Met ruin naar KWPN keuring: wat komt erbij kijken?

Moderators: Dyonne, Amaryllis, Apple, Coby, petraaken, C_arola

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
snater
Berichten: 317
Geregistreerd: 31-05-07

Met ruin naar KWPN keuring: wat komt erbij kijken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 28-05-09 11:10

Hoi,
Ik kreeg laatst de vraag van de fokker van mijn paard het verzoek of ik met deze ruin naar de KWPN-keuring wilde gaan. Als hij daar ster verklaard zou worden, krijgt de moeder namelijk het predikaat preferent. De ruin is 7 jaar en loopt succesvol Z dressuur. Andere nakomelingen staan in de opfok of hebben een veulen aan de voet en zouden voor de keuring helemaal in conditie gebracht moeten worden, terwijl de mijne dat al is. Vandaar de fokker's vraag of ik met mijn ruin wilde gaan.

Ik ben zelf niet zo bekend met keuringen bij het KWPN en vroeg me af hoe dat in zijn werk gaat. Ik neem aan dat zijn exterieur moet worden gekeurd en dat hij aan de hand zal moeten stappen en draven. Komen er nog meer dingen bij zo'n keuring kijken waarop ik me moet voorbereiden (als we er naartoe gaan)? En hoe streng zijn de eisen om ster te worden?


snater
Berichten: 317
Geregistreerd: 31-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-05-09 11:13

Bedankt voor de berichtjes. Opgeven moet voor 1 juni en kan vandaag dus nog.
De fokker is inderdaad bereid de keuring te betalen. Maar mijn ruin is er van Florestan I en dat is een Duitse hengst. Hoe weet ik of die KWPN erkend is? Want als dat niet zo is, moet er ook een prok-keuring en een aanlegtest plaatsvinden toch? Het paard loopt Z met winstpunten dus ik weet niet of een aanlegtest dan nog nodig is?
Ik begrijp de website van het KWPN niet echt. Misschien weten jullie meer!

Oh ik las op de KWPN-site ook dat de paarden de gelegenheid krijgen om los te springen. Geldt dat ook voor dressuurpaarden?


snater
Berichten: 317
Geregistreerd: 31-05-07

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 31-05-09 13:18

Sammie: Ik heb het even gecheckt en er staat idd Reg. A op het paspoort. Sterwaardig is denk ik niet genoeg, in het regelement staat dat ze het predikaat ster gehaald moeten hebben. Wat houdt dat oranjepapier in? Is dat het preferent-predikaat van de moeder?

Gomir: prestatie is de moeder nog niet, ze heeft 1 nakomeling ZZ-L, en 2 Z1. Dus ze komt 1 puntje tekort. Of bedoel je dat niet?

snater
Berichten: 317
Geregistreerd: 31-05-07

Re: Met ruin naar KWPN keuring: wat komt erbij kijken?

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-06-09 08:37

Nee, heb heniet gedaan. De prokkeuring zou voor mijn eigen rekenig komen en dat vind ik toch te gortig. Ben toch wel blij met hem, ster of niet! Waarschijnlijk gaat de nu tweejarige merrie uit de moeder volgend jara toch naar de keuring. Dus als die ster wordt, krijgt de merrie alsnog haar predikaat. Een stuk minder gedoe!


Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 6 bezoekers