Dutchboy (evt. in combinatie met Concorde)

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Nicole288, Dyonne, SayaJones, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 

Corona

Berichten: 781
Geregistreerd: 01-08-01
Woonplaats: Vianen

Link naar dit bericht Geplaatst: 08-12-01 16:56

hoi, ik heb veel informatie over Dutchboy, even een samenvatting.
Ouders: Lucky Boy xx pref x Amor pref
Dutchboy is één van de vele goedgekeurde zonen van Lucky Boy xx, waarmee gelijk al duidelijk is dat we hier te maken hebben met een topvererver. Over de hele aardbol komen we in zowel de fokkerij als in de sport nakomelingen van deze preferente Engelse Volbloed tegen. Lucky Boy xx is van onschatbare waarde gebleken bij het promoten van het Nederlandse produkt in den vreemde. Bekende kinderen van hem zijn onder andere Calypso, (onder Melany Smith winnaar van de World Cup springen), Van Gogh, The Freak (Hugo Simon), Victor, Balistro, Windsor, en US Neopolitan.
(Lucky Boy xx pref)
De moeder van Dutchboy is de keur preferente merrie Virginia, een dochter van de preferente Amor.
(Amor)Amor kreeg op 30 jarige leeftijd een eigen bronzen standbeeld, die staat bij de man die Amor groot heeft gemaakt (en andersom): Johan Venderbosch, van hengstenhouderij De Radstake.
Via Virginia´s moeder First Lady xx keur preferent, komen we bij de preferente volbloed Courville xx. Courville xx bewijst niet alleen door haar zijn klasse, maar ook vooral door zijn goedgekeurde zonen Renville, Notaris keur en Jasper keur, allen toonaangevende hengsten in de springsport.
(Courville xx pref)

Tijdens het verrichtingsonderzoek in 1988 ontpopte Dutchboy zich als een echte all-rounder, die zowel in de dressuur als bij het springen zijn mannetje staat. Hij heeft een elastische stap, een regelmatige draf en een krachtige galop. Bij het springen toont Dutchboy voldoende kracht en hij heeft veel bereidheid om voor zijn ruiter aan het werk te gaan. In zijn eerste seizoen in de hengstencompetitie sprong Dutchboy onder Wout-Jan van der Schans dertien foutloze parcoursen (!!) in de categorie A. Het jaar daarop reed Jan Arend Bouwhuizen hem in de zwaardere categorie B. Daarna kwam hij succesvol uit in de nationale 1.35 m parcoursen onder Nathalie van der Mei.

De jury kreeg in 1990 de eerste veulens van Dutchboy onder ogen. Zij bleken goed ontwikkeld en rijtypisch te zijn gebouwd. De rug is sterk bespierd en sluit goed aan op de sterke lendenpartij. Het beenwerk van deze eerste collectie veulens bleek goed gesteld. Enkele exemplaren lieten een zeer goede draf zien. In 1993 kregen lieft 20 dochters van Dutchboy het sterpredikaat, waarmee het totaal op 30 kwam. Drie dochters werden in 1993 kampioen op een lokale keuring, waarvan er twee werden doorgestuurd naar de UTV in Utrecht. Inmiddels zijn twee zonen van Dutchboy goedgekeurd in Denemarken.


<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Corona op 2001-12-08 15:59 ]</font>


Corona

Berichten: 781
Geregistreerd: 01-08-01
Woonplaats: Vianen

Link naar dit bericht Geplaatst: 09-12-01 13:23

Hoi, wij hebben een ruin van hem en die had eerst een andere eigenaar en is daar heel erg verwend. Hij is gefokt voor de sport maar ze reden hem daar te weinig. Toen is ie gaan luchtzuigen. Nu is ie in bruikleen bij een meisje die Deurne doet en die heeft hem heel erg door getraind en nu gaat het fantastisch met hem. Zijn karakter was dus van nature goed maar verpest door die andere mensen. Hij dacht dat als hij iets niet wilde dat hij dat dan ook niet hoefde te doen. Zo konden we hem bijvoorbeeld ook niet met zweepje rijden...dan kreeg je rodeo. Dat meisje wat hem nu heeft, heeft eerst echt moeite met hem gehad, maar nu gaat het perfect. Dressuur, springen alles even goed. Echt een schat van een beest, hier een foto van hem.
Afbeelding
En dan nog een foto van Dutchboy zelf.
Afbeelding
Groetjes Fenna

ps Ik krijg net een meeltje dat dat meisje Cash heeft gekocht!! Echt leuk voor hem!

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: Corona op 2001-12-09 13:03 ]</font>

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 5 bezoekers