info over Contango?

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Nicole288, Dyonne, SayaJones, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
maaykuhhh
Berichten: 1699
Geregistreerd: 04-06-04

info over Contango?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-12-04 12:02

wie heeft info over deze hengst? Haha! ik rijd namelijk op een afstammeling van deze hengst en zou wel eens meer willen weten, dan alleen maar hoe hij eruit ziet! Vind het echt een super mooi beest! Bloos!


Oscar
Forumcoordinator

Berichten: 107704
Geregistreerd: 23-09-01
Woonplaats: Braboland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-04 12:31

Verplaatst van VMR naar FA.

It's not easy being green *** Kermit ***

TequilaRos

Berichten: 4434
Geregistreerd: 31-10-04
Woonplaats: Leek

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-04 15:05

Contango (Contender x Kronprinz xx x Elan)
Stokmaat: 173 cm
Geb dat: 30 april 1988
Kleur: donkerbruin

Hengstleistungsprüfung Medingen(BRD) 1991
totaal: 146.89 punten, 1e van 52 deelnemers
dressuur 142.03 ptn, 1e; springen 141.27 ptn, 1e

Verrichting Ermelo 1993 (08-03 t/m 26-03; verkort onderzoek)
Contango heeft reeds in 1991 een verrichtingsonderzoek in Duitsland ondergaan. In dat onderzoek heeft hij een zeer goed resultaat behaald.
Zeer gehoorzaam, eerlijk, gemakkelijk in de omgang. Tijdens lichte werkzaamheden toont hij zeer veel bereidheid om te werken. Goede mond, laat zich fijn rijden.
Drie goede, regelmatige basisgangen. Stap actief met voldoende ruimte. Draf ruim en krachtig met goede tact. Galop krachtig en goed gedragen. Toont bij springen goede afdruk en ruim voldoende vermogen, weinig souplesse en maakt achter de sprong niet mooi af. Kantelt dikwijls zijn achterhand. Geeft zijn ruiter bij dressuurarbeid een goed gevoel, bij springen een normaal gevoel.
Goed stalgedrag.
Geen veterinaire bijzonderheden.

In de periode waarin Contango deelnam aan het verkort verrichtingsonderzoek werden geen verrichtingscijfers toegekend.

Resultaten röntgenologisch onderzoek
Straalbeen rechts 2
Straalbeen links 2
Sesambeentjes lateraal rechts 1
Sesambeentjes lateraal links 1
Sesambeentjes mediaal rechts 1
Sesambeentjes mediaal links 1
Kogel/arthrose rechts 1
Kogel/arthrose links 1
Sprong/spat rechts 1
Sprong/spat rechts 1

Afstammelingen 1994 (veulens)
Deze Oldenburgse hengst toonde een niet-uniforme collectie goed tot royaal ontwikkelde veulens, waarbij onderscheid gemaakt moet worden tussen de geprikte en de uitgezochte exemplaren. De geprikte veulens bleken veelal eenvoudig van soort te zijn. Qua type variëren ze van onvoldoende tot voldoende rijtypisch. Ze zouden meer ras moeten vertonen. De uitgezochte veulens vertoonden meer ras en type.
Het hoofd is doorgaans matig gevormd en mist de uitdrukking. Bij de uitgezochte veulens was dat beter. De hals is voldoende van lengte, maar is doorgaans diep aangezet. De overgang op de schoft/schouderpartij zou vloeiender moeten verlopen. De schoft is goed van lengte en ontwikkeling. De schouder ligt er steeds recht in, maar de lengte varieert. De geprikte veulens hebben doorgaans een korte schouder, bij de uitgezochte veulens was sprake van een goede lengte. De rug is doorgaans goed gespierd, maar de lendenpartij is maar matig sterk aangesloten. De croupe is veelal kort, maar wel steeds goed gespierd; bij de uitgezochte veulens is de croupe rijtypischer van vorm. Bij de geprikte veulens is het voorbeen veelal strak en soms hol. Bij de uitgezochte veulens is een hol voorbeen niet meer waargenomen. Het achterbeen is consequent lang en klein gehoekt.
De stap is voldoende ruim, maar het achterbeen is er niet voldoende actief bij. In draf treffen we datzelfde beeld aan: een traag inkomend achterbeen. Er is sprake van weinig oprichting, maar wel voldoende ruimte. Bovendien maken de veulens zich in draf lang. Enkele veulens draafden met overtuiging, krachtig en tactvol. Opgemerkt dient te worden dat de bodem van de keuringsbaan zeer slecht was. Het valt op dat de hengst, die zelf een zwaar fundament heeft, de zwaarte van het fundament niet verbetert bij merries met fijn beenwerk.
Een thuis geïnspecteerd veulen past in het beeld van de rapportage.
De vergezellende moeders waren doorgaans van goede tot beste kwaliteit.
De veterinaire bevindingen hebben betrekking op het meermalen voorkomen van een spronggewricht dat knobbelig is aan de buitenzijde.

