dilemma, a-welshjes wie heeft advies?

Moderators: C_arola, Dyonne, Apple, Coby, petraaken

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
Alane

Berichten: 16618
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Munsterland???????

dilemma, a-welshjes wie heeft advies?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-02 08:58

Hoi,

Zit met een dilemma:
Wij hebben een a-welsh stermerrie, mooie pony om te zien en geeft mooie veulens. Maar het is niet zo'n schatje, oren in de nek op de weide als je bij haar in de buurt komt (heeft nooit geschopt of gebeten ofzo), we dachten dat het in eerste instantie kwam omdat ze een veulen aan de voet had, niet dus.
Nu kunnen we haar ruilen voor een andere stermerrie met een hogere aaibaarheid, om het zo te noemen. Maar behalve de afstamming weet ik niets over de pony, hoe haar veulens zijn.
Nu is de pony voor mijn dochter, maar moet ook naar de keuringen enz.

Nu mijn vraag:
Wat kunnen we het beste doen:
Oldenzijlster Mandy aanhouden of toch ruilen voor Marrenk's Kelly?


Alane

Berichten: 16618
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Munsterland???????

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 23-05-02 10:17

Hoi,

Mijn dochter is 7, en die wil dus echt zo'n frutsel pony, borstelen, tuttelen enzo.
Mandy is niet gemeen ofzo, maar schrikt af door de oren in de nek te leggen, met de staart te zwiepen en weglopen. Als je haar eenmaal te pakken hebt is ze braaf. Het probleem is dat ik mijn dochter niet alleen naar de pony durf te laten gaan of erbij te laten. We hebben het veulen gespeend en later naar een jaarlingen weide gedaan, maar haar gedrag blijft.

Kelly heeft ze gezien op de weide, kwam gelijk kijken.
We mogen haar op proef om te zien hoe ze het hier doet. Maar van Kelly weet ik niets qua veulens.
Vindt het maar wat moeilijk....

groetjes


Alane

Berichten: 16618
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Munsterland???????

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-02 08:04

Hoi,

Zal het overleggen over het ruilen.
Een beetje rondvragen heeft geleerd dat mandy eigenlijk alleen voor de show/keuring en fokkerij gebruikt is en verder weinig contact heeft gehad met de eigenaar (=niet negatief bedoelt).
Om de afstamming en uiterlijk hoeven we ons op zich niet druk te maken, waar we wel mee zitten is de "fokwaarde" van Kelly, Kelly is een pony met veel "bot" , volgens de geleerden heeft er niet altijd een "passende" (=hengst met veel "bot") op gestaan. (even de afstamming van Kelly)
v: Rhyd-Y-Fellin st. Elian M: Boskant's Marianne (= Boskant's Cupido X Rhyd-Y-Felin Sean).Kelly is momenteel hoogdrachtig van Varpullan Wieroch.
Mandy daarentegen is een luxe type die mooie/goede veulens brengt ( v: Bryn Storm, M: Maxwelltown Mary Anne = Twyford Neon X Mistral Celebration). Op de keuring scoort Kelly beter dan Mandy, de resultaten van Kelly 1A en 3e op de fokdag van Herveld, Mandy 1F, 1D, 1D, 1 B, beide ster.
Zit me af te vragen of we mischien te veel eisen hebben: en een mooie pony en een brave pony en ze moet ook nog eens goed fokken.

Alane

Berichten: 16618
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Munsterland???????

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 24-05-02 10:49

Hoi,

We hebben de keuze aan Britt (onze dochter) gelaten, die wil ze het liefst beide (geef haar ongelijk). We zijn met haar aan het plussen en minnen gegaan en Kelly wordt het waarschijnlijk. Met in mijn achterhoofd de voorgestelde (tijdelijke) ruil die Bertus voorstelde, heb ik nog niet kunnen overleggen.
We zouden Kelly dan weer laten dekken door Hywel.
We hebben nog een jaarling dochter van Mandy uit Springbourne Glide, ook niet zo aanhankelijk door het "beschermende" gedrag van Mandy, staat nu op jaarlingweide.
Het wordt er niet makkelijker op. Puur op mijn gevoel zeg ik Kelly, maar omdat ik niets weet over haar nakomelingen....., omdat ze een hogere aaibaarheidsgehalte heeft.
Wat is nu wijsheid in deze?

Alane

Berichten: 16618
Geregistreerd: 18-02-02
Woonplaats: Munsterland???????

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 26-05-02 09:05

Wij hebben Mandy bijna een jaar.
Over de vorige eigenaar weet ik practisch niets, alleen wat ik geschreven heb.
Ze we zijn zeer veel bij haar, dus aan contact kan het denk ik niet liggen.
Met alleen laten bedoel ik niet dat mijn dochter bij de pony blijft en ik koffie ga drinken, maar dat ze bijvoorbeeld de borstelbak vergeten is mee te nemen en ik terug moet om deze op te halen. Of naar de weide laten gaan om bijv. een suikerklontje te brengen zonder dat ik of iemand anders daar bij is.


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Marjelle1992 en 7 bezoekers