Wat is iets nieuws en wat past er op de voorpagina van Bokt?

Moderators: EvelijnS, Polly, Ladybird, Hanmar, Shanna, Princesj, Dani

 
 

Boras
Berichten: 4991
Geregistreerd: 21-10-10

Link naar dit bericht Geplaatst: 03-12-19 09:01

Djali schreef:
Gini schreef:
Het meest begrenzende is dat de nieuwsredactie (volgens mij) niet als een echte nieuwsredactie kan werken en dat brengt wat beperkingen met zich mee. Jullie krijgen geen persberichten toegestuurd, jullie hebben geen reporter ter plaatse op wedstrijden, jullie sturen geen mensen op pad voor reportages, etc etc.
Heel grof gezegd is de enige taak van de NR het knippen en plakken van andere nieuwssites. En dat is meteen het probleem: er is geen eigenheid, geen eigen lijn, geen eigen weg. En dat maakt het dus ook moeilijk om een standpunt in te nemen. Ik durf zelfs stellen dat het antwoord op de vraag 'waarom post je dit?' betreffende een welbepaald artikel over een dictator gewoon is 'het stond op hoefslag.nl'. En dan is het heel moeilijk, zo niet onmogelijk om te antwoorden op de kritiek van gebruikers. Er is namelijk geen redactieraad, geen enkele bedenking gemaakt. De enige leidraad die er is, is een lijstje van 7 zeer algemene punten waarvan dan ook nog niet alle 7 aangevinkt moeten worden.

Aan de ene kant klinkt dat gemakkelijk (gewoon even plakken), maar aan de andere kant kan je ook geen kant meer uit. Alle kritiek die op jullie nek terecht komen: van slecht geschreven stukken vol spellingsfouten tot oninteressante nieuwtjes. Al die kritiek behoort eigenlijk toe aan hoefslag.nl, horses.nl, horseandhound.co.uk,...

En dus gaat zou deze vraag eigenlijk breder getrokken moeten worden. Welke rol wil je als nieuwsredactie spelen? Verdeler van reeds gepubliceerde nieuwsberichten, of zelf ook content brengen. Of toch op zijn minst de nieuwsartikels nalezen en herschrijven in de tone of voice van Bokt. Denk ook eens out of the box: wat heeft Bokt dat die andere nieuwssites niet hebben? Een forum!! Is het dan geen idee om naast gewoon het nieuwsbericht te publiceren juist een discussie uit te lokken? Of dat je in een nieuwsbericht verwijst naar interessante topics die lopende zijn op het forum.


Dit vind ik een goede post!


Ik ook, heel realistisch vooral.


Marjo
Lid Nieuwsredactie

Berichten: 28181
Geregistreerd: 04-02-06
Woonplaats: Leusden, Nederland

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 05-12-19 15:24

Oei, ik zie dat ik vergeten ben om hier nog even te reageren. Inhoudelijk kan ik er nu even niet op ingaan, maar ik wil wel nogmaals aangeven dat de input gewaardeerd wordt. Ik vind het mooi om deze discussie te lezen en fijn ook dat jullie willen helpen en meedenken aan een betere NR, iets wat we allemaal wel willen natuurlijk!

Dit wordt ook zeker achter de schermen nog besproken dus het laatste woord is nog niet gesproken hierover :D

    Deeks: Okay, so then why’s he carrying a .22? It’s a girl’s gun.
    Kensi: I’m a girl.
    Deeks: Well, you’re not a real girl. You’re like – you’re like Wonder Woman. And Wonder Woman wouldn’t carry a .22.
    Kensi: Compliment accepted.

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AhrefsBot, Googlebot en 4 bezoekers