Kort samengevat: goed ontwikkelde, matig rijtypische veulens met matig sterke beweging.
Getoond: 29 veulens uit 250 dekkingen.

Afstammelingen 1998 (januari; 3-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 3-jarige nakomelingen blijft de reeds geëxporteerde Contango voor de KWPN-fokkerij gehandhaafd.

Afstammelingen 2002 (januari; 7-jarigen)
Naar aanleiding van de beoordeling/rapportage van zijn 7-jarige nakomelingen blijft Contango voor de KWPN-fokkerij gehandhaafd.

Toelichting 1993 (n.a.v. advieskeuring)
Deze donkerbruine Holsteiner is een vijfjarige zoon van Contender/Calypso II uit een staatspremiemerrie van Kronprinz xx en vervolgens Elan - Ortwin. De moederlijn is niet overtuigend, hoewel er enkele knappe sportpaarden uit voortkomen. De vader begint zich evenwel af te tekenen. Zijn oudste kinderen waren in 1992 vier jaar en met een index van 168 punten nestelde Contender zich in zijn leeftijdsgroep op een eerste plaats. Contango deed reeds in Medingen(BRD) van zich spreken. Hij legde een voortreffelijk resultaat neer in het verrichtingsonderzoek dat hij met het zeer hoge totaalcijfer van 146.48 punten afsloot, daarmee eerste wordend in een groep van 53 hengsten (deze informatie wijkt in geringe mate af van de officiële publikatie in het Jahrbuch Zucht 91/2 van de Deutsche Reiterliche Vereinigung, red). Zowel voor het springen als voor het onderdeel 'Rittigkeit' nam hij de koppositie in. Contango is een grote, sterk gebouwde hengst die goed in het type staat. Hij heeft een sprekend hoofd, de hals is goed gevormd en sterk gespierd maar zou iets meer lengte kunnen hebben.De schouder heeft een goede lengte en ligging. De schoft zou nog iets meer ontwikkeld kunnen zijn. Rug en lendenpartij zijn sterk gespierd. Dat geldt ook voor de croupe die evenwel meer lengte mocht hebben. De hengst heeft een sterk ontwikkeld fundament waarbij de gewrichten iets droger zouden kunnen zijn. De hengst heeft beste voeten. Op de harde ondergrond is een voldoende stap waargenomen alsmede een zeer sterke en ruime draf. Onder het zadel kan in draf en galop het achterbeen wat meer ondertreden. Er zijn van Contango vijf veulens en vijf jaarlingen beoordeeld. De ontwikkeling bleek wat wisselend maar in doorsnee toch voldoende te zijn. Het type is goed, soms nog iets beknopt. Het hoofd is voldoende van vorm en vertoont uitdrukking. De hals is goed van vorm maar zou langer kunnen zijn. De schouder heeft een beste lengte en een goede ligging. De schoft is goed ontwikkeld. In het algemeen zijn de verbindingen sterk. De croupe is goed van vorm en is goed gespierd. Het fundament is goed ontwikkeld, het voorbeen is goed gesteld, het achterbeen is vaak wat lang. De beweging is voldoende ruim waarbij het voorbeen goed wordt weggezet. Het achterbeen kan sterker worden ondergebracht.

