Regels en Richtlijnen [FM] FotoMeetings

Moderators: Essie73, MirandaT, Ods, Warboel, Duhelo

Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten
 
 
Moderators

Berichten: 109
Geregistreerd: 13-03-18

Regels en Richtlijnen [FM] FotoMeetings

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 20-02-15 16:19

Welkom op [FM] FotoMeetings

Motivatie en toelichting op het forum
Ben je fotograaf of sta je graag model met je paard of hond en zou je graag elkaar willen helpen met het creëren van mooie foto’s? Organiseer dan hier je fotomeeting. Na afloop mag je natuurlijk ook de foto’s in het topic plaatsen als verslag van de fotomeeting.

Het kan natuurlijk voorkomen dat er een keer een dubbele meeting staat gepland op dezelfde plek. Het is dan de bedoeling hier samen uit te komen. Niemand heeft immers alleenrecht op het organiseren van fotomeetings.

Vanuit Bokt willen en kunnen wij geen regels opleggen over het hoe en wat tijdens de meeting zelf. Dat zou betekenen dat Bokt ook als mede-organisator op zou treden. Dat zijn wij niet. We bieden enkel een platform aan waarop jullie de meetings kunnen organiseren. Bokt is daarom ook niet aansprakelijk voor welke schade dan ook voortvloeiend uit een fotomeeting. Ook willen je graag wijzen op het volgende topic: [FM] Fotomeetings: als paddenstoelen de grond uit Hierin worden allerlei mogelijke gevolgen van fotomeetings in de natuur besproken.

Daarnaast is er ook een topic met richtlijnen:
[FM] Hoe organiseer je een fotomeeting?

Regels op FM
  • Alles waar geld voor gevraagd wordt, hoort op de Bokt-Markt thuis. Dat wil zeggen: de deelname van het model of de fotograaf. Er mag wel geld gevraagd worden voor eventuele nabestellingen.
  • Wanneer een fotomeeting door een bedrijf georganiseerd wordt vanuit commercieel oogpunt, hoort dit ook op de Bokt-Markt thuis.
  • Er zijn geen restricties vanuit Bokt wat betreft het van te voren afspreken van modellen en / of fotografen. Wel is het belangrijk dat er in de openingspost duidelijk aangegeven wordt wat de bedoeling is, zodat er geen verwarring kan ontstaan. Houd altijd in gedachten dat fotomeetings bedoeld zijn voor modellen en fotografen om elkaar te ontmoeten en van elkaar te leren; meetings met slechts 1 fotograaf of model/ eigenaar zijn dus niet de bedoeling. Hiervoor kun je terecht op de Markt.
  • Mocht je de topictitel of de openingspost willen wijzigen omdat er meer duidelijkheid is over de locatie of er worden bijvoorbeeld modellen gezocht, kun je gerust een tem plaatsen op het topic of een van de moderators een pb sturen. Wij passen je bericht graag voor je aan.
  • Besloten boktmeetings zijn toegestaan. Het is natuurlijk leuk als je met de groep mensen die steeds in het zelfde topic aanwezig zijn een leuke meeting kunt organiseren. Om dit duidelijk te maken plaats je in de eerste post van een nieuw gestart topic op FM een link naar het topic waarvoor de meet georganiseerd wordt.

Gerelateerde fora
  • Commerciële 'meetings' zoals betaalde fotomeetings (in feite alles waar geld voor wordt gevraagd) horen op Bokt Markt: http://www.bokt.nl/markt/ bij Diensten -> Clinics/cursussen/workshops


Veel plezier!


Moderators

Berichten: 109
Geregistreerd: 13-03-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-15 13:20

TAG Gebruik

Naar aanleiding van een recent verzoek van gebruikers willen wij een nieuwe regel voorstellen omtrent het gebruiken van 'tags' in de titel. We hopen hiermee om het voor gebruikers (modellen en fotografen) gemakkelijker te maken om in een oogopslag te kunnen zien, wat voor meetings voor hen interessant zijn.

