Bokt.nl • Sulky kantelt naar achteren
Pagina 1 van de 1

Sulky kantelt naar achteren

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-18 14:02
door rivelle2018
Hallo, ik heb net een sulky cavaletti sport voor een Shet gekocht (2e hands maar zgan). Tijdens het proefritje kiepte het hele karretje soms best een stuk naar achteren, dan duwde het lamoen tegen de lichtogen aan. Echt wel even een klap elke keer aan de pony, dit gebeurde als je van tempo wisselde. Het zitje zit al zo ver mogelijk naar voren en het lamoen staat al op de verste stand afgesteld, zo hoog mogelijk. Wat kan ik nog doen om dit enge kiepen te voorkomen? Kan nu niet lekker e
Afbeelding
4en beetje achterover tegen de rugleuning aan zitten, moet continue beetje op het randje van het bankje voorover geleund zitten verder rijdt ie wel heerlijk! Bedankt voor jullie hulp!

Re: Sulky kantelt naar achteren

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-18 14:06
door Napie
Maak eens een foto van je aanspanning van de zijkant. Nu kan ik er weinig over zeggen want dit is puur een balans/afstelling probleem wat kan liggen aan de stand van je lichtogen, hoogte van de pony, afstelling oversingel, hoogte lamoen en afstelling bankje

Re: Sulky kantelt naar achteren

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-09-18 14:24
door Marisje76
Ik volg ...heb beetje zelfde probleem met zelfde sulky opnieiw aangepast maar nog niet helemaal weg. Ben benieuwd welk advies jij krijgt

Link naar dit berichtGeplaatst: 22-09-18 09:34
door Napie
Ik zou in ieder geval het lamoen op een hogere stand zetten dus in plaats van het voorste gat op een ander gat (halverwege of 1 na laatste, kwestie van uitproberen)t. Zoals ik het nu zie loopt de lijn van de lamoen nu naar beneden ipv naar boven. Even een gaatje bij in je buitensingel zodat je die nog beter kan aansingelen. De broekriempjes zo kort mogelijk maken zodat de sulky zo min mogelijk opgevangen hoeft te worden op de stophaken. Je ziet dat hij nu een beetje de lichtogen naar voren drukt terwijl je strengen strak staan. Zodra je remt gaan de lichtogen nog verder naar voren en komt het zwaartepunt dus naar achteren.

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 09:44
door rivelle2018
dankje, ik ga het eens uitproberen! laat nog weten of het beter is geworden :-)

Re: Sulky kantelt naar achteren

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 13:34
door maessie
Heb je een verschuifbaar bankje? Zoja, dan even kijken of hij voor of achter het wiel staat, achter het wiel kiept hij ook eerder. ;)

Re: Sulky kantelt naar achteren

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 13:44
door liespower94
Lamoen 2 gaatjes opschuiven, bankje iets naar voren. Dan komt het goed :)

Re: Sulky kantelt naar achteren

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 18:40
door rivelle2018
Hoi, het bankje kan niet verder naar voren. Ik had het vandaag geprobeerd met de lichtogen wat lager hangen maar dan vind ik hem wel zwaar hangen hierop, in draf bonken de lamoenen dan er telkens op (duwen het naar beneden). Met het lamoen 2 gaatjes opschuiven bedoel je dus het lamoen iets hoger instellen? Dat ie meer naar boven wijst?

Re: Sulky kantelt naar achteren

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 18:46
door Jolynne
Lamoen hoger stellen inderdaad, dus lichtogen hoger hangen op je tuig.

Re: Sulky kantelt naar achteren

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 19:03
door rivelle2018
de lichtogen had ik eerst dus al wat hoger hangen maar toen kiepte ie..daarna op advies van een van de mensen hier de lichtogen wat lager gehangen...en dan bonkt het lamoen er dus zwaar in. dan maar proberen om met de hoger ingestelde lichtogen ook het lamoen wat hoger (1 a 2 gaatjes) in te stellen?

Re: Sulky kantelt naar achteren

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-09-18 19:12
door Jolynne
Het zou beter zijn als je een foto (zijaanzicht) zou plaatsen van je pony + sulky erachter. :)

Link naar dit berichtGeplaatst: 26-09-18 09:57
door rivelle2018
Dank voor al jullie advies, echt super dit forum. Ik heb nu het lamoen een paar gaatjes hoger ingesteld en de bomen wijzen nu licht omhoog zoals je ziet. Daarmee ook de lichtogen juist weer wat hoger ingesteld omdat anders de bomen te zwaar op de lichtogen en daarmee ook op het schoftje gingen drukken. Nu weinig enge kiep acties meer gevoeld! Nu alleen nog nieuwe moertjes erin zetten zodat de bomen vast kunnen worden gezet...raar genoeg kan deze nu nog alle kanten uitdraaien waardoor de voorkant die je in de lichtogen hangt ook in z'n schouder kan gaan duwen. Had in eerdere topics hier gelezen dat dat een 'foutje' van deze kar is.. en dan nog de remmen wat meer smeren (lopen nog licht aan). En zo...komen we er we er wel :-)
Afbeelding