Bokt.nl • [LN] Bijzetteugel vaak of niet ???
Pagina 1 van de 1

[LN] Bijzetteugel vaak of niet ???

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-07-03 17:05
door Kyan01
Guus heeft een lange tijd erg vastgezeten. Toen ik hem kocht kon hij bijna niet naar rechts kijken, als hij naar rechts wilde kijken draaide hij zn hele lichaam mee Verward Dus ik ben hem helemaal los gaan rijden. Na een tijdje was die rechterhand al goed los. Maar aan de teugel lopen deed hij niet. Toen heeft mn instructrische wat oefeningen geven om die nek nog losser te maken. Na een jaar kon hij wel de buiging naar beneden maken maar nagevelijker ( <-- schrijf je dit zo Verward ) lopen deed hij niet. Dus toen ben ik hem voorzichtig aan de longeersingel met bijzetteugel gaan trainen. Dus een half jaar lang eerst goed warm laten lopen en dan 5 minuten naar beneden en dan gelijk zn nek laten strekken. Nu merk ik tijdens het rijden dat hij erg nagevelijk wordt!! Hij loopt niet een vol rondje aan de teugel maar hij buigt erg snel en makkelijk. Nou vraag ik mij dus af, wat het is beste om te doen; 1x per week 5 minuten of meerdere malen per week 5 minuten en dan langzaam opbouwen naar 10 minuten en dan 15 minuten aan de bijzetteugel.
Ik heb hem gister op beide handen 5 minuten aan de teugel gelongeerd, en vandaag goed los gereden met resultaat Maar is het verstandig om hem morgen weer te longeren, of juist even laten rusten en van de week weer longeren aan de bijzet..... Verward Wie kan mij hier bij helpen????

Bedankt en groetjes Femke

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-07-03 17:07
door Jacksel
Rijd je hem nou ook met bijzet, of alleen longeren?

Link naar dit berichtGeplaatst: 18-07-03 17:09
door Kyan01
Nee ik longeer hem alleen met bijzet. Als rij wordt hij van zelf al nagevelijker, maar kleine stukjes dus steeds 2- 3 meter aan de teugel en dat strekt hij zn nek weer.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-07-03 11:36
door xxLisaxx
als je het zo opbouwt met je pony kan het niet kwaad, met bijzetteugels...
het is wat jij doet gwoon je pony losser maken en en soepeler krijgen, 5/10 minuten kan dus geen kwaad...

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-07-03 12:17
door bonney4evver
ik ben er mee bezig om jean juist van de bijzet af te halen hij heb er altijd wel lang aangezeten maar al minder..omdat hij nu makkelijke raan de teugel kan lopen en precies wat ze zegt als je t opbouwd kan t niet kwaad

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-07-03 12:31
door Kyan01
Nee ik ben even aan het kijken wat hij aan kan. Ik bouw het inderdaad langzaam op. En kijk gewoon elke keer als ik ga longeren even wat hij aan kan. Het is voor een ander moeilijk in te schatten hoe en wat Verward misschien een beetje ondoordacht van mij Maar goed heb er veel over nagedacht en ben tot deze conclusie gekomen. Wel regelmatig met bijzet longeren, maar elke keer weer even kijken wat hij aankan en langzaam aan opbouwen.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-07-03 15:03
door Cowgirl
Citaat:
Toen heeft mn instructrische wat oefeningen geven om die nek nog losser te maken.


Ik mag wel hopen dat ze wel het hele lichaam bedoeld.
'vastzitten' zit in de hele lengte van het paard, het wel bekende holle en bolle kant.

Probeer eens een dubbele longeer lijn. Hiermee kun je je paard wat meer sturen en lang en kort maken wanneer je maar wilt.
Met bijzets zet je ze vaak vast op een plaats.

Link naar dit berichtGeplaatst: 21-07-03 16:37
door Kyan01
Dubbele longeerlijn is een hell met hem. Hij begrijpt het niet Verward Heb het meerdere malen geprobeerd maar helaas dat is niet echt voor Guus weggelegt. De oefeningen zijn snoepjes bij zijn flank wegpakken. en dan steeds verder oprekken tot snoepjes van zijn kont afeten. En snoepjes tussen zijn benen wegpakken en ook steeds verder naar achteren trainen.
Is dit niet goed???

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-07-03 22:10
door Tayga
Volgens mij is dat wel een goede oefening voor een paard dat stijf is aan een kant. In het "Bit" geloof ik stond een stuk van een physiotherapeut en die deed dat iedere dag bij zijn paarden om ze soepel te houden, dus het kan zeker geen kwaad. Lachen

Link naar dit berichtGeplaatst: 23-07-03 22:52
door CaroleKlomp
Niet

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-07-03 17:26
door Kyan01
Ja mijn instructrische is ook paarden therapeute dus fysio voor paarden. En die heeft mij deze oefeningen gegeven.

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-07-03 17:28
door Gast4532
Aqua8horse schreef:
Niet

niet wat?

Link naar dit berichtGeplaatst: 24-07-03 18:32
door Chantal173
Ik denk niet met bijzetteugels longeren runningkawa
Als Guus er beter door gaat lopen en je het lanzaam opbouwt zou je ermee door kunnen gaan.Ik ben er zelf eerlijk gezegd geen voorstander meer van.