1995 (oktober) export naar USA; diepvriessperma blijft beschikbaar

Keurverklaring 2002 (januari)
Contango heeft zich na een aarzelende start met zijn veulens ongekend sterk gerevancheerd in de fokkerij. De zoon van de Holsteiner stempelhengst Contender, die inmiddels is erkend voor de KWPN fokkerij, blinkt uit in veelzijdigheid, formaat, werklust en betrouwbaarheid. Contango zelf gaf blijk van veel dressuuraanleg, naast het nodige springtalent. En het bijzondere is dat hij zich evenzo heeft vererfd. Van Contango, die inmiddels de fokkerij vanuit de USA dient, staan thans meerdere tientallen nakomelingen in de Z-dressuur geklasseerd. Uit zijn eerste jaargang lopen inmiddels meerdere producten op ZZ licht/zwaar-niveau. Hiervan zijn Montango, Madorijke, Menuette, Malimba, Milone en Maverick de bekendsten. Zoals gezegd vererft Contango ook de nodige springkwaliteiten. Enkele tientallen van zijn nakomelingen presteren op M- en Z-niveau, met als lijstaanvoerders de volle broers Newton en Maroon. Van Contango zijn inmiddels 126 merries ingeschreven in het stamboek. Het sterpredikaat is behaald door 58 merries en 16 merries zijn keur.

Contanga is in oktober 1995 geexport naar de USA

Dit was wat je zocht??? Mooi waslijstje

NH Photo
of via Facebook
of volg mijn Instagram voor elke dag een foto.

Venetia

Berichten: 2309
Geregistreerd: 16-07-04
Woonplaats: Zuid-Gelderland

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-04 15:14

De oude eigenaren van Contango van de Dalhoeve (Nol Gerritsen) hebben Contango aanvankelijk naar de Verenigde Staten verkocht omdat ze dachten dat hij 'het' niet had. Bij het insemineren van onze merrie zeiden ze echter dat ze daar flink spijt van hebben, hij fokt echt goed (kijk maar eens bij de resultaten van zijn nakomelingen zowel in de dressuur als het springen). Hij geeft bovendien meestal een goed werkwillig karakter mee. Bovendien heeft Contango het als zeer goed te kwalificeren Contender bloed in zich. Ook de hengstenkeuringscommissie is inmiddels van de nakomelingen gecharmeerd. In de 'In de Strengen' verklaren zij dat zij blij waren drie hengsten van Contango te hebben geselecteerd (toevallig allemaal uit een moeder met Cocktail-bloed), omdat dat bloed in de praktijk erg gewaardeerd wordt.
Voor succesvolle nakomelingen kun je denken aan de drie spring-toppers van Wout-Jan van der Schans: Nouvelle, Maroon en Newton, en Minneavera van Patrick. Bij de dressuur springen Madorijke met Madeleine Vrees in de Grand Prix en Now I'm Here van Moniek van Dijk op dit moment in de lichte tour eruit. Voor meer nakomelingen even google'en en wachten op ervaringsdeskundigen op bokt...


Rhea

Berichten: 3489
Geregistreerd: 10-12-03
Woonplaats: Dussen

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-04 15:35

gebruik de zoekfunctie hier op bokt eens, over contango is al zo veel (goeds) geschreven

Melanie

Berichten: 2270
Geregistreerd: 12-10-03
Woonplaats: Berkel en Rodenrijs

Link naar dit bericht Geplaatst: 06-12-04 16:15

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

maaykuhhh
Berichten: 1699
Geregistreerd: 04-06-04

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 06-12-04 19:15

dank je wel allemaal! Haha!
ik weet genoeg! :p Echt een super beest! Tong uitsteken

Elisa2

Berichten: 16479
Geregistreerd: 31-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-04 21:49

Els Janssen heeft Contango gereden..en rijdt nu in de Grand Prix{dressuur} met Nanou v. Contango...

Elisa2

Berichten: 16479
Geregistreerd: 31-08-04

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-04 21:51

zie ook de foto's hierboven

xx_hanneke
Berichten: 90
Geregistreerd: 23-02-04
Woonplaats: in het land van maas en waal

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-04 17:31

contango is momenteel 1 van de beste dressuurverervers in amerika

Er komen steeds meer mensen met paarden maar steeds minder paardenmensen.

justicehcb

Berichten: 410
Geregistreerd: 17-11-04
Woonplaats: rotterdam

Link naar dit bericht Geplaatst: 23-12-04 20:43

Afbeelding

dit is ook een zoon van contango het is een super paard


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 8 bezoekers