er is geen eigenheid, geen eigen lijn, geen eigen weg. En dat maakt het dus ook moeilijk om een standpunt in te nemen. Ik durf zelfs stellen dat het antwoord op de vraag 'waarom post je dit?' betreffende een welbepaald artikel over een dictator gewoon is 'het stond op hoefslag.nl'. En dan is het heel moeilijk, zo niet onmogelijk om te antwoorden op de kritiek van gebruikers. Er is namelijk geen redactieraad, geen enkele bedenking gemaakt. De enige leidraad die er is, is een lijstje van 7 zeer algemene punten waarvan dan ook nog niet alle 7 aangevinkt moeten worden.

Aan de ene kant klinkt dat gemakkelijk (gewoon even plakken), maar aan de andere kant kan je ook geen kant meer uit. Alle kritiek die op jullie nek terecht komen: van slecht geschreven stukken vol spellingsfouten tot oninteressante nieuwtjes. Al die kritiek behoort eigenlijk toe aan hoefslag.nl, horses.nl, horseandhound.co.uk,...

En dus gaat zou deze vraag eigenlijk breder getrokken moeten worden. Welke rol wil je als nieuwsredactie spelen? Verdeler van reeds gepubliceerde nieuwsberichten, of zelf ook content brengen. Of toch op zijn minst de nieuwsartikels nalezen en herschrijven in de tone of voice van Bokt. Denk ook eens out of the box: wat heeft Bokt dat die andere nieuwssites niet hebben? Een forum!! Is het dan geen idee om naast gewoon het nieuwsbericht te publiceren juist een discussie uit te lokken? Of dat je in een nieuwsbericht verwijst naar interessante topics die lopende zijn op het forum.


Dit vind ik een goede post!


Ik ook, heel realistisch vooral.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Dani, Googlebot, MairiMacBran, veerledec en 4 bezoekers