Ruin of hengst

Moderators: Pistasche, C_arola, Dyonne, Apple, Coby, Nicole288

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Absolem

Berichten: 1448
Geregistreerd: 27-11-12

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-18 13:26

Jariboogaart schreef:
Hoi bokkers
Wat is nou het verschil in karakter van een hengst en ruin naar de ruiter toe, zijn hensgten net als merries een beetje eenkennigHengsten zijn ( over het algemeen wanneer goed opgevoed) knuffelig goedzakken.

Tot er een merrie in de buurt komt. En een ruin is meestal gewoon relaxed.

Hengsten worden als gevaarlijk bestempeld omdat je soms moeilijk kan voorspellen wanneer het gemoedelijk gedrag omslaat in voortplantings drift.
Jij hoeft die merrie nog niet eens gezien te hebben. Maar als hij haar al ruikt kan het al mis zijn. En dan is het van belang dat je weet wat je moet doen.

Hengsten zijn niet per definitie gevaarlijk naar andere hengsten en ruinen toe. Lippizaner hengsten zijn een mooi voorbeeld. Die leven in vrijgezellen groepen tot ze oud genoeg zijn om te beleren.

Hengsten in training kunnen prima opgevoed worden om zich keurig te gedragen in de rijbaan met andere hengsten en ruinen. Het hangt af van een stukje karakter. En van de persoon die de hengst in kwestie traint. Dat is cruciaal.

Het is gewoon belangrijk om voorbereid te zijn op het onverwachte. Nooit er van uit gaan dat je hengst altijd en overal een mak lammetje is. En weten hoe je hem in toom kan houden.

Als je dat kunt. Kun je aan een hengst ook gewoon een wereld paard hebben. Net als dat je dat aan een ruin kunt hebben.

Dat vinden wij alleen maar heel bijzonder!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 3 bezoekers