[LO]2 jarig paard longeren met elastiek?

Moderators: petraaken, Apple, Coby, Nicole288, SayaJones, A_nouk, C_arola, Dyonne

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie
 
 
cissie

Berichten: 6166
Geregistreerd: 23-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-04 16:36

De pony nog niet te zwaar aan het werk zetten, hij is 2,5 jaar oud dat is veel ste jong voor dit soort taferelen, stop met longeren totdat hij ong een jaar of 3 en een mooi gegroeid is.
Vind je dit te overdreven of ben je het niet met me eens, en wilt doorgaan met longeren dan moet je echt wel een paar passen op de plaats gaan maken, longeer hem af en toe licht met een lichte bewegingsbelasting op niet al te zware bodum.
Na van loop van tijd kun je langzamerhand meer (longeer nooit erg veel dat gaat bij veel jonge paarden tegenstaan) gaan longeren, geef jouw jonge pony de kans om zelf zn rug te gaan gebruiken en verwacht geen spectaculaire ontwikklingen binnen een paar maanden.

Veel pony's/paarden hebben geen elastiek nodig en je moet hem al helemaal niet bij voorbaad gaan gebruiken, dat doe hoe de pony van jou ook loopt dus wel, hij is immers PAS 2,5 jaar oud!

"when we want solutions with horses it seems odd that we often walk away from our horses to seek answers from people"cissie

Berichten: 6166
Geregistreerd: 23-08-02

Link naar dit bericht Geplaatst: 15-08-04 19:31

Dat heb ik dan verkeerd begrepen, het kwam zo op mij over, maar goed mijn mening is duidelijk lijkt mij!

Je kunt denk ik beter naar je eigen gevoel luisteren dan naar het advies van je stalgenoot, want die is volgens mij een beetje de weg kwijt Ach gut !

"when we want solutions with horses it seems odd that we often walk away from our horses to seek answers from people"

Antwoord op onderwerpPlaats een reactie

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Googlebot en 5 bezoekers