De tags kunnen op korte wijze duidelijk maken welk type 'model' bij de FM gezocht wordt. Het gaat hierbij om:
- Paarden: [P]
- Honden [H]
- Mensen [M]
- Overig [O]
- Combinatie, bijv. paarden + honden: [P/H]

Een titel zou dan als volgt eruit zien (voorbeeld):
Voorheen - 'Paarden en Mensen, thema Sprookjes, Utrechtse Heuvelrug, 16 januari
Nieuw - '[P/M] Thema Sprookjes, Utrechtse Heuvelrug, 16 januari


Op deze manier worden titels korter & overzichtelijker. We zien regelmatig dat er eigenlijk teveel informatie is, waardoor de titel te lang wordt en niet alles in de titel vermeld kan worden. Hierbij willen we nog toevoegen dat regelmatig het woord 'Fotomeeting' in de titel genoemd wordt; dit is in feite overbodig, omdat het al op het daartoe bestemde subforum geplaatst wordt. :)

Bedankt voor het lezen van dit topic. Meer informatie is te vinden in de Help. Wil je contact opnemen met een moderator van dit forum dan kun je terecht bij:
- Chocobroodje
- Duhelo
- Essie73
- MirandaT
- Ods
- Warboel


Moderators

Berichten: 109
Geregistreerd: 13-03-18

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 22-04-15 13:23

Wees alert op wie er deelneemt aan je FotoMeeting

Fotomeetings zijn over het algemeen gewoon leuk, leerzaam en bovenal gezellig, maar helaas komt het ook wel eens voor dat er minder leuke ervaringen zijn.
Dit kan zijn door onverwachte afmeldingen of omstandigheden, maar ook door fotografen die zich vervelend opstellen tijdens een meeting. We gaan er natuurlijk allemaal van uit dat iedereen met dezelfde goede bedoelingen meedoet aan een meeting; namelijk leuke foto's maken voor je portfolio, een gezellige dag hebben en van elkaar leren. Helaas kan het een enkele keer voorkomen dat iemand andere intenties heeft, of zich anders opstelt dan je had verwacht. En dat kan vervelende situaties opleveren.

Bokt is in principe nooit verantwoordelijk voor meetings of het verloop er van, en iedere organisator heeft daarom de vrije hand in het wel of niet toelaten van deelnemers (model of fotograaf) bij de meeting. Wij willen vanuit het moderatorteam echter wel de organisatoren van meetings er op attent maken en houden dat zij zich bewust zijn van wie ze toelaten bij de meeting.
Scan altijd de achtergrond van de persoon die zich aanmeldt; is de persoon een bekende van je? Is het een vaste gebruiker van Bokt (meer dan 1 bericht / langere tijd lid / toegang tot de Kudde en dus het FM topic, etc.)?

Natuurlijk is het altijd mogelijk om mensen buiten Bokt mee te laten doen, bijvoorbeeld via Facebook, of mensen die niet zoveel berichten hebben en dus niet mee kunnen kletsen in het topic maar wél graag mee willen. Maar ga dan wel duidelijk na of je deze persoon kent, of dat iemand anders die mee doet deze persoon kent. Is de persoon niet meer dan een (vage) kennis of ken je de persoon niet; wees dan verstandig en weiger dit soort vage aanmeldingen liever dan dat er vervelende situaties ontstaan op een meeting.

We gaan altijd uit van de beste bedoelingen van iedereen, maar blijf alert. Bij twijfel; niet doen.
Mocht je twijfels hebben bij een gebruiker op Bokt kun je altijd contact opnemen met het moderatorteam.


Dit onderwerp is gesloten, je kan geen berichten wijzigen of nieuwe antwoorden plaatsen.Onderwerp gesloten

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: marleen_a_a en 16 bezoekers