Welsh hengstje

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Nicole288, Dyonne, SayaJones, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 10-12-01 15:59

Hoi, was Buren's Nelson niet uit de "van Arkel" stam? (even terugkijken op het papier, dan staat daar ergens Mastmolen's Elizabeth of zo). In het algemeen ziet dit papier dan uit als een vrij luxe gefokte A, waarschijnlijk dus veel ras (ook Captain en Gilbert hebben veel ras). Ik sta er ook niet van te kijken als je hengstje goed kan bewegen. In sommige gevallen kan je bij dit papier misschien iets meer wensen voor wat betreft massa, maar dat kan echt per individu schelen.

Overigens helpt het ook wel om de merries te vermelden. hengst Piet x hengst Jan is een redelijk beperkte manier om naar een papier te kijken.joostvangestel

Berichten: 7907
Geregistreerd: 10-04-01
Woonplaats: Reuver!

Link naar dit bericht Geplaatst: 11-12-01 09:45

Overigens, Buren's Nelson is van Winkeldorp's King. Die was als driejarige de beste hengst van die jaargang. Hij is een zoon van Baledon Jeremiah en Lowland Saskia. Saskia is een merrie die op late leeftijd heel goed gedaan had. Ze was heel interessant gefokt, maar de moeder ontschiet me even. Via Jeremiah- Revel Janus is het best mogelijk dat hij toch wel iets meer massa heeft. Ik geloof overigens dat Nelson bij mijn vader in de buurt staat en we hebben het er al eens over gehad of dat geen leuk alternatief zou zijn om er eens door te gooien. Ik weet niet of Nelson is goedgekeurd vor het NPWCS.

Voordat je de hengst klaarmaakt voor de keuring is het inderdaad verstandig om een onafhankelijke mening te vragen over zijn exterieur.

Overigens heeft Bertus gelijk voor wat betreft Parador en Captain. Zelfde fokker, heel andere familie. Dichtstbijzijnde gemeenschappelijke voorouder is Rondeels Pen-Gwyn, die via Forsythia's Trifos en Petra de overgrootvader is van Parador en via Rondeels Matheus en Rondeels Currant te overgrootvader van Captain. Overigens is Nachtegaals Captain ook de overgrootvader van de op bokt welbekende Pinky en Misty

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 5 bezoekers