Bloedaffiniteit.

Moderators: petraaken, A_nouk, C_arola, Nicole288, Dyonne, SayaJones, Apple, Coby

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Bloedaffiniteit.

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 15-12-02 22:15

In de wereld van de fokkers wordt veelal aangenomen dat zekere lijnen beter bij elkaar passen dan andere en dat paringen tussen vertegenwoordigers uit deze lijnen bijzonder gusnstige resultaten afwerpen. In Engeland noemen ze dat NICK. Als nicks (weten jullie hier een ander woord voor) werkelijk zouden bestaan zouden volle broers en zuster hun grote waarde in prestatie en later in de stoeterij veel vaker bewijzen, maar volgens mij is dit uiterst zeldzaam.

Uiteindelijk is de mens zelf de zwakste schakel.greetje

Berichten: 8626
Geregistreerd: 13-07-01

Link naar dit bericht Geplaatst door de TopicStarter: 16-12-02 22:30

Ja Joost als je voor jezelf een coctail bereid en deze is naar je smaak, dan kun je dit recept herhalen door opnieuw dezelfde ingredienten te gebruiken, maar bij de paring van hengst en merrie heb je geen zeggenschap over de ingredienten, de genen, en iedere paring vertegenwoordigt een astronomisch aantal mogelijkheden in de nakomelingschap.
Wellicht van groter belang voor de fokkers bij het beramen van hun paringen is na te gaan welke lijnen minder goed bij elkaar passen.Zo dien je ervoor te waken paringen te bewerkstelligen tussen dieren, ofschoon individueel goed of zelfs briljant, die stammen uit lijnen, die qua constitutie, hardheid of temperament te wensen overlaten.De uitdrukking in de volbloedwereld klopt dan ook.

Puur goud, zonder alliage is bros.
Laatst bijgewerkt door greetje op 18-12-02 17:30, in het totaal 1 keer bewerkt

Uiteindelijk is de mens zelf de zwakste schakel.

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: AnnadeV en 7 bezoekers